Inace moze bit i crijevni tulum,s obe strane abdomena i to u svim visinama/nizinama.Nazalost san doktorirala na sebi s tim pojavama i van trudnoce.Al moze i beba pritiskom na neki organ/misic makar smatras da nije tako nisko al nek gurka negdi povise refleks boli moze bit nize..
Ipak sama znas koliko te plasi i ja uvik kad me nesto uznemiri moran strucno misljenje trazit mada bol ne bude jaka koliko mozda cudna.
Croatina, znaci tvrd ti je trbuh ? I boli dok je tvrd? Ako sam te dobro razumila sta opisujes, to mogu bit i kontrakcije. Ja ih imam od 19 tjedna sad sam 24 tt. Odi obavezno kod gin sutra, za svaki slucaj
Joj bilo bi mi drago da je samo rastezanje pa od toga da boli..
Ma ne..ja imam grčeve neke nevezano za trudnoću...u crijevima moguće..i kad me to zgrci 15 min ne pušta..imam osjećaj kao da se crijeva nisu namjestila kak treba pa ne mogu ni prdnut da oprostite ni kakat...i tada je meni sve zgrceno, ali beba se uredno javlja i za vrijeme grča i kasnije tak da nema veze s trudnoćom..
A ovi bolovi su se zbilja preko noći pojavili...ma gin mi je na go...ali rado bi išla provjerit sutra ako ne popusti
mah mah cure!
samo da vas pozdravimo. idemo se tusnuti, pa slagati robicu u novi ormaric : )
a navecer su najavili neko zahlađenje, pa cemo do grada malo prosetati i na sladoled.
curke, kako idu velicine cipele i tenisica? zanima me koji bi broj cca. beba mogla nositi od kasnog proljeca... nekako mislim da je to 18 ili 19? trebamo dobiti na poklon tenisice, pa su nas pitali koju velicinu da uzmu : )
budite nam sve dobro! ako nema krvi i bebica se uredno javlja, nema panike. uzivajte!!!! pusa!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Hello trudilice zgodne
Samo kratki pozdrav i od nas dvije! Nema nista sem vrucine i lupkanja mame 😍
Super mi je rasprava o aspiratoru tako da mi dajete hvalevrijedne savjete. No mislim da je ovaj na usisavac malo agresivan za manju bebu. Super je. Vidjela i uvjerila se na necaku malome, kad je mali skuzio da mu pomaze maltene je trcao da mu se povade balci :) ali ja si mastam o robotu.....aaaahhhh...tako da moram traziti alternativu tome sa usisavacem. Sto ne bi balce ja povukla djetetu ako je to cijena da dobijem robota 😅😅
Tala lijepo te molim da sladoled u mome drustvu toliko ne spominjes!! Hahaha 😉😅
Pozdrav cure!
Sunny hvala na info za toplomjer,imamo digitalni obični,ali bih htjela tako neki jer nezgodno je bebe buditi po noći da im mjerim temperaturu u guzi.To ću reći nekome od rodbine da nam kupi,čula sam da oni na čelo nisu baš nešto.Za taj braun sam čula da je ok.
Ja sam kupila onaj ručni aspirator za početak,a poslije ću taj na usisavač arianna-ima ga mislim u baby centru,tamo vam svaka prva sri u mjesecu 15posto popusta,jer imam ok usivavač koji se jednostavno podešava.
Tala naše nike su br.17. i piše da su za bebu od 3-6mj.
Kad mene nešto boli pričekam dan,dva i malo se više smirim i obično bude sve ok,a kako idem kolroz trudnoću uvijek nešto novo boli,novi iscjedak,pa te kontrakcije,valjda se tijelo priprema na porod.
Ja ću pavlovićevu kremu,mama mi ju radi,znam što stavlja u nju i svi smo na njoj odrasli i bademovo ulje bez ikakvih šampona prvih mjeseci,eventualno za kosu nešto od aderme vidjet ću ovisno o tjemenici.
Ja se u jutro najbolje osjećam pa vikendom dobro iskoristimo jutro za kavicu,šetnju,doručak vani,popodne i navečer više odmaram i po doma nešto radim,lagana šetnja navečer i to je to,štreberski se držim uputa... Ugodan dan svima sa što manje tegoba 👍
ozdrav cure!
Tala koliko me sjecanje sluzi, kad je moja malena prohodavala kupili smo joj sandale 18 a imala je 11 mjeseci. Ali ja mislim da ona ima manje stopalo.
hej hej, mi još uvijek nemamo niti jedan par cipelica za bebača. Svaki put kad kupujem robicu nikad se ne sjetim da mu i za nogice nekaj treba. Uzmem debele čarapice i to je to. Bili smo danas u city centru i u c&a du dobili zimsku robicu za naše bebače tako da ću ugrabiti idući put koje cipice i tene. Imaju preslatke za novorođenče. Dobili su hrpu vestica pletenih,odjelca,trenirkica i bodića dugih rukava i onih hlačica sa nogicama.Sve je tako divnih uzoraka i baš za naše jesensko-zimske bebice. Meni su za oko zapeli i dugi bodići a dosad nisam niti jedan kupila, samo sam one hlačice i kombinezončiće kupovala,a nekako bodije nisam i sad mi je drago jer su mi ovi puno lijepši koji su novi došli.
Bili smo u chiccovom dučanu još,tražila sam između ostalo i pojas za trudnice za kičmu, dosta mi je nisko mali pa me svaki mišić boli.
I veli meni teta u dučanu da je pojas super, bla bla i da između ostalog je potreban ženama koje nisko nose zbog mjehura,što je kod mene slučaj, jer da je mjehur jedini organ koji se nakon poroda ne vrati na svoje mjesto i da se ima problema kasnije u životu ako nismo imale kakvu pomoć za olakšavanje pritiska/valjda u vidu pojasa.
Jel koja čula za takvo nešto, baš sam se osupnula i prepala malo,jel mi je i sad u utorak potvrdila gin da je dosta nisko, glava mu je na mom mjehuru,zato i jesam stalno na wcu, i da se već priprema za van, a imam još 3 mj.
Pa sad neznam jel to pričaju prodavačice samo da prodaju pojas ili je istina.
Ne bi baš htjela imati kasnije problema, šta vi mislite?
Moja mama je u klimaksu imala prolaps maternice i spustanje mjehura zbog niskih trudnoca kako joj rekose.Nakon kiretaza kod zadnjih ciklusa koje je imala se operirala i sve je posli ok (osim sta nema vise maternicu).. e sad koliko tu stvarno ima istine ili je genetika/fizionomija u pitanju ne znam!
Ja san treci put trudna i neman znakova smetnji inace osim sta sad isto stalno piskin al to opravdavam trudnocom bez da puno istrazujen jos i to.
Curke gdje ste vi kupile spavacicu za dojenje za bolnicu? Nasla sam samo u mama novoj za 150 kn sto mi je puno dati s obzirom da cu je nosit samo u bolnici tih par dana jer nosim pidjame a ne spavacice. Pa ako koja zna da u zg ili okolici ima povoljnijih bila bih zahvalna
Jos cu obic plac na tresnjevci mozda tam nadjem
Sortiraj odgovore
Najstariji