Ivek dobra je ideja od cura torba ili novcanik sigurno!
Chippice brini za se. Samo ako si ti ok i bebi ce biti ok pa pazi na se
Ma poslala sam im e-mail reklamaciju.. nigdje na stranici nisu ni naveli da se uzv može koristiti do 20 i nekog tjedna nego su naveli da se može koristiti tijekom cijele trudnoće... ma joj tak sam ljuta jako..još mi je nekako osjećaj govorio da prvo nazovem polikliniku da provjerim i ne ja opet po svome :/ i naravno stranica i dalje ne radi, i dalje se nitko ne javlja, i dalje ništa...uffff
Chippica, odmaraj, pusti posao...treba i tebi odmora, pogotovo ako nisi spavala...
Ivcy, kak misliš jel mi mjerio trbuh? Ma mora ti napraviti uzv, vidjet jel srce kuca i kako je beba... ne znam kakva mu je to glupa praksa.. :/ i ne znam kaj te tak grdi jako, ja ukupno imam 13,5 kg viška pa mi još ništa nije rekao..ja imam 15.9.kod njega pregled... javi kak je prošlo...
Hubica ni prosli put nije htio radit uzv a onda je rekao da ajde ipak hoce jer je proslo mjesec i 10dana, tak da se sad ne nadam uzv iako bi volila i da vidim kako sa kilazom napreduje maleni itd. A bilo je spominjanje nekakvo mjerenje trbuha nesto kao metoda da se vidi jel se slaze sa tjednima u kojima se nalazis, nemam ti pojma pisale su curke tu! Slabo se ja u to sve kuzim!.
Btw netko je pisao za tetra pelene, ja ih imam samo 5 nikako kupit kad mi sve daleko,a kako sam mjenjala adresu i prezime dokumente jos nisam dobila da mogu preko granice, a eto najblizi mi karlovac sat i pol udaljen od mene! Ili eventualno zadar 2h od mene pa eto.
Cure dns mm i ja pricamo o tome kud treba kad se dijete rodi da se upise i skuzimo da pojma nemamo pa ako netko zna, molim vas da mi recete. Sve zivo zapisujem
Ivcy https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/kako-prijaviti-dijete-90 tu ti je sve objasnjeno. Koliko se sjecam mm je obavio vecinu toga bez mene. Mislim da sam samo isla u maticni ured a ovo drugo je mogao sam, al nisam sigurna.
Frabe Pa gdje si nam ti nestala
ivcy evo link,ja sam si to isprintala pa ćemo po tome,još ću kad idem doma u bolnici pitati prije da se nije kaj promijenilo.
https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/kako-prijaviti-dijete-90
Ivcy1306 meni je ovaj link najtemeljitiji, pa se nadam da ce ti biti od pomoci...
http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/postupak-sredjivanja-dokumenata-za-novorodjeno-dijete/
Sheena drago mi je da mozes doma. Kod kuce je najljepse. I neka ides na samo par dana, bit ce ugodnije za tebe i manje stresno, a bebac to sve osjeti.
Chippica sad je bitno da je sve u redu, a od sada pa nadalje se cuvaj i misli na sebe i da svoju ljepoticu.
Pitala bi te samo, kad uhvatis vremena, da mi kazes kakva je praksa kod nas za siroko povijanje i sto su rekli za pupak? Jer ne znam dal da kupujem ciripe, svedske ili nista od navedenog, a jos manje znam sta mi je potrebno za pupak. Hvala ti unaprijed
Ivcy u tom slucaju online kupnja! I na odredjene iznose dobijes i besplatne dostave pa si malo pogledaj
I mi koje smo blizu vecih gradova pola toga online kupujemo 😊
ja bih samo dodala da u maticni moze ici jedan roditelj ako su roditelji u braku, a oba ako nisu jer otac treba priznati ocinstvo, a majka se sloziti s njegovim priznanjem. onda se u rodnom listu radi zabiljezba priznanja i djetetu se moze odrediti majcino/ocevo/oba prezimena.
za mup ako ste u braku ili ne, ali imate prijavljeno prebivaliste na istoj adresi, također, moze ici jedan roditelj. ako imate jos djece, uz novorođence, odmah na mupu uzmite i njihove potvrde o prebivalistu jer vam trebaju za novcanu naknade koju daju gradovi.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Hvala cure, treba se pazit...
Minnie- samo rijecko i sisacko rodiliste u cijelom svijetu imaju praksu sirokog povijanja i na to ce te uputit u rodilistu. Dakle, prvo ide jednokratna pelenica, onda tetra i onda svedska. Kao radi kukica.
Bila mi je patronazna danas i rekla da je to glupost i da su to rekli svi pedijatri. Tako da ona preporuca jednokratnu i svedsku preko dok ne odpadne pupak.
Sto se pupkica tice, daju ti na izbor hidrogen ili octenisept pa pitaju sto si od toga kupila.
Mojoj Zoe samo sto nije odpao, stvarno nije nikakav problem odrzavat, samo spricnem i potapkam strilnom gazom.
Nadam se da sam pomogla, slobodno pitajte ako vas jos sta zanima.
Puse i drzte se curke 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji