Bok curke 😊 ! Dal jedna od vas nema dopunsko? I dal tko zna jel ga trudnica mora imat?? Jer sam cula da ne mora,a nisu me do sad ni pitali kad san bila ni vadila prve nalaze ni druge ni na prvom pregledu nitko me nije pitao nit san sta platila,osim folne koju sami u ljek.kupujemo,normalno sto je gin.prepisala.Zanima me samo dal trudnice to ne moraju imat cak ni u bolnici,jer sam i to cula!?
trudnice su oslobođene participiranja, tako da ga ne trebas imati.
lijekove koji su na listi b, ionako placas i s dopunskim cak i ako su na recept (vitamini, tablete protiv bolova, prehlade...)
u bolnici i na pregledima ne placas nista.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ni ja ga nemam. Shvatila sam da mi ni ne treba. A sad jos kad vidim da ce poskupit ne bih ga iz inata placala
Ja dopunsko imam jer sam ziheras i zbilja ne zna covjek sta se moze dogoditi. Ne daj Boze bolesti ili nesrece kakve-nagledala sam se svega sto zdravstveno nije pokrivalo i nemam muda se s time poigravati. Prijatelj mi je zavrsio nenadano u bolnici, dosao mu je doma racun-maksimum su naplatili koji smiju. Ja se osobno ne bi tome veselila, to je necija cijela placa i lagala bi kad bi rekla da si mogu dozvoliti takve iznenadne troskove.
A sto se tice referentnih vrijednosti- ja vjerujem da danas pretjeruju sa njima, ali zbilja vjerujem i da je jako bitno da imamo pravilno ocitane nalaze. Ima trudnica koje zbilja pate od svakakvih bolesti - zasto bi skodila svojem djetetu ako mogu na vrijeme uociti problem i rijesiti ga. Sa velikim strahopostovanjem gledam na ulogu koja mi je dana i ne zelim ugrozavati na bilo koji nacin zdravlje djeteta niti se dovest u situaciju da se moram pitati sta bi bilo kad bi bilo. Zato cu poslusati svaki savjet lijecnika ako vidim da zna sta govori. A svaki normalan doktor ne radi paniku ako izlazimo iz referentnih vrijednosti malo, ali ako su odstupanja velika znaci da nesto ne stima. Potraziti cu cak i drugo misljenje ako treba. Vjerujem da sve ima svoje zasto i zato. Iako istovremeno necu lagat, jedem sve kao i prije trudnoce, smatram da nisam sakata niti bolesna. Trudnoca je normalno stanje i ne zabrinjavam se oko sitnica, iako vjerujem da je prevencija vise od pola odradenog posla.
Zaboravih napisat da je ovo razdoblje kad trebamo uzivati u ovom daru, ne se zamarati sa kalorijama, pravilnoj ishrani, tjelovjezbi, dugackoj papirologiji...
Zato se lijepo opustimo i uzivajmo.... A ako pored svega toga prode sve super, nitko sretniji od nas
Bebe brzo razvijaju okusne pupoljke- samo na to mislite i nece vam biti zao kad pojedete Snjeguljicu ili cokoladu. Neka bebaci uzivaju u razlicitim okusima vec sada... Nikad nije prerano za ugadanja nasim ljubavima!
Minnie predivno si sve rekla, sto ljepse procitati za dobro jutro.
Dobro jutro curkeeeee
Bok curke. Evo da se i ja prijavim k vama. Danas smo 7+5 po mom izračunu, a ginica je izračunala jedan dan više . Prvi pregled smo obavili prošli tjedan. Srčeko kuca i sve je super. Početkom 6 tjedna su mi se javile lagane mučnine, al tek jučer sam prvi put povračala i to jel sam se napila vode ujutro, tak da sad to izbjegavam i ok je za sad. Nadam se ugodnom druženju s vama
Moj mali medo🐻
Dobar dan svima..evo jos jedne jesenske trudnice. Ja i moja beba smo u 17-om tjednu trudnoce, datum poroda je 9.9.2016. Za sada sve ide kako treba i nadamo se da ce tako i nastaviti. Veselimo se druzenju sa vama svima ...Do sada smo obavili sve sta je trebalo ukljucujuci i kombinirani probir u 12-om tjednu koji je uredan, jedino hormoni stitnjace su nas malo iznenadili imali smo tsh 5 ali sad smo pod terapijom i svaka cetri tjedna je kontrola. Na zadnjem pregledu smo saznali da cemo dobit djecaka.
Od trudnickih tegoba jedino sto me prati u stopu je stolica koja postaje nemoguca, a ne pomaze nista.
Sortiraj odgovore
Najstariji