Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala988
    07. Rujan 2016. 20:01

Cure, hvala na infu za ulje, ja sam tražila prije par tjedana u Dm-u i nije bilo. Mogla bi pokušati u Kozmu, ako prije ne rodim i ne odustanem. :)

chippica hvala na korisnim savjetima i želim ti brz oporavak. Odmaraj što više.

joj, i mene muči ta papirologija, pogotovo zato što moram izdvojiti dosta vrmeena za sve obaviti, a pogotovo zato što moram ja na MUP jer nisam još prebacila prebivalište na istu adresu ko mm, pa moram ispuniti neku izjavu da se slažem da će bebea biti na adresi drugačijoj nego mojoj grrr. a budem li dojila ne znam kako sve izvesti jer u maticni ce trebat u Split, u Mup u Makarsku itd....šta bi bilo jednostavno akd može komplicirano. Naša administracija.

Inalče, ja bila danas na ctg-u. sve ok. nakon toga svratila na tecaj u rodilište. katastrofa, primalja čitala sve sa slajda. mogla sam i ja napraviti takvu prezentaciju i samo općenite stvari koje smo sve mi već davno prošle pomoću interneta. tako da ništa korisno nije bilo.

tatjana_zg
    07. Rujan 2016. 20:03

Evo link po kojem sam ja isla i sve je tocno:
    http://prijavadjeteta.blogspot.hr/2015/03/prijava-novoroenog-djeteta-update-22015.html?m=1

koala988
    07. Rujan 2016. 20:12

Kako znati na koga je bolje prijaviti zdravstveno preko firme, na mene ili na muža?!  i to za pk karticu, ja sam čula da se to ne mora dok se ne vratim na posao radi povrata porezau međuvrmeenu ili tako nešto. matični i Mup mi je jasno ali to kod HZZO-a i porezne sam skroz zbunjena jer ne znam šta je bolje.

tala
    07. Rujan 2016. 20:29

i to za pk karticu prvo provjerite znaci li vam ista u smislu nekih drugih prava jer se dijete moze prijaviti i koncem godine pa dobiti povrat poreza, a cijelu godinu npr. biti u cenzusu za djecji doplatak...

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

ivek2207
    07. Rujan 2016. 20:35

za zdravstvo mislim da je svejedno,ispravite me ako griješim, a za poreznu je bolje da se prijavi na onog roditelja koji ima veću plaću jer je i povrat onda veći,može se i na kraju godine staviti pri predaji godišnje porezne prijave,ili na pk karticu gdje se onda mjesečno vraća taj iznos na neto plaću. e sad pošto rodiljna naknada nije oporezivi dohodak koji češ primati do prve navršene godine djetetove,ako se ne planiraš vratiti prije toga na posao,možda da stavite dijete na muža da mu ide veća plaća,pa kad se ti vratiš na posao  a tebi se više isplati pa ga preselite na tvoju. ima još i opcija da dijelite taj odbitak,al baš neznam o tome,nešto mi pričala teta u poreznoj neki dan kad sam se skidala s muževe pk kartice zbog ovog dohotka al ju nisam baš skužila, najbolje da u poreznoj pitaš,ima i savjetovanje njihovo za nazvati,bolje napraviti kako oni kažu pa si poslje miran da ti nekaj na kraju godine ne opale....

Jado
    07. Rujan 2016. 20:45

Da i mi cemo malu prijaviti na mm a kad se ja vratim na robiju ide na mene

minnie25
    07. Rujan 2016. 21:20

Chippica, ma srce si! Hvala ti puno na informacijama. Znaci ciripi mi ne trebaju   A jesi uzela punjene ili obicne svedske? I koliko komada? Nemam uopcr dojam koliko ce mi ih trebati. 

Sony2244 nazalost, morate i bez odnosa... Meni je to moja prvo napomenula kad su krenuli problemi. Inace bi i ja zaboravila pitati. Iako, nije bas da smo skroz poslusni jer meni vrag ne da mira... 

Crocandy i ja sam uzasno osjetljiva na bradavice i sve se stalno nesto jezim kad ih se samo krivo pogleda. MM vec tocno zna moje granice, ali maloj bebi tesko da cu to moci objasniti  Kad gledam ono rucno izdajanje muka mi je... 

Koala988 neka je sve proslo dobro na ctg-u  Sad uzivajte!

tatjana_zg
    07. Rujan 2016. 21:24

Na hzzo dijete prijavis samostalno. Moze preko firme al ionako do 18.g ima pravo na zdravstveno pa je svejedno dal je na nekog il je samostalni korisnik a manje je papirologije i hodanja. 
    A porezna bolje je na muza jer dok si na porodiljnom nemas pravo na odbitak a on ima a kasnije se lako prebaci ako imas vecu placu od njega.

tatjana_zg
    07. Rujan 2016. 21:26

E da, ja sam si danas kupila izdajalicu od aventa rucnu i preporodila sam se. Nisam bila sigurna dal mali jede dovoljno jer je uvijek nakon cice trazio jos dohranu. A ovo je toliko bezbolno i jednostavno da sam bas zadovoljna

Chippica
    07. Rujan 2016. 21:39

minnie-meni su rekli da su svedske pelene zapravo ciripi(samo su ih tako prije zvali).

za bolnicu ti ne trebaju uopce, vec samo za izlazak pripremi jedne jednokratne, tetra i obicnu svedsku, ja sam uzela pamucnu s vezicama :)
    a za doma ih kupi puuuuno :-D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.