Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mimica24
    15. Lipanj 2016. 21:50

Hvala vam curke na podršci.Malo me frka jedino što nisam nikad bila u bolnici,ali što se mora mora se. Ako i budu povišene vrijednosti samo se nadam da neće odmah uvesti inzulin nego pokušati dijetom sniziti šećer.
    Javim vam kako sam prošla

Jado
    15. Lipanj 2016. 22:04

Mimice sretno! I ja se tog inzulina bojim kao vrag....uf. 
    Ma nije to nista opasno ako dodje do toga samo tlaka velika ali i to cemo prezivjeti ako se mora jel tako?

Crna191
    15. Lipanj 2016. 22:21

Večer trudnice..
    Evo i ja konačno sjela..mi smo danas slučajno obavili mini shopping za malca i sad definitivno mogu rec da ima previse robice..al kad je sve slatko tako malo.. Inace,ako ste iz ZG,mi smo danas išli u emporium..to je web trgovina i outlet..na webu možete vidjet ponudu a ja sad kad sam sve vidjela u živo mogu stvarno rec da mi se čini sve dosta kvalitetno..i jos do 30.6 imaju na sve 50% popusta..tako da smo mi 3 trenirkice,2 trodijelna kompletica i jedan za izlazak iz rodilišta,jedan gornji dio trenirkice i jednu majčicu platili 400kn sveukupno..ali na webu nema sve sto tamo imaju jer je neka robica zadnja veličina..
    I jos jedna novost da imamo ime za malca samo nikako nisam napisala..Emanuel.. Svima našima se sviđa jedino sto sam čula od curka komentare da nije "moderno kratko".. Ne znam,nama je nekako odmah sjeo EMI tako da mislim da smo dobro izabrali.. 
    Sada vam svima nakon ovolikog posta zelim laku noc,pogotovo curkama koje pate od nesanice..

tala
    15. Lipanj 2016. 23:01

crna, bas ste lijepo ime odabrali. jako mi se sviđa 

mene je isto strah tog gd, ne zbog inzulina, nego zbog pikanja. ne znam mogu li to sama sebi raditi. nadajmo se da to toga nikome od nas nece ni doci. 

jazmajac, a prije samo par dana si pitala za udarce!!! evo, kako te curica cula i javlja se mamici. 

sanjac, bas ste lijepe stvari dobili. nisam ni znala da se dobiju pokloncici. i kad krenuti u rodiliste? ja bih sto kasnije : )))

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

sanjac
    15. Lipanj 2016. 23:25

tala i mi smo se ugodno iznenadili pokloncicima :)

Sto se odlaska u rodiliste tice postoje 4 situacije:
    1. kod krvarenja - hitno
    2. kada kontrakcije postanu pravilne (svakih 10min/h)
    3. puknuce vodenjaka i curenje plodne vode s trudovima ili bez
    4. curenje plodne vode malo po malo s trudovima ili bez

• GogyRi
    16. Lipanj 2016. 08:19

Jutrić !
    Sanjac divan poklon ste dobile:)) mi u Op pjesmaricu, radosnicu i knjigu "Moja prva godina života". 
    Pa ovako, jučer znači tema porod: od dolaska do odlaska.
    Minne i koga zanima:
     Ugl."lažni"trudovi se javljaju 13-16 sati prije onih pravih! Kada osjetimo lagani pritisak, a opet veći od piškenja i to se počne ponavljati, imamo lažne trudove..Tada obavimo sve na miru, jer imamo vremena i NE trčimo odmah u bolnicu jer nam je sigurno ljepše kući! Idemo se otuširati, oprati kosu, ako želimo depilirati sve pripremiti još jednom i provjeriti i vidjeti što nam paše, dali aktivnost iil ležanje dok su ti lažni trudovi(obično da paše hodanje). Nikako ne biti sam u kući, hodati uz zidove ...pridržavati se kada dođe trud-onako disati i trud prođe. Mjeriti na sat od početka..kada vidimo da je to počelo biti učestalo-pravac bolnica! Tko želi dati matične, mora sa sobom uzeti popunjene papire(ima ih za isprintat na Ani Rukavini), trudničku, zdravstvenu, i bla bla.... Matične znači isključivo idu na taj stolac(zbog jednostavnijeg rezanja i uzimanja pupkovine valjda), jučer kaže patronažna, da sada primalja pita(ili mi kažemo) da želimo porod na tome i tome, želimo/ne želimo biti rezane i naravno za te matične...Sve da se može spriječiti u većini slučajeva, ali naravno postoje iznimke. Rekla je da disanje "smanjuje "bol 20%, ali opet sve ovisi...tko je jači u glavi, ko nije..da si vizualiziramo porod(već sada) i pomalo ga guramo u onu dobru situaciju, da nam se mozak nauči i prihvati da je to tako... ima nešto u tome...

GogyRi

• GogyRi
    16. Lipanj 2016. 08:30

Nekoliko puta je ponovila, a bilo je i drugorotkinja koje su rekle da to disanje i slušanje primalje(u riječkoj da su prekrasne) može se izbjeći rezanje međice, naravno ako imamo i takvu rastezljivu kožu, ako ne ide onda jbg..Porod, da treba slušati primalju i probati se odmah "povezati"sa njom, ona je tu za nas i može nam jako puno pomoći, doktori i ovo drugo..ništa. Porod -svi znamo, onda idemo u sobu, i čekamo muža puža s torbom koju nam mora donjeti :) E tamo, su sestre-blagi užas. Rekla je jučer da su bili na par razgovora u KBC-u,ali bezuspješno, da sve žale, bahate bezobrazne, ništa ne žele, ne pomažu, dapače odmažu i tkao.. I šta je napomenula, po novome -Pričam za KBC Rijeka- da nedaju da se ideš okupati, iako je preporučljivo kupanje ili samo vodom ili neutralnom sapunom, jer ćemo se bolje osjećati..u roku od 5 sati od poroda..onda fino kada nam dođe muž nas on odvede i to obavimo za 10 minuta. Nikako ići same! I moramo se popiškit i pokakati i onda možemo kući :))) E da, i šivanje, nas ne smije boljeti, ako boli, tražimo i moramo dobiti anesteziju(da nas premažu time), i zašto boli? Boli ako je rodilo njih 5 pa se tijelo ohladi, a oni ne mogu brže zašiti i onda šivaju na hladno..znači to ne smije boljeti, i kada dođemo kući redovito mijenjati uloške da se to ne bi inficiralo. i treba ležati na suprotnoj strani gdje smo šivane, obično da se šiva po desnoj strani... To sve mora proći za cca 2 tjedna., šavovoi otpadnu sami za 5-7 dana, i postupno bol nestaje.

GogyRi

• GogyRi
    16. Lipanj 2016. 08:35

Što se tiče plodne vode, nekima pukne nekima ne, ako nam ne pukne, tada nam je u bol probuše,ali to da se ne osjeti, samo osjetimo kao da piškimo. E i da, obavezno da prihvatimo klistir, da se spriječe neke neugodne situacije ako ih baš ne mora biti..

GogyRi

• GogyRi
    16. Lipanj 2016. 08:49

Prehrana,

znači jesti u periodu dojenja sve što smo jeli i u trudnoći...Što se tiče zabrana, njih nema, ali recimo svježe voće i svježe druge stvari, smanjiti na šakicu, znači ne pojesti 2 jabuke, nego ono od jabuke koje bi stalo u šakicu, jer nam je tijelo naučeno. Ne jesti jedino kupus, grašak, brokul, fažol itd..stvari koje napuhuju. Znači sve umjereno i normalno, nikakve stigme imati oko hrane....kompote je spomenula, jer to kao naše bake forsiraju, kompot isto jednu šalicu, sladak je, nema više vitamina jer se voće skuhalo, znači nije da je nešto bitan i hranjiv! Najbolje piti vodu, uzimati stalno tekućinu 2-3 l dnevno jer se dojenjem sve potroši...Sokovi-isto popiti čašu, ne pola litre. Znači sve ,ali umjereno, Ne jesti jako začinjenu hranu, I dala je jedan primjer, jedna cura kaže da joj se jako jede ananas, pitala ju je kada je zadnji puta jela ananas (trudna je 5 mj)da nije jedno 2 godine. Pa je savjetovala, ako joj se toliko neizdrživo jede da pojede šakicu-šalicu ananasa, ne pola niti cijelog. Jer da se može razviti kod bebe intolerancija npr. na slične agrume pa će kasnije biti problema. Pa ako ga do sada nije jela, nema potrebe niti dok bude dojila ga jesti. Kava- ako smo naučene da popijemo kavu , svakako, ali popiti šalicu, ne pola litre.. i tako 
    Grčići-oni ne dolaze samo zato što smo mi nešto krivo jele. Oni dolaze jer je bebin želudac još nerazvijen i postepeno se uči na probavljivanje novih stvari, znači pomalo uvoditi promjene,ali ih svakako uvoditi. Grčići jednostavno moraju proć! Naravno , pričam o "normalnim"situacijama. Ne ako netko jede npr pizzu 7 dana  i pije litru kave dnevno, naravno da će i grčići biti intenzivniji i jači.
    Eto to je to, ako se sjetim još što bitno javim, ako ima neko pitanje, slobodno... 
    Danas nam je predavanje o dojenju, pa se javim s novostima! Isto sutra ujutro, jer imam sto obveza kasnije.
    Skužila sam da me uopće nije strah poroda(zbilja pali to vizualiziranje), učim se na to..strah me užasno prvog dana-prvog dana kad dođem kući s tako malom bebom? Kako će proći taj prvi dan? Znam da će doći patronažna, ali šta ,kako? Tako sitno i malo, ful me strah tog prvog dana i prvih 7 dana. Kako je kod vas? Ili neki savjet i iskustvo drugorotkinje? Stalno mislim što ako ne budem skužila da je nešto, šta ako ja zaspim, a beba se zagrcne ili tako neke stvari?

GogyRi

• GogyRi
    16. Lipanj 2016. 08:54

kiss svima :)))))

GogyRi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.