Dobro jutro.
Joj crna ne spominji 12 sati spavanja. Tako sam pospana, kcerkica malo zeza zadnjih noci,hoce da spava kod mene i mm u krevetu pa se ne naspacam. Jutros se rano probudila a jos sam ja ustajala 5 puta za wc a ona 2 puta onda znate da nisam nista ni spavala...
Dobro jutro lijepe moje trudnice i mamice
Evo da se i mi malo javimo... Prvo veliko hvala Crna191 i Angel2709 na info za Ikeu, ustedile ste mi puta Jos kako sam imala sve slikano na mobitelu izasli smo van jako brzo sa svime sto smo si zacrtali. Uzela sam stolicu za dojenje, krevetic, stol za presvlacenje, tepih (krem, visoka flora) i jos neke sitnice poput termosice i sl.
Obavili smo i pregled i izgleda da mi necemo dogurati do termina... Malac je tezak 2200 g i ona sama kaze da ako nekim cudom dodemo do termina prelazi 4 kile. Po svim mjerama je on za 35. a ne 32. tjedan u kojem jesmo, okrenuo se kao sto sam i sumnjala glavicom prema dolje, a posteljica je vec pocela pokazivati znakove zrelosti. MM je sav ponosan da je toliko tjedana napredan na njega haha, ali mi se bome i malo prestrasio... Za dva tjedna se vracamo na pregled i po uputnicu za bolnicu. Nama se ocito zuri na upoznavanje
Ivek2207 i meni se trbuh "spustio", to ti se beba spusta, tako je meni objasnila ginekologica taj pritisak.
A ovo za kile i vodu... Hm... Mislim da je svakoj od nas individualno. Ako se njoj tako dogodilo, blago joj se..ali smatram da je u tih 6 kila sta je izgubila ipak bila plodna voda, posteljica, beba... A ne njezine "nakupljene" kile. Sve cemo mi pri izlasku van vidjeti promjenu na vagi.
Chippica hvala ti puno, drago mi je da imas pozitivna iskustva Puno znaci susretljivost doktora i sestara. Tako sam sretna sto nam je dosla jedna mala rijecanka predivnog imena, jer ipak damice imaju prednost
Croatina, u Mulleru ti je zbilja sve kvalitetnije. Usporedi sta pise npr.samo na Hipp kasama kod njih i u drugim ducanima otkud su stigle pa ce ti sve biti jasno... Za kompletno drugo trziste se to proizvodi.
Sheena, bedasto sto moras ostati, ali sve za svoju malu ribicu. Sad ste pred sam kraj tako da izdrzi i zalijeci se do tada da imas puno snage za porod
Angel2709 i mi smo na slatkim mukama s nasom pasicom. Zadnjih par dana mi se stalno stisce uz trbuh, vidim da i ona osjeti da se malac priprema prije vremena za izlazak. Isto je naviknuta da su sve igracke njene i tu cemo imati najvise posla, jer se ona i mali necak stalno bore sta je cije
MM sve sto bude peljao iz bolnice na pranje tipa tetre ili nesto ce joj dati da pomirise samo da se navikne, a kad dodem s malim doma dat cu joj da ga pomirise. Ne zelim joj braniti ulazak u sobicu ili da mu prilazi da ne izazovem suprotan efekt, samo zelim da nauci sto smije s njim, a sto ne. Mislim da ce brzo povezati jer ima jaki majcinski instinkt. Kad smo cuvali njezine sestrice iz drugog legla, nije brizna ni spavala od brige, nego cim bi zacvilili bi trcala i gledala sto ne valja. A jednu, najmanju za koju smo se bojali da ce uginuti bi stalno hvatala sa sapom i grijala. Tako da mislim da ce brzo povezati i da ce to biti jedna velika ljubav medu njima od prvoga dana
Jutro!
Mi bili na bundeku na ledenoj kavi i krosanima,opet se probudila u 5h,ali sam opet zaspala u 6h tak da solidno spavala.
Baš mi je pasala šetnja.
Minnie toliko grama imao i moj malac u 33+1tt i rekli da to odgovara tjednima tj da je za koji dan veći,tak da to nije strašno,sad imao 2700g,na kraju ga procjenjuju oko 3500-3700g u Petrovoj.
Sheena žao mi je zbog bolnice i prehlade,drži se...još malo 😉
Tko nam je odući po tjednima trudnoće za porod?Sheena,Saky...?
Maya,korisne info 👍 glupo mi je da bolnice sebi ostavd nalaze,kaj će to njima...
Sad vas tek čitam,Diddy fora mi je kaj ne znaju jesu jednojajčani,čeka te iznenađenje...
Crna ja sam na laništu,eto možda smo se i vidjele,ovdje hrpa trudnica,bar će biti drženja i igre za klince...
Jutro svima!
ivek, dobro da si uspjela kupiti uloške i ne mogu vjerovati da ih nema u chicco dućanu..rekoh ti da je ostao zadnji paket haha stvarno je tražena roba :))
Croatina, ja se uvjerila po persilu koliko pjeni ovaj iz Mullera za razliku od ovog iz Konzuma,, a za Nutellu smo odavno utvrdili da je različita u odnosu na trgovačke centre.. čak i Paradontax isto, ma sve..iako nemaju često neke popuste, za tih par kuna kaj daš više, bar si zadovoljan proizvodom :)
Žao mi je kaj niste baš spavale... ja sam isto noćas zujala sat vremena nakon kaj sam se digla na wc..čula i poštara i ljude a ono užas..nisam htjela ni gledati koliko je sati..i onda ujutro do skoro 10h i onda me Ema počela gurkati :)
Ja sam bila na dvije svadbe pa sam jela kaj mi se jelo, a kaj sada pojedeš pa ćeš drugi dan malo lakše s hranom :) a kile će već proći :)
Sheena. drži se...šaljem pozitivne misli :) i zagrljaje :)
Minnie, malecki želi očito što prije mami i tati :)) ma bitno da je sve ok :)
Vikend će nam opet biti vruć, mi ćemo pakirati stvari, moramo do Lesnine i tako.. jedva čekam da malo dođe osvježenja u pon... danas imamo gulaš za ručak, kaj je kod vas na meniju?
Šaljem pusee
Mm radi file orade sa domaćim kuhanim krumpirom i salatom te riblja juha,sutra teletina zbog mog željeza u nekom saftu,muž kuha vikendom 🍽
Hubica gulaš volim 👍
Dobar tek i ugodan vikend svima 😊
Jutro, trudnice i mame! mi smo se čak i naspavale, imale buđenje u 3 i 5, papanje i dalje spavanac do 9 :-) sva sreća pa je cura naslijedila od mene ljubav prema spavanju :D samo neka tako i ostane!
Vidim da ste se uhvatile kila.. pa da vas utješim.. ja sam u trudnoći dobila +9,5 kg... pri porodu izgubila malo više od 10.. a sad imam 3 manje nego prije poroda, tako da sad već svi govore da je vrijeme da se malo udebljam (sve skupa dobila 9,5 a izgubila do sada cca 13)... s tim da normalno jedem, ali vjerojatno bolnička hrana učinila svoje (ipak sam tamo bila 10 dana), a i dojenje... jer sam poslije dojenja stvarno glaaadna i žedna...
tako da se ne brinite, otići će kile. uživajte, papajte, mazite trbušiće i neka njih :D
jutro curke
minnie i moja gin je mislila da necu do termina dogurat a ja cu na kraju i prebacit! S time da sam i otvorena 2 cm al se nista ne dogadja..tako da sve njihove prognoze treba uzet s rezervom.
Sheena bitno da si tu u bolnici i da naziru bebicu...i tko zna mozda spontano krene
chippice draga cestitam od srca na malenoj Zoe!! pisi kad stignes kako ide dojenje, kad vas pustaju kuci? jesu li te rezali?
friske mamimce drago mi je citat da ste se tako dobro snasle i da sve napreduje kako treba.
Mimica vidila sam da imas oko reza malih problema nadam se da ce i to uskoro doci na svoje.
PALE kako si ti? Jel pocela trema kod tebe? Jesi li spremna za carski isve nakon toga?
Ja jako lose sam pocela spavat po noci, bas se mislim da idem rodit vec sam od nespavanja toliko iscrpljena da nebi imao tko tiskat..spavam po 2 sata pa budna 3 po noci..uzas..i vec sam postala nervozna i sama sebi vec idem na zivce...zicam malenoga da dodje sad za vikend al on samo pocme lupat kao da govori mama meni je bas ljepo kod tebe i necu van
idem piti kavu da dodjem sebi malo...
Jutro cure,
ja se zadnjih dana budim samo jedan put za šiškit, a do sad sam uvijek dva, Izgleda da umor učini svoje. Tri dana za redom sam imala neke večerice + pregled i shopping zadnjih sitnica. Ali zezaju me kukovi i koljena od težine i nakupljene vode.
Ja sam prvo mislila gulaš danas, ali odlučili smo se za meksičke tortille na moj način, ne prejake :)
Ja nemam osjećaj da se trbuh spustio jer nije ni bio visoko, za dva dana ulazim u 39. tjedan ali ne čini mi se da će curka doći prije termina, iako bih ja volila da me iznenadi za nekih tjedan dana :)
Sortiraj odgovore
Najstariji