Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    01. Srpanj 2016. 20:10

Pozz curke, kako ste? Kako se nosite s vrucinama? Mene vrucina ubija.. od danas sam i sluzbeno nezaposlena, dobila otkaz jer sam budala vjerovala poslodavcu, pa si sad mislim sto i kako s obzirom da mi je muz sezonac! Joooj
    Ja sam danas usla u 22.tjedan i sada sam na +2kg, u trudnocu sam usla sa 75. Kako vi sa kilama?

Chippica
    01. Srpanj 2016. 21:10

Ivci, pa kako? poslodavac ti ne smije dati otkaz kad si trudnica, stiti te zakon, negdje sam citala...daj malo progooglaj. to je strasno, ne mogu ni zamislit kako vam je trenutno.

sto se kg tice, ja imam 56.5, a startala sam s 48. iako je po tablicama ok, cini mi se dosta, a osjetim da sam si teska xD iako se na meni bas i ne vidi.

ajme uopce nisam svijesna da cu za 2 mjeseca gledat svoju curicu, svi joj se jako radujemo. 

mi putujemo na otok u srijedu na jedno 20 dana, nadam se da me nista nece tamo ulovit. kad se vratimo cu spremit torbu za rodiliste, oprat cemo posteljinu i robicu i u zavrsnu kupovinu koja ce ukljucivati pelene, kremice i slicno. :-D

Chippica
    01. Srpanj 2016. 21:17

evo ivci jedan od clanaka:

http://www.roditelji.hr/obitelj/987-trudnica-ne-moze-dobiti-otkaz/

tala
    01. Srpanj 2016. 22:07

trudnica ne moze dobiti otkaz ako ima ugovor na naodređeno. ako ima ugovor o radu na npr. godinu dana i ugovor istekne, poslodavac joj ga nije duzan produljiti (bez obzira na trudnocu). : //
    jako mi je zao. 
    vjerojatno ce ti netko znati bolje, ali mislim da imas pravo na naknadu s burze ako si bila prijavljena vise od 9 mjeseci.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Chippica
    01. Srpanj 2016. 22:21

pa da, ali to onda vise nije otkaz vec sporazumni prekid s obzirom da je unaprijed bilo odredjeno do kad traje ugovor. ..ne znam sto je kod tebe Ivci bilo od toga...

tala
    01. Srpanj 2016. 22:35

ne znam ni ja sto je bilo kod ivci : ( ali mnogi danas ugovor na određeno brutalno iskoristavaju. nije to ono da si ti dosao na par mjeseci i nakon toga znas da je gotovo, mnogi rade godinama na takav ugovor, a poslodavac im samo mijenja pozicije u firmi da sve izgleda legalno. 
    ma, tuzno. 

pokusati dobiti naknadu od zavoda sada. na jesen ces imati 1660 kuna kao nezaposlena osoba, djecji doplatak (najveci je 299 kuna, pa 249, pa 199), jednokratna naknada je oko 2300 kuna, a svaki grad vodi svoju politiku oko pomoci za opremu ( u zg je 1800 za prvo dijete).

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    01. Srpanj 2016. 23:15

Hej curke samo kratki pozdrav i update - ogtt 1. i 3. vadjenje ok, 2. poviseno 😑
    U utorak idem kod hzzo dok po nalaze a onda kod mog doktora. Vjerojatno na guk profil odmah? Ali sam mislila zicati da probamo prehranom rijesiti pa da ponovim ogtt. Ne znam sad koje su im nuzne procedure

Crna191
    02. Srpanj 2016. 10:35

Tala da,ja ti jos uvijek radim..planirala sam do 1.8 kad i meni i mm kreće kolektivni budući da smo u istoj zgradi i firme nam surađuju..pa mi ostane nakon go 9 dana do onih 45 kad moram ic..a to cu vidit s njima u firmi kak ce bit..imam dosta projekata koje bi htijela ja završit budući da ja potpisujem pa sam odgovorna..
    JaZmajac mislim da i budeš prehranom to rješavala sto se tiče šećera..znam da se na Vukvrhovac dobiva jelovnik sta smiješ jesti..ja sam ga gledala kod braticeve žene,nije tako strašno samo sto nema slatkog ni pečenog i prženog..al ona je bila ekstrem,vagala je doslovno sve u gram kako piše na jelovniku.
    Ivcy bas mi je zao..sad malo zakone prouči i uzmi sve naknade koje mozes..a nadam se da ce muž dobit posao poslije sezone..

sanjac
    02. Srpanj 2016. 11:33

Jutrooo 

Evo i nas, mene je primilo neko ciscenje jutros tako da sam tek sad sjela, skuhala si kavicu i hladim se pod klimom.
    Samo da javim da je nalaz ogtt-a uredan, tako da sam mirna.

sony nadam se da je sve ok nakon uboda krpelja, nadam se da te vise nebu gamad napadala ;)

pale zao mi je zbog pregleda, stvarno ima svakakvih doktora.. nadam se da ce sljedeci put biti bolje

chippica bas je gust gledat tvoje fotkice, sve je tako malo i slatko :)

ivcy zao mi je zbog gubitka posla

sto se kg tice, ja sam 25tt i sad sam na +3kg

PALE
    02. Srpanj 2016. 12:11

Mi bas popili jutarnju kavu u gradu i opustošili trgovine robicom i naravno malo pretjerali 😊 Krepana sam,sve mi teze postaje, muž vikendom preuzima kuhanje pa ja odmaram. Mislim da sad imamo dovoljno robice plus ono sto ćemo od sogice dobiti,išli smo do veličine 62,shoping centar mi pred nosom,a imamo puno prijatelja i rodbine tako da nećemo pretjerivati.
    Ivcy imas 30dana da se prijaviš na HZZ, bitno ti to da poslije nemaš problema sa minimalnom porodiljnom i (dobivaš je bez obzira,ali ovak si pojednostavljujes postupak)poslije moraš na zdravstveno.Ako ugovor bio na odredjeno i istekao,nažalost ne mozes nista.Zao mi je zbog posla,sogi imao sličnu situaciju prije par godina pa na kraju sve dobro kasnije ispalo,držim fige.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.