Minnie25 đaba nam 2 paketića Sretna Beba kad smiješ jednom zatražiti samo od Centravita na svoje ime
A što se vitamina tiče, i ja isto mislim tako, rađe bi jela povrće, voće - imam ga hvala Bogu iz vlastitog vrta/voćnjaka nego se kemijom kljukala, inače ništa ne pijem, ali eto sada po preporuci doktora sve radi bebice. Baš ga pitam na sljedećem pregledu, wooohooo i to je za 3 tjedna već Nekad je Ok biti zaposlen pa da ti dani prođu čim prije
Što se tiče mojih boljki - prepona skroz bolje, da ne radim, ne obavljam hrpu stvari za kuću/oko kuće i prije bi se to riješilo mislim. "Oteklina" i dalje stoji ali ništa me ne boli. Jedino sam skužila da imam bolove jače kad mi je sila na no 1 na wc - mislim čak možda zatražiti urinokult od ginek sada kad budem išla po sve uputnice - pa da vidimo.
I da - jedno jako glupo pitanje za Urinokult - znam da se mora prva mokraća ujutro uzeti, i na koji način i sve....ali šta ako ideš po noći na WC? Onda jutarnja ne vrijedi?
Za urinokulturu se uzima 1. mokraca, bilo bi dobro sto svjezija, dakle jutarnja. Prije neg se popiskis u epruvetu se operes, nakon toga prvi mlaz propustas i ostatak u epruvetu.
JaZmajac ja sam jucer nosila mokracu za urinokulturu. Isla sam na wc oko 3 ujutro, sljedeci put u 7 i tu mokracu od 7h sam i nosila.. Mislim da nebi trebalo biti nekih problema zbog toga.
jutro svima...
imam jedno pitanjce dali vi cure imate tu i tamo vodeni iscjedat? ono kao da ste pi-pi u gace?
Saky- da! Dnevni ulosci su postali moja svakodnevnica. Mislim da je to normalno i ocekivano za nas tjedan trudnoce.
Sanjac provjeri si gore na ovom linku sto sam stavila nalazi li se tvoj ginekolog na njemu. Ukoliko se nalazi, onda svakako bi trebala dobiti taj paket kod njega.
Chippica Da, stizu nam Vezicki misic i misica
JaZmajac ma sve bi bilo super da sam ja i taj jedan dobila. Ali eto na meni se nesto ocito zeznulo. Ja nisam poslala iz paketica Sretna beba nego jos kad sam Hipp dobila. Znaci proslo je minimum 2 mjeseca od tada.
I kad vec imas blagodati vlastitog vrta iskoristi to. Mi imamo stabla tresanja pa sam se u tome udavila, bas mi pasu. Sad cekam sezonu smokava
Po meni ti jutarnja mokraca vrijedi svejedno. Ovo kako je Chippica opisala je najpravilnije davanje mokrace i mislim da neces s tim nikako pogrijesiti.
Saky84 meni se desava iscjedak, ali nije toliko vodenasti, vise sluzavi da se tako bedasto izrazim. Ali to sam imala i prije trudnoce. Inace, kazu da je to sasvim normalno dokle god nema primjese krvi.
Btw, meni se mama isto dala u potragu za tim Chicco jastucicima i jedva ih je u 3. Dm-u po redu nasla i to je uzela zadnjih par paketa sa polica. I ti su bila samo ta manja pakiranja od 30 komada. Tako da curke ako ih zelite kupiti ubrzajte jer to ocigledno nestaje brzinom svjetlosti
jutro, cure!
jazmajac, ovo za urinokulturu ti je bas pametno, pogotovo ako ju nisi radili ili sumnjate na nesto. najjednostavnije ti se kuci rano u jutro dolje oprati bez ikakvih sapuna, samo voda. cistim rukama otvoriti sterilnu kutijicu (5 kuna u apoteci), razmaknuti usmine, pustiti prvi mlaz, a ostalo uhvatiti. kutijicu odmah zatvoriti, spremiti u vrecicu i odnijeti u lab.
nalaz nije odmah gotov, najcesce iduci dan do 10 sati.
chippica, kupujem neutralno jer nisam fan roze boje. ja volim ove ove tockice, prugice, bijelo/plavo/sivo/crno i to mi je super za jesen i zimu, a sad cekam snizenje u hm-u na web-u. uzela bih ove cvjetne rompere za iduce ljeto vel. 80 (ako sam dobro izracunala).
roze stvari me cekaju u dalmaciji jer su u mojoj obitelji same curice, pa cu kombinirati ako mi nesto bude trebalo. iako, vise volim svoje imati i nikome nista ne vracati.
minnie, dala si mi ideju za rucak. bas mi se lignje jedu :))) mm nije dalmatinac, pa jede puno vise ribe nego ja. ja isto volim pojesti, ali tlaka mi je cistiti i nakon toga sam opet gladna, hahaha.
moja oba ginekologa, i soc. i privatni su na onom popisu. ovaj mi tjedan mm mora po uputnicu za testove senzibilizacije opet, pa ce pitati.
saky, ja ne. grozni, bijeli, sluzavi. (sorry ako netko upravo jede)
ova moja mala paprica ima neki ludi bioritam. oko jedan u jutro krene s lupanjem, a dan ocito prespava. bit ce veselo!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Bok curke..
eto i mene...mi smo imali mini go pa smo bili kod svekra i svekrve..više me umorio put od 400km nego što sam se odmorila..
jutros bila na kontroli, bio i mm samnom..Dr mu je sve temeljno objasnio, pokazao svaki organ, glavu,rukice, nogice..tata je ovaj put i sam skužio dečkića..odmah je viknuo "a gle, stvarno je dečko"..mi smo 660gr već teški, a ja se čudim što dobivam na kilaži..čak mi je i sestra rekla da sam začuđujuće mršava s obzitom da sam 23tt..al kilaža kaže da nisam baš..očito je sve u trbuhu i cickama..
eto kad se raspravljalo o uzv, ja imam plačeni sistematski od firme, i baš sam pitala Dr za sve, komentirala kako neću ić na ginekološki kad sam kod njega stalno, na što je on komentirao da neka odem ako će radit uzv, da to nema štetnosti tolike za bebu..jedino da mi ne rade rendgen pluća ali da to u ovim tjednima isto ne bi toliko štetilo bebi jer je već velika..no ja svakako neću izlagat bebu nepotrebnim zračenjima..
danas je baš prebacio na 3D da mm vidi lice, ali malac je bio toliko nemiran da nikako nije uspio..za mjesec dana mi daje uputnicu za ogtt, tako da bilježim sve što ste pisale kad ću ja trebat..pitao me i dal pijem vitamine, pa je samo prokomentirao da neka se držim zdrave prehrane dok god mi je krvna slika uredna, ako će nečeg falit, onda ćemo uvest vitamine..
što se tiće buđenja po noći, moj je isto okrenut glavom dolje pa pritišće mjehur pa se moram 1-2 puta ustat, ali za sad nemam problema sa spavanjem..valjda se iscrpim preko dana na poslu i poslije posla..
Za urinokulturu, tala je sve dobro opisala, tako sam i ja dobila upute kad sam davala..jedino šro su mene tražili baš da bude u plastičnoj epruveti a ne u bočici onoj bijeloj.. i meni je na uputama pisalo da bi urin trebao biti barem 3-4h u mjehuru..
Saky84 ja imam iscjedak stalno, ne znam kako bih bez dnevnih uložaka..sad mi je opet dao vaginalete, kaže da je to normalno kod trudnica,al eto..meni daje vaginalete da se ne bi nešto razvilo valjda..
sorry na dugom postu, nije me bilo pa dok sam sve pročitala..
Pozdrav trudnice, mi smo se vratili sa puta, super je bilo. Bas mi je prijala promjena. Nisam jos procitala sve sto ste pisale.
Sortiraj odgovore
Najstariji