Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    minnie25
    07. Lipanj 2016. 10:36

Tarah tebi zelim dobrodoslicu, uvrstila sam te na listu i nadam se da ces uzivati u tipkanju sa nama  
    JaZmajac ajme pa tvoja cura je neka opasna hehe Moj buco me lupka, i to je sad poceo intenzivno nocu, ali jos se ne vidi to. Mislim da je razlog taj sto je nama posteljica od ispred i frajer jednostavno koliko god bio uporan ne moze doci do izrazaja  ali vec sad mi ne da spavati. 
    Isto sam primjetila da me lupka jace kad se s necim zasladim. 
    Crna191 samo polako. Ja sam izabrala kolica jer zbog svoje visine se nisam ni mogla nesto pretjerano premisljati. A ja ti nisam nista kupila do sada osim madraca. Jos imamo vremena... 
    Pale i Tala drzite se, sigurno radite najbolje za svoju bebicu i vjerujem da ce sve sjesti na svoje mjesto. Ta mala njezna bica su ogromni borci, sigurno postoji plan za njih. Pale kod vas je bitno da je otkriven problem na vrijeme i sad koliko god bilo tesko opustiti se pokusaj zbog svojeg malog borca, a ti Tala samo miruj da dogurate cim dulje i da budete cim blize terminu. Btw, slikice sa 4D su predivne. 
    Ja idem na prvi 4D za tocno mjesec dana i neopisivo se veselim tome. 
    Hubica01 ja sam imala nedavno smrtni slucaj u obitelji, isplakala sam se samo dok sam preko telefona davala saucesce. Jako mi je zao sto ti se to trenutno dogada. Razmisli dobro o svemu jer baka zna da sad moras paziti na sebe i svoju bebicu. Njezin vjecni pocinak mozes uvijek posjetiti naknadno, a tvoje molitve ce doprijeti do nje otkud god dolazile... 

Eto da se pohvalim sa svojom prvom kupnjom. Nije nista slatko niti impulzivno, za to nije bilo prilike. Madrac smo uzeli za krevetic jer je neki ducan pred zatvaranje pa su svi na ogromnim popustima.  
    Sutra nam je pregled pa cu odmah iza toga iskoristiti priliku sto sam u civilizaciji i kupiti nesto od robice samo da zadovoljim svoje apetite. 
    U Zari imate bodice 2 kom. za 56 kn sa kopcanjem sa strane, dugih rukavica, idealno za novorodencad, pa ako koga zanima neka pogleda.  

Jel se kome od vas javila patronazna? Mene je ugodno iznenadila svojim pozivom prije par dana. Rekla mi je da joj se javim kad budem u Rijeci, odusevljena sam jer preko telefona zvuci jako simpaticno i smireno. 
    Sutra nam je pregled, drzite fige i da potvrdimo jos jednom da je pisulinac da konacno krenem sa shoppingom  
    I za cure koje su u Ri, zvala sam bolnicu - prisustvo na porodu nije uvjetovano nikakvim tecajem, a po novom se vise ni ne placa. Samo vam pratnja dode na sam porod i oni ih pripreme. Bas sam se razveselila ovakvoj informaciji jer mi na tecaj ne bi imali prilike niti ici.

Malo su mi dugacki postovi, sorry na tome ali kako sam cuvala necaka rijetko sam imala prilike javiti se.

tala
    07. Lipanj 2016. 11:37

jutro, trudnice!

hubica, sad banke brze rjesavaju papirologiju, pa vjerujem da cete uskoro biti u svom stanu i uzivati u pripremama! mene mm zeza da na njuskalu samo nekretnine gledam, a tek smo prije dvije godine kupili novi stan. sad, zapravo, gledam zemljiste na moru. bili smo prosle godine u ninu kraj zadra i zaljubili se u mjesto : D
    ne bih isla na sahranu. oprostila bih se od bake u miru i dostojanstveno malo kasnije jer mislim da je to bas stresan događaj. 
    kod nas u dalmaciji na otoku postoji vjerovanje da trudnice ne smiju dolaziti na sahrane i u kucu pokojnika. moja se baka jako naljutila na trudnu tetu (svoju kcer) kad je stigla na sprovod. praznovjerje...

minnie, kako zna? to ju soc. ginekolog obavijesti. nije valjda da ce dolaziti i prije poroda? : )))

ja sam jucer uletjela u kik nakon pregleda. cilj su mi bile bilokakve japanke, no na kraju sam uzela troje termo carapica i jednu hulahopke za bebu. imaju i rucnika s kapicom po 44 kune, nepropusnih navlaka za madrac, plahtica s gumicom za krevetic...

nismo planirali tako rano, ali curka mi u subotu ide kod djeda i bake. moj tata je skroz lud za njoj i place mi na telefon kad ce vise doci, moze li ona ne ici u skolu ovih par dana do kraja, ne moze on izdrzati...gori od malog djeteta  i jucer me zove da je isplanirao put zadar/vransko jezero/vodice/slapovi krke/sibenik-kad stize?!?! nista se nismo ni dogovorili i prakticki me doveo na gotov cin. curka, naravno, presretna i ne mogu ispasti negativac.eto!

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Crna191
    07. Lipanj 2016. 13:09

hubica super za stan..čestitam..
    mi smo svoj kaparili još u 2.mjesecu..nešto nam skroz povoljno uletilo dok se još gradilo..i sad još uvijek čekamo da oni rješe papire..tako da malac neće u svoju sobicu doći kad se rodi jer ga još mi moramo sredit..al dobro..
    tala kolko ja znam, patronažna bi trebala doći 2 puta prije poroda, da te kao upozna sa svim i odg na sva pitanja koja imaš i da se ti sa njom upoznaš..al da li svima dolazi, to ne znam..
    nisam znala ni da patronažne same zovu, mislila sam da se ti njima moraš javit..:)
    i neka curka uživa..vjerujem da je u školi sve super,pa je i zaslužila..a brzo i dođu u pubertet pa će joj sve ići na živce..neka i tvoji još uživaju..
    minnie a i meni je problem zbog visine jer sam ja dosta niska, a mm visok..pa onda moramo birat što će nam oboma odgovarat..al mislim da sam odlučila..samo još njega moram upoznat sa svojom odlukom

tatjana_zg
    07. Lipanj 2016. 13:24

Tarah i meni je termin 5.9  

Haubica ja sam bila na sprovodu.prije mjesec dana. Mislim da su to sve normalne zivotne situacije i da nema potrebe oko toga previse dramatizirat. Al ja sam vise racionalan i realan tip pa si mogu poslozit u glavi da me to ne dotuce toliko. Naravno da ako mislis da ti je to prestresno onda ne idi.

minnie25
    07. Lipanj 2016. 13:31

Da, ginekologica ju je obavijestila, a patronazna me sama nazvala. Kazem, najveci sok mi je sto sam danas usla u 5.mjesec pa nisam tako rano niti ocekivala takav poziv. Jako sam se pozitivno odusevila. Rekla mi je cim budem u prilici da joj se javim pa da cemo se vidjeti. Stvarno, svaka joj cast! A najmilije mi je sto zbilja zvuci smireno i simpaticno, nadam se da ce takva biti i uzivo. 

Tala neka malecka ide i neka uziva. Znam da ce ti faliti, ali to su za njih veliki dozivljaji koji kad dode pubertet postaju nazalost manje bitni. Kako ces biti u planovima za bebu, neces se ni okrenuti, a ona ce ti se vec vratiti. 

Crna191 neka si ti odlucila  Meni MM kad je vidio ICandy vise nije htio nista dalje gledati. Ja sam se brizna trudila, hodala po tom sajmu uzduz i popreko, ali on je protestirao iz kutka i rekao mi da se mogu ja truditi, ali da on misljenje ne mijenja haha Sva sreca da su se i meni svidjela pa se ne moram svadati s njim. 
    Cak mi je i boju odmah odabrao. 
    Jedino smo od pocetnih 3 u 1 razmisljali da ipak autosjedalicu kupimo odvojeno od Cybexa. 

I da vas pitam za savjet- estetske je naravi. Ja sam zapela za torbu za kolica od Skip Hopa Limited Edition French Stripe, a MM zeli kolica ICandy Strawberry 2 u Dune bez boji, sa aluminijskim podvozjem. Skicnite malo slike i recite mi jel se to uopce uklapa jedno s drugim ili ce netko od nas dvoje morati raditi kompromis 

tala
    07. Lipanj 2016. 13:47

kako idem kod privatnice, nadam se da moju patronaznu nitko nece obavijestiti : )
    iako mi je dz i ona u istoj ulici u kojoj zivimo, nisam tamo bila jako, jako dugo.... mojoj je sogorici ta sestra dosla samo jednom nakon poroda i rekla mi je da je jedva prezivjela, hahaha.

meni se torba i kolica super slazu, samo mi se torba cini dosta velika. gledala sam slike kako stoji na drugim kolicima. inace, obozavam skip hop. imamo hrpu njihovih igracaka. 
    ovog slonica koji ima zvonce u sebi cu na kolica staviti:

a ovo na autosjedalicu:

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Tarah
    07. Lipanj 2016. 14:08

Minnie hvala ti, super za patronaznu, mozes ju vec sad zagnjaviti pitanjima ako ih imas :)
    Haubica ja ne bi isla na sprovod trenutno, osjetim sad svaki puta kad se uzrujam kako se i bebonja uznemiri tako da mislim da je bolje da budes na miru, a po potrebi i uzmes nesto da se umiris. Nitko ti nece zamjeriti sto nisi dosla, od trudnica se to ne ocekuje. Saljem ti pozitivne vibre da izdrzis taj tezak period.
    Tanja jeeeej, gdje si planirala na porod? Ja mislim da cu na sv. Duh
    Tala ovaj slonic je nesto preslatko

Tarah
    07. Lipanj 2016. 14:10

Sorry sad vidim da nije Tanja nego Tatjana....

tatjana_zg
    07. Lipanj 2016. 14:42

Ja cu na merkur ici. Vec sad idem tamo na preglede jer sam imala malo ogranicenog ginekologa pa me on tamo poslao i od tad tamo vodim trudnocu. 
    Zasad su svi ljubazni i dragi. Ne cekam dugo. I zasad sam zadovoljna

minnie25
    07. Lipanj 2016. 22:28

E vidis, nisam uopce gledala mjere te torbe. Na youtube-u sam gledala recenzije i djelovala mi je pristojne (u prijevodu: ne prevelike) velicine. Tala ti si ju vijdela uzivo? 
    Bitno mi je da se to koliko toliko slaze u bojama da nismo ko cirkus. 
    Slonic mi je preslatki, a bome i ovo za autosjedalicu. Ukoliko se odlucim na njihovu torbu (mislim, vec sam ja odlucila haha) svakako cu naruciti i koju igrackicu. Tu kod nas mi se cijena iste te torbe ne svida pa cu naruciti izvana. 
    A moram provjeriti i dimenzije Weekender torbi iz Accessorizea- uzela bi jednu od tih jer su mi preslatke za bolnicu, a kasnije bi mi dobro dosla za vikend izlete da ne tramakam kofer jer cemo sigurno biti na relaciji Baska-Rijeka jako cesto. 
    A kakva je situacija s projektorima i slicnim rekvizitima? Najbolju ocjenu imaju Munchkin nursery projektor (meni osobno sam projektor nije nista ekstra, al ima ok izbor zvukova) i Sleep Sheep- Cloud B. Ja ne znam, dvoumim se jos uvijek. Mozda netko ima jos bolji prijedlog?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.