http://www.roda.hr/portal/porod/intervencije-u-porodu/prikupljanje-umbilikalne-krvi-ispovijest-primalje-vampirice.html
Baš sam neki dan citala ovaj članak i razmisljam da tražim da mi ne režu pupčanu vrpcu odmah. Ali imam filing da je našim doktorima u interesu da te što brže porode i da im se što brže makneš s očiju.
Nama su na radionici rekli da cekaju da pupcana otpulsira do kraja pa ju onda rezu.
I mi smo razmisljali o tim maticnim stanicama dok nisam taj clanak procitala i sad sam vise za ne nego ga da.
Hubica meni je tako ko i tebi krenulo sa čudnim iscjetkom..i sad se jos uvijek ne mogu rijesit infekcije neke..urinokultura uvijek sterilna,a u urinu su uvijek oni leukociti preko 500..ne koristim dnevne uloške vise,mijenjam gaće po 4-5 puta dnevno..normalno ti je da imas pojačani iscjedak no ako si dugo u mokrom,a osjetljiva,bakterije se brzo razviju..
ja koristim veo uloške već nekoliko mjeseci. ne mogu bez njih. na početku trudnoće sam imala dva puta gljivice i riješila vaginaletama i sad nedavno neku upalicu rodnice, isto uzimala vaginalete. urin, urinokulotura, brisevi sve uredno. nadam se da sam riješila upalicu s obzirom da se termin bliži.
ja bih isto tražila da pupčana otpulsira do kraja, ali se isto bojim da se našim doktorima žuri i da žele što prije da te se riješe. vidit ćemo kako bude!
Hej hej 😊
Crocandy dobrodosla 😊
Mislim da ti pripremanje stvari za bebu nema pravila.. Neki pocnu ranije, neki kasnije. Mi smo kolica i krevetic dobili na poklon za svadbu, a robicu smo poceli kupovat krajem 6. mjeseca trudnoce. Sad konacno mogu rec da imam sve spremno za svoju curku. A vidim po sebi da mi je sve teze hodat i obavljat neke stvari, pa mi je drago da je to spremno. 😊
Sto se tice trudnickog tecaja provjeris u domu zdravlja ili bolnici gdje mislis kada i da li imaju slobodne tarmine.
Stucanje bebe sam tek nedavno skuzila, i moram rec da mi je bas simpaticno 😊
Mi necemo pohraniti maticne stanice. Osto kao i tala cemo traziti da pupkovina otpulsira.
Hubica ja sam imala gljivice isto 2 puta do sada u trudnoci kao i koala. Isto dobila vaginalete od gin. koje su to rijesile. Urinokultura uredna svaki put bila..
Ja sam do sad mozda kupila 2-3 stvarčice, dok je moj muž kupio plavu bočicu čim sam ostala trudna. Kad sam ga pitala a što ako bude cura rekao je da dijete ionako ne zna boje kakve veze ima koju je boju kupio.
Planiram samo novu posteljinu kupit, ručnike, pidzamicu....ostalo ću dobiti, a nešto sam već i dobila.
E sad ste me opet splašile s tim spolom! Meni je ginić već tri puta potvrdio da je curica, ali sam isto čula da se sam sebi zeznio i kad je on dobio dijete od curice postao dečko! Nadam se da neću i ja u tu statistiku... Iako nam je stvarno svejedno kojeg je spola, samo da je beba zdrava, sve što smo dobili i nabavili je za curicu pa bi bilo baš nezgodno da ispadne dečko na kraju
A koliko prije ste si već pripremile torbe za rodilište?
Makonja kazu da minimalno mjesec dana prije torba mora biti spremna al eto ja sam ju sluzbeno jucer tek slozila. Imala sam doma sve kaj mi treba al tek jucer sve stavila u torbu.
crocandy ja sam upravo uspjela staviti trakicu :) tamo gdje si kopirala ovaj link odaberi iznad linka tab FORUM, a onda ispod toga PSEUDO HTML i to kopiraš. i to ti je to
Cure koje ste vec spremile torbe za rodiliste, sta ste sve stavile u torbu koja odmah ide s vama?
Ja sam ih izvadila iz ormara, al nikak da spremim stvari u njih..
Sortiraj odgovore
Najstariji