Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    07. Lipanj 2016. 23:30

minnie, nisam ju vidjela uzivo, nego sam ju upisala u google images kad si stavila naziv, pa se mogu vidjeti slike kako izgleda na kolicima. meni bi mozda bila malo prevelika, ali vidim da ima hrpu pretinaca i ovi prednji dzepovi mi se cine super prakticni, a u kvalitetu ne sumnjam uopce. 

sto se tice projektora, vrtuljaka i ostalih stvari, oko krevetica necu staviti nista. pokusat cu krevetic asocirati kao mjesto za spavanje i dizati dijete cim bude budno (bez igre tamo). a u dnevnom cu boravku imati ljuljacku, igracke, tepih puzle i ostale stvari koje cu asocirati kao vrijeme za igru.
    moja curka ima onu kornjacu projektor- zvijezde u bojama koje se mogu izmjenjivati. ne znam koliko su vam visoki stropovi, nama su standard 2 i nesto, i slika nije bistra. njoj je bilo zabavno tu kornjacu koristiti na zidu do kreveta, pa ju priblizavati i udaljavati jer se dobiju lijepi efekti. 

na youtubeu imate prekrasne baby einstein pjesmice, uspavanke, obrade klasicnih djela i crtiće za malo stariju djecu. kome to nije po gustu, hrvatske pjesmice (jabuka, kruska, sljiva, rega-rega, bubamarac, hoki-poki, medo, cijeli cd j.houdeka kojeg tete pustaju u vrticu....)

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

ivek2207
    08. Lipanj 2016. 11:57

hej curke, nadam se da vam je sve super prošlo što ste imale, nisam čitala, obaveze,obaveze,super je izgledao ročkas tala za curicu.

Zanima me kaj mislite o torbi za rodilište od biobaze, koja se u dm može naći. 250 kn košta ,premišljam se da kupim ili ne imam još bon za popust, ionako ću kremice morati kupovati pa me možda ovako jeftinije izađe i sve dobim na jednom mjestu. Jel možda koja ima, hoćete možda kupovati, neznam jel se isplati.
    Kaj mislite?

https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/torba-za-rodiliste-i-majcinstvo-1508

ivek2207
    08. Lipanj 2016. 12:01

i zaboravila sam pitati, koje proizvode koristite za sunčanje, kakve kreme, neznam dal mi trudnice moramo posebno nešto ili nam ne smetaju neki sastojci. od koje marke kupujete  te stvarčice.

tatjana_zg
    08. Lipanj 2016. 12:12

Ja sam kupila za suncanje od olivala faktor 50 za djecu pa sam zakljucila da je to dobro i za trudnice. Znam da se nesmijemo previse izlagat suncu ali za to kaj cu bit na suncu cu se s tim mazati

tala
    08. Lipanj 2016. 13:20

hvala, ivcy!
    ja nekako mislim da mi ni na kraju pameti nakon poroda nece biti mackanje kremicama, dulje tusiranje zbog vrtoglavica i bolova, pa cu si uzeti melem/lanolin za bradavice i mini samponcic. sve treba biti nesto neutralno, bez mirisa zbog bebe. biobazin gel za intimnu njegu se ne smije koristiti zbog rane. oni imaju onaj svoj gel kojim se npr. prije operacije tusiras, a najbolje obicnom vodom. 
    cijena musteline torbe za bebe se na akciji priblizi biobazinoj torbi, a kvaliteta je na strani mustele.
    http://www.mojaljekarna.hr/pokloni-za-dijete/7842-mustela-prva-torba-nova.html

ja sam uzela nivea ulje protect&bronze, faktor 30. blijeda sam kao sir i to mi jedino pomaze da uhvatim malo boje : )

inace, nalaz urinokulture stigao sterilan. dobila sam uputnice za petrovu-testovi senzibilizacije, opet, zbog rh neg. na srecu, nisam dobila uputnicu za OGTT : ))))

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Chippica
    08. Lipanj 2016. 14:55

Bok curke! Uh puno novosti, tesko sve za pohvatat...

Svima cestitke na novim stanovima i drugim lijepim novostima, Tala-tvoj vrt izgleda fantasticno, drago mi je da ste imali lijepo slavlje i da je curka bila zadovoljna. Sto bih ja dala za komadic vrta, mi smo na 9. katu u neboderu...super divan stancek, ali tako volim vrt i prirodu, da ga imam, uzgajala bih sigurno nesto svog povrca i gustala u tome :)

Neeego, nama su stigla kolica  , muz ih je isao uzeti na pauzi od posla pa ga ne mogu docekat da dodje doma. Ako mi kojim slucajem uspije, zalijepit cu slikicu da vidite.

Sobica za bebitu je dovrsena, mala, ali slatka, macka misli da je ona dobila krevetic pa se preselila spavat unutra, za sad ju jos pustamo jer nema posteljine i madrac je jos u najlonu. Kasnije cemo biti oprezniji zbog dlaka i necemo ju bas pustat u krevetic dok je beba skroz mala, kasnije nek se stiscu skupa :)
    Moja sestra nam je uzela 2 posteljine, i zastitnu spuzvastu ogradicu za na resetke krevetica. Rozasto i preslatko :)

Vezano za kreme za suncanje, sve to bilo za djecu ili odrasle ima stetnih sastojaka, vjerojatno ne treba oko toga previse cjepidlacit, ali ja uvijek idem na prirodniju varijantu ako je moguce. Tako da cu si ovo ljeto prijustiti iz Lusha zastitni faktor 30, u obliku sapuna, malo se umoci u vodu i lijepo se da razmazati po cijelom tijelu.

Meni je busina iskocila i sad sam prava trudnica, ne mogu promaknut nikome, cak mi je danas na benzinskoj zenskica dosla natankat gorivo da ja ne udisem stetne plinove, bas sam bila ugodno iznenadjena.
    Ali u supermarketima se bas ne nude da me puste preko reda, ali ja se ni ne guram vec odcekam kao i drugi...

Minnie-mene je isto zvala patronazna i rekla da bi dosla sa studentima k meni jer da sam joj za sad jedina trudnica...oh well sta sad, meni se valjda uvijek potrefi da studenti uce na meni, tako mi je bilo i kod vadjenja umnjaka. Samo da me ne gledaju kad budem dojila, to cu ipak rezervirati za sebe, bebu i muza. Nisam od onih koja ce javno sisu vadit i dicit se time. Tko voli, nek izvoli koliko god prirodno i normalno bilo.

Tala-citam da se ti bojis carskog, meni nije problem postoperativni oporavak vec se najvise strasim boli i neizvjesnosti na koju ne mogu utjecat pa mi dogovoren carski uopce ne zvuci tako lose...naslusala sam se prica od frendica koje su radjale i mucile se satima i od ovih koje su to rijesile carskim i mogu ti rec da sam prilicno u panici od tog prirodnog. Ali svaka zena je individua za sebe pa nit treba previse slusat druge, sigurno ih ima i onih kod kojih je sve islo super glatko. Cemo vidjet kako se bude porod priblizavao, sigurno oni savjetuju s obzirom na polozaj bebe i opce stanje trudnice najbolju varijantu pa im treba vjerovat. :)

ivek2207
    08. Lipanj 2016. 15:04

hvala na savjetu, eto vidiš,nisam znala to za intimnu njegu, ali ima smisla,zbog rane, a nisam ni sa mustelom upoznata, pa ću još o njima proučiti. Zato i pitam jer se čovjek ne može svega sam sjetiti, više glava je pametnije od jedne, kako bi se reklo.

Blago tebi za ogtt, ja idem sutra u bolnicu na to, rekla mi je med. sestra da bolje da odem u bolnicu i to na vuk vrhovac, nego u dom zdravlja, jer sve bolnice gdje se rađa u zgu kao " priznaju" nalaz iz te bolnice,kao njihov je najtočniji. Samo da mi ne bude zlo od toga,ide mama samnom da se ne skljokam negdje jer od početka trudnoće slatko mi ne paše,a sve kao treba natašte i dugo traje, a rekla mi je i gin da nije baš fino za piti. Vidjet ćemo, kako će biti, javim sutra se kad obavim da prenesem iskustva ako netko još ide.

Hvala na savjetima.

tatjana_zg
    08. Lipanj 2016. 15:15

Ivek ja sam ti bila na Vuk Vrhovcu prije 3 tjedna na toj kontroli. kada dođeš gore na kat pokraj šaltera sa brojevima su ti vrata ti pokucaš. trudnice ne uzimaju broj nego idu na ta vrata. tamo će te teta upisat i poslat u sobu 301 (mislim) pa će ti tamo druga teta uzet ostale podatke i poslat u sobu 303 (mislim) i tam će ti vadit krv.
    tamo imaš kantinu sa terasom pa će ti bit ugodnije sjediti tamo nego u čekaoni, tako sam ja. mama ja išla samnom i pila kavu a ja sam sjedila i čekala. svakih sat vremena se moraš sama javit, neće te oni zvati i to je to.
    glukoza nije tako jako strašna, nije fina al nije ni tak jako odvratna. malo diže želudac pa ne preporučujem da ne jedeš navečer da se ne zrigaš :)

eto toliko :)

tatjana_zg
    08. Lipanj 2016. 15:17

*ne preporučujem da jedeš navečer (dvostruku negaciju sam napisala)

ivek2207
    08. Lipanj 2016. 15:29

heh,hvala na uputama, dobro će doći da ne dođem zbunjena gore, jel možeš reći kada si došla gore, kad sam zvala rekli su mi na tel da dođem između 7 i 9 ujutro. Jesi išla skroz rano,pitam radi gužve ili je to svejedno kad dođeš?
    Super za kantinu, pripremila sam si časopis za čitanje, imat ću i sendvič za poslje i vodu pa se nadam da bu to sve glatko prošlo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.