Jutro curke!
Croatina, drago mi je da si ok..a kaj se tiče te tvoje bliske osobe i robice, ne bi ni ja na tvom mjestu iz principa uzela robicu.. tak imam i ja slučaj, jedna osoba ima dijete isto 3god, i ništa ne govori za robicu, i onda mi kaže dat ću ti kadicu s tavana.. ja onak -.- i na kraju u razgovoru kaže nisam mislila da ću ja kao roditi curku pa je sve dala nekoj tamo sestrični... a dobro, ok nismo znali ali ono ispada baš glupo.. a ja sam takva da ću sve rađe sama kupiti...
crna, drago mi je da si bolje...
Mene Ema jučer cijeli dan lupkala, pogotovo navečer :) i danas ujutro buđenje, nema spavanja na boku, ajmo mama diži see :))) baš jedva čekam pregled u četvrtak, da ju vidim, da bude sve u redu, da ginić napravi sva mjerenja... i da napokon budem sigurna kupovati rozo ili ne haha
Jutro curke!
Haha vidim da sam vas pozbunjivala sa svojim strucnim izrazima 😊 surfala sam pa vidim set za njegu i set za dojenje da se zovu ta 2 seta hihi
Ja sam mislila ici linijom manjeg otpora pa uzeti te setove ali mi se cini def da toplomjer i aspirator nisu bas nesto. A cesljici i skarice se lako kupe i nisu preskupi.
Tala aj ti do 36.tj a? Kazete da bebe do 36.tj idu u inkubator pa aj zduraj jos ta 2 tjedna 😊❤
Zekam se samo neka je nama Cvita ziva i zdrava i isto joj tako mamica.
Croatina super za druzenje bas sam dragome rekla da bi bilo OK da i mi nesto organiziramo slicno kad si to spomenula. Iako se nadam da mi bebica nece biti toliki presing i da bude dobra pa da cemo i sa njome moci donekle drustveni zivot org (mislim da relativno odmah 😊)
suncan dan
jazmajac, bebe iznad 1800 grama s dobrim apgarom, ne idu u inkubator bez obzira na tjedan, pa sam tu malo mirnija. a ne da se ova moja ribica. jos ce ona do termina, me zezaju : )))
pale, stigla nam je as. ja nista ne razumijem. kako se namjestaju ovi pojasevi? cine mi se preveliki. treba li to svaki put podesavati po bebi?
joj, to s odjecom. mi smo rekli da ako nam netko odluci nesto dati, neka ne racuna na vracanje (valjda nam zato nitko nista nije dao, hahaha). ja jednostavno ne mogu jamciti za odjecu koja mi se sutra moze uprljati, a nekome to moze biti uspomena i slicno. dobili smo samo 50 i 56 velicinu, ostalo smo sami kupili tj. kupujemo : )))
najvaznije, sogi i sveki su nam uzeli kolica.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sto se odjece tice i ja sam samo do 62 i to jako malo dobila na posudbu. Tipa skafandercic i par benkica koje stvarno trebaju
I ima Tala pravo. Reci cu samo neka mi daju ono sto nije od sentimentalne vaznosti. Da ne bi bilo da se zaprlja nepovratno i onda belaja.
Nekako su ljudi postali i cudni. Prije se to posudjivalo pod normalno.
Hubica kod tebe još nisu sigurni za spol?😊 Valjda će sada nakon pregleda biti sigurno,to me danas čudi sa svom tehnologijom,ali i susjeda mi u šoku jer kupili sve za curku -rozo i rodio se dečko u Vinogradskoj.
Mi smo od obitelji dobili sve osim kolica,svi se podjelili i kupili što nam treba,a posudili mobil i od robice samo body,piđamice i tutice starije do 62,to mi ok da ne moram stalno prati,a to brzo prerastu.I mi uvijek pitamo i za svatove i za rođenje i kupimo po želji pa nam se to sad vratilo.
Tala ja sam ti u youtube upisala naziv sjedalice,uzela sjedalicu i malo probavala,mislim da to slično kod svih MC AS,a ja imam,a sigurno k ti jer je i novija sjedalica iza skriveni pretinac sa uputama.Nije komplicirano,mora biti 2prsta razmaka od bebe i pojasa kad sjedne.Ovo je link https://m.youtube.com/watch?v=3Gu7ZQe8koA
U Petrovoj zadnji put cura došla u 34tt da joj iscurila plodna voda,oni mrtvi hladni,dobro,odite polako u rađaonu,a cura sva u panici...Možda me i zato stalno sad nešt boli i brinem se,ja bih htjela zbog situacije izgurati 38tt.Umišljeni bolesnik 😄
Pa i meni mama sad kaže poslije tebe ja kak si rasla tak sam svu robicu podijelila dalje.. I meni je to nekako normalno.. A oni kažu da ne misle vise imat djece.. Mislim da ne budem prosta j mi se.. Sa ili bez njenih stvari.. Ali zbilja me nasekiralo.. Bas kaj ti hubica kazes.. Ono dat cu ti kadicu.. Ma nabijem te na kadicu..najgore od svega kaj mi njima nismo nijednom došli, a da malom nismo kupili bilo igračke bilo robicu..plus uletila mi je s izjavom tipa dat ces mi bebu da vidim jel ja to jos uvijek znam/mogu (drzat) ???? 🙈 ne ono.. Neces ga smjet primit na ruke.. Čemu ta izjava, ne kružim, rekli bi Vasići 😂😂😂😂
Joj meni se toliko ljudi zamjerilo u trudnoći, da funkcionira ono s jacmencem pol grada bi ga imalo ahahahah..
Helouuu!
Danas udjosmo u 32. tt!!! I neka nas jos par tjedana nakon svih sokova.
Drago mi je da ste se javile vi koje dozivamo i nek ste dobro,Crna odmaraj ti i vrati energiju.
Ja setove necu uzimat nego sta mi bude od kojeg proizvidjaca parilo dobro i iskoristivo.
Jutros san u sest imala po ure bolne desne strane i ka da ce pocet moja muka sta je dilim s Croatinom al je dosa moj momak mami u krevet i lipo san se uz njega uvukla i zaspala jos.
Tala ja se nadan da ce meni dat dozvolu bar da po kuci giban bez straha jer ispada da smo ti i ja u istom tjednu s istim stanjem pa ja ne smin mrdnit zasad jos.Atrofirat ce mi svaki misic i ovako mi odlazak pod tus zna bit bas naporan al eto da bar psihicki znan da me nece kostat nista ako dici izvadin obid na stol a ovako san ka figura u horizontali.
Pozdrav mame,
vidim ovdje su već iskusne mame koje su već prošle porode i sl.
Meni je termin krajem 10.mj, pa imam par pitanja prije 'velikog događaja'.
Kad ste počele kupovati stvari za bebu, kolica, odjeću i sl.? Ja sve nekako odgađam jer mi stalno govore, ma polako imaš vremena. Inače volim imati sve pod kontrolom tako da s osjećam kao da kasnim...
jeste išle na trudnički tečaj? Kad se to ide? Jel se nauči išta pametno?
Čitam da kod puno trudnica dijete u trbuhu štuca, i to ih iritira, ne paše im, čudno im... Jel normalno da moje ne štuca? Tj. j ništa ne osjećam nalik na štucanju...osjećam pokrete i kad se namješta, ali ne i štucanje?
Još ću pitati jedno pitanje, pa ću vas poslije bombardirati sa još. Kad hodam, ili kad idem po stepenicama, nakon nekog vremena mi se stvori pritisak u donjem dijelu trbuhu, nekad nestane, a nekad traje i traje. Bez da zovem sad ginekologa, jel to u redu?
Crocandy dobrodosla!
Kupovina je bas individualna i radit ces kako tebi pase,to sta vicu da je rano ne slusaj nego prilagodi sebi.Sigurno ti je sad mozda lakse nego sta ce bit kad beba jos vise zauzme mista pa se teze kreces a i u hodu kako sta vidis pa ti nece bit panike.
Taj pritisak ti mislin sve mi ovde imamo.Ja npr. uopce ne hodan pa mi stalno dole sve jace kako trudnoca odmice.Danas iman osjecaj da je beba ljuta na moj mjehur pa cilja brzo i jako.
Stucanje nije nikakvo mjerilo niti ga moras osjetit,ovisi o polozaju bebice a mozda i ne stuca.
Valjda san odgovorila na sve a ti samo pitaj,nismo ti mi sutljive! 😂
pozdrav crocandy, dobrodošla :)
što se tiče kupovanja, mislim da ti nije rano pogotovo ne za kolica i veće stvari. nekako je i u redu da ti je sve spremno do ulaska u 9. mjesec, pogotovo torba za rodilište i robica da se ne misliš.
što se tiče trudničkog tečaja, meni je početkom devetog mjeseca i otić ću na dva-tri predavanja koja budu meni zanimljiva (ako budem još u komadu). :)
štucanje i ja ne osjećam. osjećam rastezanja i udarce i ne mogu još uvijek raspoznati šta je šta i ne zamaram se s tim. a pritisak, oo da. ja ga imasm odavno jer nosim nisko. umjereno hodati i ne stajati dugo na nogama. bitno da si zatvorena, a pritisak će proći.
Sortiraj odgovore
Najstariji