Saky kod mene nista od simptoma. Spavam bolje nego prije. Nikakvi grcevi. Nista me ne steze. Mali se rasteze tokom cijelog dana. Mislim da je njemu lijepo unutra pa cemo mi prebacit taj termin.....ako se sad nisam urekla.
Mada bilo bi lijepo da pozuri da se mogu normalno sagnut al vec sad je tvrdoglav....
Simpa ste s hranom,ne bojte se-donit ce muzevi nesto! Meni je pasalo sta vise vode i oni dm bomboni ka cedevita jer su osvjezavajuci.
Sheena ja to s rukom imam i bez trudnoce,ka posljedicu od kraljeznice i u trudnoci se masu zena zali na to,prodje nakon poroda al je svako jutro iznova neugodno.
Croatinaaaaaaa!!!!???
Pozdrav curke..samo da se javim
Prvo Mimica iskrene čestitke na malom Luki..
Bagica drži se..da sam bila u stanju dosla bi ti danas u posjetu jer sam bila na sv.duhu
Na pregledu sve ok,veliki smo 2100gr..pregledao me Dr Prka..sad čitam o njemu dosta negativno no meni je bio skroz ok..imali smo buran vikend,krečenje stana i generalka,malac bio užasno aktivan..a ja danas imam temperaturu pa narednih dana odmaram..imam i neke grčeve i bolovi dolje i isto mi stalno nesto curka..budem vidjela kad odspavam..
Sto se tiče bolova u rukama,bas sam danas pitala..to je normalno,meni se preko noci svi zglobovi na ruci grce i užasno bole..rekao Dr od vode makar nigdje ne naoticem..
Angel, mm nasao zadnji paket u Konzumu. Ti ulosci su najtrazeniji proizvod u Zg 😂
Vidjela sam taj clanak o crvima, ja ionako ne volim zgance 😂
koala, frabe, crna hvala na info ;) sad sam mirnija, svako jutro je sve gore pa sam isla guglat danas to, al znaci samo jos jedna od poddefinicija drugog stanja :)
Crna znaci i ti si na SD? Jel znate kak to ide sad s porodom, onaj doktor koji radi taj dan kad bebe odluce van nas porodi neovisno o tome kod koga smo isle u TA ili? Ja sam bila na 2 pregleda tamo, svaki put kod druge doktorice.
Kod nas se radja kod onoga ko je u smjeni osim ako imas dogovoreno bas indukciju ili cr sa nekim dr.
Da, u Splitu sve ovisi koliko sreće imaš pa na čiju smjenu naletiš :) iako mislim da je bitnije da su babice ok jer ipak o njima ovisis sva 3 ili vise dana, a dr. se pojavi pred kraj poroda i u dnevnoj viziti od dvije minute.
Meni je sad bilo smisno na vizitama njih nekoliko pa pitaju jedni druge ko ce se spustit do radjaone vidit stanje.Bas ispadne da je to nesto eto tako,mada njima i je a nama svakoj ponaosob u glavi da dok smo u radjaoni moramo bit centar doktorima!
chippica na kraju cemo i rodit isti dan :D..ja sam nekidan se bila prepala pa sam brze bolje oribala kuhinju, pod, pa sebe ljepo sredila i kad sam to zavrsila ljepo bolovi stali...na kraju cu trcat u bolnicu cila nikakva masna i zarasla jer necu virovat da je krenulo
angel super za pregled i da beba ljepo napreduje!...iskreno ni ja nebi odbila nista sta bi mi pomoglo s obzirom na veliku bebu, jos da se eko ponudi da umjesto mene rodi milina hehehe
sheena meni naticu ruke i noge vec par dana i dogadja mi se to da nemogu skupit sake ruke od naecenih prstiju..takoder sam puna nekih bjelih tockica po dlanovima i tabanima..i dlanovi su mi crveni...to je sve ja mislim normalno...pogotovo kad smo pred kraju..
koala i meni pregled 1.9 kod moje gin jer se tad vraca sa go...a ovo sad idem privatno da me prati druga, tako mi je i ona preporucila...mada nekako mi je moja gin rekla da ne vjeruje da cu docekat termin s obzirom na veliku bebu...
hubica ta torbica sa biobazom iz dm-a je odlicna..ja sam je mislila sebi uzet al na kraju sam dobila drugu na poklon pa na kraju nju nosim u rodiliste
tatjana ja za sebe bila uvjerena prije cu i pored svih boluckanja sam cini mi se zacementirana...i to sta kazes ljepo njima unutra...ja sve nekako cekam tebe da krenes pa da mogu i ja
Frabe jel se osjecas sta bolje,osim sta vjerovatno sve trne od lezanja?..ja se bojim kome cu dopast u ruke na porodu..nekako mi doktori nisu simpaticni kad me boli niti malo i jos ako su drski..uh
crna bravo za pregled..pokusaj za bolove uzimat magnezij direkt, meni je on bio odlican dok sam ga pila, ali sam stala u 35 tjednu...ti jos mozes ga piti..i to bi navecer uzela i odlican mi se pokazao..
ovo vec drugi put pisem post tako ako sam koga izostavila sori....idem san kuhat moje mahunice...i popit kavu sa mojim malcem u stomaku..on jako voli kafu piti sa svojom mamom
Ma simpatican mi je svaki kad mi kaze da mogu tiskat u porodu.
Saky ja san ok,noge me bole i pritisak mi donji dio droba a kad se i dignem brzo se vratin jer forca me napustila skroz.AL DOBROOO JEEE!
Sortiraj odgovore
Najstariji