Sheena i ja imam problema s oticanjem dlanova i stopala i desna saka mi je utrnuta vec nekih mjesec dana sigurno. Kad zahladi je bolje, al kad je toplo ujutro se probudim gotovo bez osjeta. Ako je tlak normalan onda nema razloga za brigu.
Ne znam kako vi, ali ja danas probala obuti starke i ne ide pa ne ide. 😀 Bit ce da je tona vode u meni.
Vjeva bome ih ni ja ne volim. 😜
A muzu svaka cast na uloscima, moj jos muku muci s razlikom kiselog vrhnja i onog za kuhanje, mislim da bi ga ovo dotuklo za sva vremena 😂😂😂
Saxy apsolutno se slazem s tobom, ne bi se bunila da me netko probudi i kaze evo bebe sve je super 😀
Mislim da Mg ide do 36 tjedna, tako je bar meni pisala na nalazu.
Mimica čestitam! Puno sreće tebi i malom Luki :)
Gledam koliko koja još ima do poroda i to je tu! Za koji dan :D Naspram većine vas ja imam još guslati uh!
Nego imam pitanje, možda se neka od vas s tim susrela.. Blesavo mi pitati ginića i tete u ljekarni, ali pitat ću ako mi tu ni jedna ne bude znala pomoći ;) Ugl, problem s bradavicama.. Već nekoliko tjedana muku mučim sa ispucalom kožom odmah oko bradavica, ljuskava je i guli se, a ispod onda budu ranice. I svrbi za poludit! Mazala sam kokosovim uljem - džaba. Mazala Biobaza mlijekom za tijelo - ništa ni to ne pomaže. Ne znam više s čim da pokušam..
Da da, torba je super, koristim ono njihovo mlijeko nakon tuširanja i super mi je :) Tala, kad probam za tuširanje, javim, vjerujem da je dobro :)
Išla sam sada u mama novu pa sam si za svadbu kupila haljinu... imaju one fora spavaćice ali mi nekak dosta dođu...a s obzirom da ih ne nosim...
MM i ja smo isto pričali o tome šta ako me uhvate trudovi a on je na poslu.. Vozi po Karlovcu i Ka županiji inače.. a valjda ćemo znati okvirno kad se budemo primicali kraju...
Ema je nešto baš aktivna u zadnje vrijeme, pogotovo kada počnem maziti trbuh..jučer se kao protezala pa mi je trbuh bio ko skakaonica haha :) neka se samo ona javlja, ja sam sretna :)) znam da je tu...
Idem napraviti ručak, danas je pureći batak s povrćem iz pećnice na meniju :)
Pusa svima
Makonja-pokusaj bademovo ulje. Kad zavrsis s tusiranjem, jos mokro tijelo i bradavice namazi uljem i samo rucnikom tapkaj kozu da se osusi i upije visak masnoce. Osim toga, kad se tusiras nastoj izbjec bradavice sapunati, nema potrebe, samo ih dodatno isusujes.
Chippica hvala na savjetu, potražit ću ga popodne, škoditi ne može. A za tuširanje uopće ne koristim ništa jer mi je svaki proizvod za tuširanje isušivao kožu, a sad se skroz oporavila i mekana je i glatka i bez ikakvih dodatnih preparata, ali povremeno ju nahranim kokosovim uljem ili mrkvom. Jedino trbuh redovito mažem nakon tuširanja i pokušavam svašta nešto s tim bradavicama..
Makonja meni su bradavice bile suhe i hrapave pa sam uzela u dm-u neku kremu/mast od bio baze za bradavice za dojilje i oporavile su se. Mislim da kosta oko 20-tak kn.
Crna Mislim da trebas ici kod dr ako imas temperaturu, pozovi bolnicu i pitaj gdje da ides
I ja cesto osjetim pritisak dole i cini mi se da je beba nisko, jedva cekam pregled
Curke, dobar dan! Mi sinoc nismo nikako spavali... Od 1 i pol ujutro sam bila budna, tako da sam malo kroz jutro produzila. Trbuh me je dolje jako zatezao, a cini mi se da se i malac premjestio jer vise ne lupa pod rebra, nego po zelucu. Nije valjda da se vec okrenuo naglavacke?!?! Nekako mi se cini prerano za to. Jedva cekam pregled 2.9. da mi kaze sta je i kako je, pa cu odmah inzistirati da me posalje na provjeru za streptokok. Iako se duboko nadam da necemo uraniti sa terminom jer jos nisam sve pripremila za bebaca Jucer sam otvoreno priznala MM-u, nakon sto mi je rekao da ne bi smjela do Ikee jer da je to za mene predugacak put, da sam control freak i da nikom ne dam da kupuje ista dok ja to sama ne vidim. Znam da sama sebi samo otezavam, ali ne mogu si pomoci. Zato sve pripreme i traju duze nego sto bi trebale. Rekla sam mu da se moze bez mene kupovati jedino ako ja zavrsim u bolnici
Tala ja cu imati tri torbe, tj. dvije i neseser za radaonu. U neseseru ce biti osnovne stvari, u prvoj torbi sve za bolnicu, s time da cu imati svega malo, a MM ce mi nositi cistih rucnika i slicnoga sto mi usfali pri boravku, a druga torba ce mu biti pored autosjedalice- u njoj cu imati sve spremno sto ce trebati meni i malome za izlazak. Tako mi djeluje najlakse za kombinirati jer u suprotnom bi isla sa koferom
Sto se tice hrane, za pocetak ce se naci i kod mene nekoliko energetskih plocica i neki krekeri, a MM je dobio zadatak svaki dan peljati mi punu termosicu caja za dojilje i termoposudu fine papice. U bolnicu ce peljati sve, kao sto smo i njegovoj sestri. Nitko to kod nas ne provjerava. Bitno da papate ono sto smijete.
Prije poroda, ako sve bude ok, prvo se mislim dobro najesti pa tek onda krenuti za bolnicu. Ionako smo udaljeni manje od 10 minuta.
Crna191 ja se ne bi zezala sa tenperaturom. Ako ti radi doktorica opce prakse idi kod nje, ako ne pravac hitna.
Makonja jesi probala sa Melemom, bademovim uljem ili nekom kremicom na bazi lanolina? A jedna se pak mama kunula da joj nista nije pomagalo dok joj mama nije donesla riblje ulje. Kako bilo, izbjegavaj pretoplu vodu kad se tusiras, to pogorsava situaciju...
Sortiraj odgovore
Najstariji