Minnie čestitam!!! Imamo znači slatke muške brige :)))))
Ja sam sada 16+3, zanima me koliko ste dobile kg curke? Ja sam dobila sveukupno 4, ne znam da li je to puno???
I još nešto, kako prepoznati pokrete bebe? Mislim osluškujem onako navečer kad se umirim i gledam tv,ali nisam sigurna su crijeva, je on ili tek tako nešto deseto u trbuhu????
GogyRi
GogyRi ja sam u 20tt, dakle na polovini sam a udebljala sam se vec 10 kg A za pokrete ti je najlakse opisati kao da si prstom dodirnes stomak, isto tako lagano, ali ne brini kada beba bude veca osjetices prave udarce. Mene sada bas dobro lupa, tako da ne moram ni mirovati vec npr ako nesto radim i kad me udari skroz mi skrene paznju.
Pozdrav svima..i starim i novim članovima..
GogiRi ja sam u 18 tt i dobila sam neki +4,5kg...mislim da je za svaku trudnicu to individualno. Ja sam se u početku baš jako brinula oko kg ali sad sam prestala, jednostavno sam takve građe da mi je i trbuh već dosta vidljiv a i da dobivam kg. Ako se relativno normalno i zdravo hranimo, mislim da će svi kg otić poslije poroda i dojenjem..
PALE vidim da si kupila Joolz kolica...mi smo ih pikirali ali čekamo..u stvari ne znam šta čekamo, imamo popust u BabyCentru kad god pa mi nije tolko hitno sad ih kupit..Ali iz provjerenog izvora znam da su odlična.
Mi idemo 16.5 na pregled pa se nadam da ćemo saznat jel curica ili dečko..
I imam pitanje za vas kojima muževi prisustvuju pregledima, jel to samo kod privatnika ili i u DZ? MM je bio na jednom UZV ali smo bili kod naše poznate dr. privatno, a ovoga u DZ mi je nekako bed pitat za muža jer sam se tek nedugo prebacila k njemu.
Pozdrav novim trudnicama i drago mi je da su svima pregledi dobro prošli Ja sam na zadnjem pregledu,koji je bio u 18tjednu dobila 3.5kg,a dosta jedem,jedino slatko ne jedem jer to mi se gadi od početka trudnoće osim slajca(inače volim slatko)baka mi odmah rekla da je dečko-tako i bilo,Haha.Mozda ima nešto u tim bapskim pričama.Sad sam točno na pola - 20tjedan
Moja beba jako nemirna,stalno me lupa od 16 tjedna,pogotovo nakon obroka,sto ce tek biti kasnije,početak bi opisala kao nekakvo lagano skakiljanje.Hvala na komentaru za joolz kolica ,na netu nema puno o njima,a čula sam u par navrata sve pozitivne komentare ;) Mm prisustvuje pregledu kod socijalnog ginekologa,odem samo na ključne preglede privat,a i tamo sudjeluje.
E da,iza idućeg pregleda moram glukozu piti i vaditi krv da li je netko bio na toj pretrazi?Ne znam kak ću to natašte jer mi slatko nikak ne pase,povraća mi se i ne kužim zašto me na to šalje kad imam urednu krvnu sliku i nizak šećer.To svi moraju ići ili?Tala fora mi je slika,ja jedva čekam 17. 05.anomaly 4D,sam da sve bude u redu,nakon toga se bacamo na radove i uredjenje sobe 😊
PALE znači iste smo što se sladoleda tiće..mogla bih ga stalno, a čokolada i ostale stvari mogu kraj mene stajat i ne privlače me..
I prema tvojoj baki onda je i kod mene dečko..javim u ponedjeljak jel imala pravo ako se bude vidjelo..
Cure, meni su svi predvidjali decka. Ja sam se u prva 3 mjeseca najela bureka od sira za cijeli zivot :) nikakvi krastavci, cokolada, samo burek. Sto masnije to bolje, mljac hihini. I na kraju nam je ispala curica, ja sam joj se nekako potajno nadala :)
Gogy-ja sam se zdebljala 6 kg. Sad sam 23. tjedan. Startala sam sa 48 kg.
Meni su prvi bebini pokreti bili asocijacija na mjehurice, ali skroz nisko pa sam znala da ne mogu biti crijeva. Moja je plesacica od pocetka, sad je toliko aktivna da imam osjecaj kako svatko moze vidjeti kako mi se trbuh trese xD
PALE-glukoza i mene ceka. Kad sam isla prvi put nisu je imali pa to moram naknadno obaviti. To je obavezan pregled za sve trudnice. Navodno je odvratno. :-/
Minnie-cestitam na deckicu :) drago mi je da je sve proslo ok!
tala-beba je skroz zakon, kako se samo sakrila :) nasa je tako na jednom uzv stalno nest njurgala, umirali smo od smijeha.
GogyRi, ja sam ti u 19. tjednnu i skupila sam cca. 4.5 kg. Ginicka je zadovoljna mojim buckanjem i smatra da je sad 2kg mjesecono do kraja trudnoce sasvim ok. A sad, kao sto cure kazu, svaka je od nas drugacija.
Pale, malo sam ljubomorna! Osjecas bebicu vec od 16.tjedna? Stvarno? Ja tuzno zakljucujem da se meni moj decko jos ne javlja. Na proslom 16+1 ultrazvuku je bio izuzetno aktivan,ali ja to jos u 19.tj. nemrem osjetiti 😯
Cure koje nisu kupile kolica- prvo moram pohvaliti prodavacice u Bubamari gdje smo i mi upecali najljepsa kolica na svijetu- Jane epic u tirkiznoj boji 😍 Naletili smo na super popust od 30% pa su nas na kraju dosla 4200kn. Mislim da je to dobra cijena za njihov 3 u 1 komplet. Bubamara cesto ima popuste. Ali ono sto vam zelim reci da bacite pogled na njihovu sestrinsku firmu Pikapolonica iz Slovenije. To nam je blizu, pogotovo recimo Brezice. Moj muz je bio tako nadobudan da je skoro narucio kolica iz Njemacke 😆
da, danas nije bio njezin dan.
dr. nije mogla potvrditi spol, ali mi znamo da je cura, vec nam je bila prosli put rekla 99% : )
ja slatko ni dan danas ne mogu, ma ni pomisliti, nije mi se lice zaokruzilo, nisam dobila pristice. bapske price kod mene ne pale.
ogtt mi se cini uzas od testa. cure su pisale da se moze ponijeti limun sa sobom, pa ga ocijedite u glukozu.
mi cemo radove kroz ljeto jer mi je curki skola pa da joj ne remetimo mir. nemamo nista veliko. montirati ormar za bebu (to cu ranije), dati prefarbati cijeli stan i malo kupaonu srediti, promijeniti rasvjetu/ogledalo, u ikei se opskrbiti sitnicama...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sortiraj odgovore
Najstariji