razumijem te u potpunosti, ja bi isto cesce gledala dal je sve ok jer ovaj sad period kad se nista previse ne osjeti mi tu i tamo prodje kroz glavu ''joj, kaj ce bit na pregledu iducem, dal je sve ok''.....al se isto onda kuliram, mislim si pa valjda bi osjetila da nekaj ne stima, nije to neka mala stvar.
Ja moram danas nazvati pa se naručiti za srijedu, baš se veselim
I sutra ću imati nalaze urinokulture i ovo sve iz Petrove pa onda to nosim
Evo našla sam ovu tablicu, što se tiče kilaže, pa sam još uvijek u normalnim granicama
trudnoca.net/cln/prirast_tezine_u_trudnoci/
Ma čudne su te kile, neki put se neka pojavi preko noći pa drugi dan nestane, tako da zapravo i nema pravila. Ovisi i o odlascima na wc, a kod mene najviše o večeri jer se važem uvijek ujutro. Ma čak varira i ovisno o tome koliko sam spavala.
Drage cure evo mene s pregleda!
Danas mi je gledao samo na obicni uzv jer je mjerio opsege i kaze da je sve bas super i kako treba bit i da je dosta velika beba i zivahna.
Dobila sam 1kg i kaze super samo tako nastavi.
Da od bolova i probadanja nakon treninga bebi ne moze nista bit samo da malo smanjim tempo.
Eto bas sam bila u panici zadnjih dana da nesto nije ok i sad sam se smirila napokon.
Pozdrav svima iz suncanog Splita!
Fluffy
super za sve preglede :D svima su nam zivahne bebice :)
meni je on rekao da ako je uzv super, da je to najbolji pokazatelj tako da vjerujem da ce ti i krv biti ok.
ja sam imala nesto veci rizik zbog godina (32), ali ni to nije strasno tak da je sve ok.
Cvarak, jel ti rekao spol? meni je rekao 99% decko, bas me zanima sad iduci tjedan da li cu vidjeti konkretnije.
do 15 tjedna nisam ni ja dobila grama, sad je krenulo :D
šta ti je rekao za posteljicu?
uuu kosee prema ovom linku dobila sam kg previše...sad bi do 20.tt trebala ostati na ovoj kilaži...
Meni je nuhalni 1,63, MoM 1,12
Down mi je statisticki 1:1501 - nije idealno ko tvoje, ali on kaze da je to sve super i da je na UZV sve savrseno, da nema razloga za brigu. jer je tu bitno da srce i mozak imaju dijelova koliko trebaju, da se dobro sve ponasa, zatvara, bla bla....ali ici cu i na onaj detaljniji anomaly za par tjedana, nek se nadje. necu na double i triple.
a sad, nikad ne znas :) ja se osjecam dobro i vjerujem da sve je dobro, sta ces drugo.
Taj omjer dosta ovisi o godinama, tipa ako imaš preko 40 godina, onda ti je 1:100 dobar nalaz, dok je to prilično loš nalaz ako imaš 20 godina.
Evo citiram tu iz članka s Klokanice:
Kada govorimo o podacima anamneze majke važno je napomenuti kako spomenuti rizik od pojedinih anomalija ploda raste s višom dobi trudnice; tako je vjerojatnost za pojavom anomalije kod 26-godišnjih trudnica 1:1286, 30-godišnjih trudnica 1:909, 36-godišnjih trudnica, 1:307, a kod 42-godišnjih trudnica 1:65.
lolipop, ajde barem netko, imam osjećaj da svako malo netko tu na forumu napiše da nije još dobio niti jednu kilu ili čak da je izgubio 2-3kg
meni je tvoj link ''proreknuo'' da ako nastavim ovim tempom, na kraju cu imat 73 kile. sto je na mojih 162 cm malo too much, ali ok, sta se mora :D
nikad nisam imala vise od 64, bas me zanima sta ce to bit :)
Sortiraj odgovore
Najstariji