Pozdrav trudnice!
Ja sam također kupila 2paketa chicco jastučića.Isla sam u uzaludnu potragu za badicem,problem g.dio,svi imaju podebljanje ili se iza kopačaju,meni treba neki koji se veze,dost imam velike grudi.Kupila sam neku trudničku haljinu za 100kn u hm pamučna na bretele i crni donji dio badića,badic ću još pogledati,ne da mi se davati veliku lovu za to.Mm jucer pričao bebi i stavio uho,beba ga toliko jako lupila da sam ja jauknula,a on je cijeli dan poddojmom,haha 😂 Vec smo par puta skuzili da reagira na njegov glas. I ja stalno imam neke iscjedke,ali brisevi uredni i imam dovoljno plodne vode tako da to valjda normalno. Sutra tečaj,prekosutra OGTT pa javim kak prošlo... 😉
hej trudnice, čitala vas jesam al sam zaboravila tko je pisao al imam istu situaciju, jučer sam primjetila sitnu mrljicu na piđami( ja spavam bez grudnjaka pa sve na majci završi) i malo sam stisnula bradavicu i zašla mi kapljica prozirne tekućine. Sad neznam jel to kolostrum zato jer je prozirno al šta bi drugo bilo. Bilo mi je dosta masno pod prstima, malo sam zbunjena, nisam znala da treba tako rano početi, i to samo iz jedne dojke ide, druga niš.
Hoće li mi to do kraja trudnoće biti tako, čitala sam da je normalna pojava samo kaj sam mislila da će kasnije to doći, ali neka, ako je to znak da će biti mlijeka, neka teče i teče samo da se bebač ima gdje nahraniti.
I čitala sam dosta oko tih bočica, gledam šta bi kupila, nisam znala da postoje i određene dude,tj da treba paziti na nekakav protok,da dijete ne dobije kolike pa sad još manje znam o tome.Kakve ćete vi kupovati, ja sam si mislila neku aventovu ili nuk ili neku staklenu (al tu staklenu bi samo ja držala, ne bi to dala bebi da si drži) al sam zad zbunjena jer neznam kakvu dudu, na kutiji piše kao 0+, i da li mi je to dosta onda, kupim tu bočicu+dudu u paketu i to je to, ili treba još neka duda s posebnim protokom?
Help pliz,kaj vi uzimate?
hej, cure!
beba i smo same po cijele dane, kuca nam blista i tek smo se maloprije probudile. sad sam pojela pahuljice s mlijekom. ne volim ga bas, ali svi govore koliko je vazno u trudnoci, pa sam se natjerala.
pale, tako ja uvijek imam osjecaj da kad nesto trazim i imam novaca, uvijek izađem praznih ruku iz trgovine, a kad uđem "samo da vidim" nađem svasta.
inace, ovaj mjesec cu bankrotirati : )))
prvo sam zapikirala izdajalicu. jedna zena prodaje novu, neotvorenu aventovu iz nove serije za 200 kuna ( u dmu i apoteci je oko 430-450), pa sam ju zamolila da se nađemo kod mene krajem tjedna i pristala je. zivi bili pa vidjeli : )))
onda sveki i sogor da ce nam kupiti kolica. i to je super, ali nismo ih htjeli opteretiti, pa smo im rekli dosta nizu cijenu i odlucili da cemo mi uzeti sve dodatke, autosjedalicu, vrecu.... tako da me i to ceka.
a mm vec isplanirao ikeu da konacno kupimo ormar za bebu jer nemam gdje sa stvarima. pun mi je prostor ispod trosjeda, pun mi je moj ormar....
ugodan dan svima : *************
bas je ova kisa malo osvjezila!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
ivek, nemoj nista istiskati iz sise. sto samo izađe-izađe. lagano oprati bez trljanja bradavice i to je to. smanjiti temperaturu vode kod tusiranja po grudima jer topla voda pospjesu izlucivanje mlijeka.
na dosta danasnjih bocica ti pise anticolic. to je poseban sustav koji sprijecava da beba tijekom hranjenja guta nepotreban zrak iz bocice i tako se sprijecavaju kolike.
neke ti bocice imaju ventil i cjevcicu u sebi ( tomee tippee, dr. browns...), a druge ti imaju posebne navoje u onom gumenom dijelu (avent).
0+ ti je za novorođene bebice. gornji, gumeni dio bocice ima veze s jacinom protoka i njega mijenjas ovisno o dobi djeteta.
e nisam znala ovo za toplu vodu i poticanje mlijeka, ne budem ništa stiskala dalje, ako će ići stavit ću si koji jastučić jedan za dojenje al nije to strašno,barem za sada.
nisam znala ni ovo za ventile i cjevcice, morat ću dobro proučiti u dučanu, a ovo je super onda, kupim bočicu pa poslje samo mjenjam tu dudu gumenu gore,ako sam dobro shvatila. mislila sam za početak kupiti samo jednu flašicu jer namjeravam dojiti, al neznam kak će to ići i da li mi uz to još treba kakva duda a ne želim poslje trčati po dučanima...
mi ćemo isto "bankrotirati"-čeka nas more za dva tjedna a želimo se maksimalno opustiti i ne štedjeti na svakom koraku, dobro da imamo svoj stan pa barem ne moramo za smještaj plaćati, još nisam kupila ništa od stvari koje trebam za rodilište spremiti,a moram sve novo jer u principu nemam ništa od toga s popisa, još nas čekaju , posteljine( a ni to nije jeftino, za prvi set smo dali 500 kn, a treba mi još barem jedan da imam za presvuć), kadicu, još moramo ugraditi jedan ormarić dodatni u kupaonicu na zid za bebine kozmetiku, još jednu policu u sobi na koju ću poslagati onako košare ukrasne,to će mi biti kao za presvalačenje,u jednoj će biti pelene,u drugoj maramice i kreme za guzu,u trećoj bodiji za taj dan,češljići i sitnice,podloga za presvlačenje, joj mogla bi do sutra nabrajati.
Kako smo mi svake god u puli možda potegnemo do trsta pa tamo kupimo nešto,tamo kad naletiš na popust onda se isplati. tako smo prošle godine kad smo bili na ljeto, bilo je i do 90% popusta, muž se obuko za cijelu godinu,al su popusti na aktualne i dobre stvari a ne ko kod nas,izvuku nešto od prije dvije god iz skladišta pa stave 30%.
Tak da se nadam da ćemo možda naći ti bebastih stvari i nešto uštedjeti, a i mi za sebe malo..
Ivek bolje da ne stiščeš jer će ti samo jače ići tako sam i ja pa nije stajalo do danas.
Ja jedva čekam sljedeći pregled da potvrdimo spol doktorica misli da je dečko..baš sam uzbuđena i treba dočekat 28.6
cure, znate da sam nekidan pitala za one mini baby vjesalice za bodyce i majice i jedino su mi u zari bile tako malene, ali skupe. sveki mi otisla danas na plac i pitala one bake, zene koje prodaju robu i dali joj punu vrecu tih malenih od 25 cm i onih malo vecih od 30. one to ionako vecinom bacaju, a super su.
dobila sam i one duple za majicu i hlacice i ove "obicne", sve fine bijele....
ivek, ja imam dvije mam dudice 0+. jednu poskrivecki nosim u bolnicu :D nisu sretni kad ih vide...
ako mozete ustediti u trstu-super!!!
Pozz! Moj OGTT je jako čudan pa me sutra čeka 24 h GUK profil u Vinkovačkoj bolnici. U početku mi je to bio šok,a sad jedva čekam sutra da to riješimo i nadam se da će biti nalaz ok ili ako i mora biti g. dijabetes da bar to ne budu nenormalne brojke
Ima li još koja trudnica koja mora raditi profil? Ili bilo kakvih problema sa glukozom?
Sortiraj odgovore
Najstariji