Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivek2207
    29. Kolovoz 2016. 10:20

Crna ni ja neznam kako dalje s eutiroxom. Svakih 6 tjedana kontroliram TSH i šaljem nalaz mailom specijalistici na rebro te me ona dalje upućuje šta treba. Tako i sada,sutra vadim taj TSH pa ću vidjet šta dalje,reći ću joj da još tih 6 tjedana imam i do porođaja pa da li da nastavim piti ili ne. Makar sigurno se to tak brzo ne ustali a kasnije se nadam da će sve nekako se vratiti u normalu.

Javit ću sve za sv duh,vidim da smo s terminima 3 dana razlike pa možda se i negdje gore sretnemo.

Ja isto sam kupila samo podlogu za prematanje jer imam istu situaciju kao i ti sheena pa ću stavljati ju na kindač i tako presvlačiti bebu. Kadicu imam onu iz ikee.

Skupe se te cifre pomalo,ponekad je teško i odolijeti svim slatkim stvarčicama,ja sam se vodila onim što mi zaista treba na početku pa smo onda još neke sitnice malo van buđeta razvukli, kao ipak nam je prvo itd, Nismo u biti na ničemu štedjeli ali smo zato skoro sve od velikh stvari na dobrim popustima kupili,pogotovo kolica.
    Nama nitko u principu nije ništa kupio pa nisam imala problema s tim da mi se nešto ne sviđa jer i meni takve stavri smetaju,al šta češ, kad su pitali mi smo sve već pokupovali pa su nam svi na kraju dali novce,meni je tako najbolje.
    Ovima kaj budu dolazili "gledat" bebu kad budu pitali kaj da donesu reći ću im pelene,toga nikad dosta,odjeće ionako ima previše.

mimica24
    29. Kolovoz 2016. 10:39

Pozdrav svima! Evo pročitah sve postove od prošle nedjelje pa sad mogu pisati. Prvo hvala vam svima na podršci i čestitkama. Stigli smo u subotu doma i m azimo se i pazimo Iznenadio nass naš Luka, a na sreću sve je u redu s njim bilo što je najbitnije, Pisala sam na jednom mjestu iskustvo poroda pa ću kopirati
    Dakle, radi se o Vinkovačkom rodilištu za koje imam sve pohvale.
    U nedjelju 21.08. sa 36+5 tt budim se s blagim menstrualnim bolovima, na vešu primjetim mokre fleke, ali ne obazirem se jer mi je panike bilo preko glave. Suprug i ja se spremamo u Osijek, šetamo lagano po Portanovi,a mene sve jače steže i zezam mm da ako ovako nastavi idemo na odjel do večeri.Stigli smo doma, ručkali, legla odmoriti i kad sam ustala pukne vodenjak i zamnom ostaje trag jer je to curilo ko ludo.. stavim ručnik,mm uzima torbu, spremno idemo za rodilište.. znam da je Luka na zadak i da me čeka carski rez pa u auto molim da sve dobro prođe. Dolazimo na odjel, pregled, meni neugodno jer voda curi kao da je netko otvorio pipu,ispričavam se dr. i sestrama,a one ljubazno govore da je to sve normalno. Dr. me se sjeća s praćenja tlaka i odmah je rekao joooj to je beba na zadak. Ja otvorena 4 prsta, trudova imam, ali zove se sve redom da se spremaju za sekciju (tako oni zovu carski rez), dogovaraju sve u 14:15 h. Odvode me u predrađaonu, tu se spremam,i liježem na stol, spajaju ctg, na satu je 13:30, vade krv, ispituju, pripremaju me naravno za operaciju, raspričala sam se s dr. koja je tamo sve pisala i babicom koja me zeza kako mi ne volimo rodilište jer su grozni, ja ljubazno govorim da nisam htjela slušati priče i da meni bliske osobe nemaju neugodnih iskustava. Zaista su bile ljubazne sve od reda tamo,komentirale kako bi s ovim trudovima i malom bebom za čas rodila prirodno,ali eto takav mi horoskop hehe.. Sat ide sporo,ali stiglo je i 14 h, uvode kateter koji uopće nisam osjetila, ipak me briju iako sam bila spremna, prebacuju na stol i vode u salu. Tamo njih 20, svako svoje nešto radi, meni sve zanimljivo,smješkam se, a oni meni kako sam opuštena. Sama sebi ne vjerujem, samo mislim daj Bože da brzo vidim bebu. A onda počinje, uvode braunilu, anesteziologinja me masira po obrazima, stavlja masku s nekim hladnim zrakom i nježno me opušta, osjetim kako mi kroz krv prema vratu kola hladna tekućina i spavaaaam... buđenje prolazi dobro,pokazuju mi bebu na slici i govore da je sve ok, da dišem i opustim se. U 15:30 h sam u sobi,gledam u cimericu, babice su oko mene, provjeravaju jel sve ok, smješkam se i u sebi mislim Bože hvala ti. Odmah su mi dale mobitel, jako su ljubazne i strpljive, pisala sam svima.Kao da nisam bila pod anestezijom. Oko 16 h donose mi mog Luku, još ne vjerujem..gledam i čudim se, osjećaji podjeljeni,ali neobični.Iduće jutro pita sestra hoćemo li na tuširanje, naravo morala sam, najgori dio svega, manta ti se, imaš onih cijevi oko sebe od infuzije i katetera, rana boli. Ali brzo sam nadošla i skinili mi sve to i idući dan sam bila bez svega toga i sama išla u wc. Sutra dan sam plakala jako, od sreće,hormona, ponosa, ne znam ni ja čega,ali ssjela ssam na krevet i dušu isplakala.. nekakvo olakšenje sam osjetila jer je sve prošlo tako brzo.3. dan stižu nalazi i pokazuju jaku upalu, vjerojatno kaže dr. od katetera,a i inače nakon sekcije zna bit tako upale, sjatili se oko mene, daju mi antibiotike u venu da prije sve prođe, ja uplašena pitam tamo svakog tko dođe hoće li to bit ok, tješe me da se događa i da se opustim, nakon 2 dana stiže bolji nalaz, prelazim na antibiotike na usta koji sam jutros zadnji popila. Tad sam dobila Luku u sobu i bili smo zajedno 24 h. Sad je sve iza nas, da nije bilo infekcije rekla bih sve po ps-u,ali ajde nek smo sada doma i mazimo se pazimo. Sprijateljila sam se s babicama i nekim primaljama, većina je osoblja dobro, prema meni su bili pažljivi i strpljivi.

Chippica
    29. Kolovoz 2016. 10:57

mimica-bitno da je sve proslo i da ste ti i Luka ok, od sad samo mozete uzivati jedno s drugim ❤️  :) 

cure, jel ima koja od vas problema s virusnim bradavicama sad u trudnoci? meni se cini kao da sam ih dobila dosta u zadnje vrijeme...

• luckyme
    29. Kolovoz 2016. 11:03

Tatjana, čestitam.
    mimica24, čestitam i tebi. Lijepo si sve u detalje opisala. Da nije bilo te upale sve bi bilo ok, toga se i ja bojim pogotovo jer stalno imam urinoinfekcije.... Da li si imala jako curenje neovisno o carskom rezu, kažu da je onda obično manje, ali opet vjerujem da je to individualno....

Što se tiče opremanja, osnovno je kupljeno, ali treba još oprati, posložiti...itd A ostalo ćemo u hodu kad vidim šta će mi biti potrebito, praktično....ili zaboravljeno...
    Na uzorke, boje i dezene ne patim, tj. gotovo smo sve sami kupili, ali i ono malo što smo dobili, nije mi važno koji je uzorak, bitno mi je da služi svrsi i jer tako i tako užasno brzo to sve prerastu...dobila sam i hrpu robice od šogorice koja ima curicu i vjerujem kad se bebač pobljucka ili pokaki i svoje novo kupljene bodije "potrošim" da ću drage volje uzeti i bilo koji od tih (a i većinom su neutralni) jer mi je najbitnije da je beba čista i suha.

PALE
    29. Kolovoz 2016. 11:09

Mimice drago mi je da je sve dobro završilo i da si sa bebicom doma... 💖 I mene zanima da li si anesteziju birala i koliko krvariš nakon carskog?Da li si morala na ledjima ležati 24h bez vode i hrane?

Chippica javi se nakon pregleda...

Tatjana želim ti što brži oporavak i da što prije dođeš doma,iskoristi sestre da ti što više pomognu oko dojenja.

Mi smo ovaj vikend imali generalku,sve se blista i sve je gotovo,križa me bole pa danas odmaram.Za ručak ćemo naručiti lignje,jedino su mi moji donijeli hrpu domaćeg povrća pa ću napraviti veliku salatu.

U ned mi bila frendica sa bebom od 1mj,ima već 5100g i odgovara mu 56 iz HM ostali br. 62,pa sam malo gledala kak ga doji,presvlači,nosila ga,baš sam dost naučila,preporučila mi spavanje na ravnom uz onaj kosi jastuk koji sam kupila u bubamari ispod madraca i tako,korisno 👍 Malo sa čitala o izdajanju,još moram sterilizirati izdajalicu,ali zo ću tjedan prije carskog.
    Niko mi se zadnjih par dana manje javlja,više se migolji tako kaže da je i njoj bilo zadnjih par tjedana,nemaju mjesta.
    Jedva čekam pregled u sri...

PALE
    29. Kolovoz 2016. 11:17

Mene su svi pitali što trebam od obitelji i rekli iznose(uža obitelj,strina,ujak,starci,sveki i šogi),nismo puno potrošili osim kolica i sitnice.

Frendovi isto pitali,ali njima rekla sitnije stvari koji nam nisu hitni.

Tala ja i muž radimo u velikim firmama,ja neću častiti,mm će samo odjel pošastiti platama,cugom i napraviti će sveki i mama po kolače.Ah i meni fali Sljeme,išli smo prije trudnoće gotovo svaki vikend,sad se držim uputa doktora pa ništa od toga.

koala988
    29. Kolovoz 2016. 11:20

mimica bitno da si ti sad doma sa svojom bebicom  i drago mi je da nisi imala negativno iskustvo s osobljem. 

pale i ja sam malo gledala video za ručno izdajanje, a doma imam električnu izdajalicu, ali nije mi se dalo ni sterilizirati ni ništa dok mi stvarno ne zatreba, a i nemam sterilizator neko ću sve prokuhati. nadam se da mi neće puno trebati. :p

di su nam saky i frabe?

mimica24
    29. Kolovoz 2016. 11:44

Curke kod nas ide samo opća anestezija, a iskreno meni i bolje, pa ranu nisam htjela gledati do jučer kad su skinili konce, tj. to malo konaca jer je bikini rez pa ih ni nema,a kamo li da budem svjesna svega što rade. Samo sam prvi dan krvarila jače, kad se okrećem znalo mi na spavačicu preći što mi išlo na živce.. ali to je meni sve bilo kao malo jača menstruacija, od 3. dana je to svega par kapi na ulošku. Dovoljno mi bilo paket uložaka Jessa maxi za inkontinenciju, puno pohvala za njih, vir je užas, samo sam paket potrošila i to baš zato da nissam uzalud kupovala.
    I da, bila sam bez hrane i vode na leđima od dolaka u sobu nedjelja 15:30 do slijedećeg jutra kad sam dobila mlijeka, a cimerica mi je davala na gazu vode, njoj je bio 5. dan pa je mogla pomoći mi

PALE
    29. Kolovoz 2016. 11:53

Mimica hvala na info,ajme najviše me brine to za vodu jer ja sam stalno žedna i puno pijem vode,a budem nekako kao i drugi. Kako sad sa rezom,koliko se možeš kretati,da li jako boli?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.