Ali, ali kako?
Ta kila ti je ostala i iduci dan ili je to možda samo višak vode, nadutost ili nešto treće?
Ne zabrinjavam se toliko činjenicom viška kilograma (dobro, kao svaka žena malo me to brine) nego zdravljem. Moja mama je viškom kilograma u trudnoći natukla i dijabetes i visoki krvni tlak. Ja sam sebi obećala da ću ostati u granicama "normale", ali ako dobijem 1kg u jednom danu...
Hvala vam cure, svima redom Ja sam se danas smirila, jer ako doktorica kaže da nema razloga za brigu onda nema.
Danas je prekrasan dan i šteta ga potratiti kod kuće pa sam ja od jutros u bazaniji po vani i kupila sam prvi kompletić za svog malog miška I sad gledam kako je to malo i mislim se pa kako ću ja malu mrvicu oblačiti kad robicu nemaš što vidjeti
Svima koje danas imate preglede sretno i čekamo izvještaje!!
Ryanne, nažalost, uglavnom ostane, ali onda se idućih tjedan-dva vrtim oko te težine i ne dobivam više. Tako da računam da je ta kila bebina, ona koju 'moram' dobiti u tom razdoblju Teško se priviknuti da više ne kontroliram svoju težinu time koliko jedem i koliko se krećem nego tu postoji i drugi faktor (beba) na kojeg ne mogu utjecati i zbog kojeg je dobivanje na težini neizbježno.
Naravno, ako to pređe granice normale, onda ću se ozbiljno zabrinuti
Hahaha, da, ali beba mi jedva ima 100 grama. Očito je da si to beba sprema u mamin špekec i to na trbuhu. A mama se špekeca na trbuhu jaaako teško rješava.
Ali što ću sad, pišemo jednu kilu više i idemo dalje.
Mislim da sad nakon Uskrsa neću ni stajati na vagu. A tko zna. Ako sam dobila kilu od povrća i ribe, možda izgubim kilu od šunke i francuske salate. Hehehe.
Moj izvjestaj :)
Beba super, 150 grama, 16 cm i vrlo aktiva (taman odlucila prekrizit noge i ne pokazat sto skriva između)
Mama super, dosla na pocetnu kilazu nakon izgubljene 2 kg, tlak ok, pazit na secer, ali za Uskrs smijem sve jesti (rekao doktor :))
Prekrasan dan!!!!!
Sve vas puno pozdravljam i cekam i vase izvjestaje :)
ma od šunkice i francuske minimalno kila ide dole
ja sam našla neku tablicu koji tjedan koliko kg više ali sve je to individualno...kažu mi svi kila po mjesecu u početku je ok...onda se kasnije dobivaju po 2 kg
da se malo uključim, slažem se s kosee, zašto se opterećivati nebitnim stvarima? ako se trudnica dobro osjeća i ako je sve u redu, zašto se ne bi ponašala kako joj odgovara?! ja sam cijelu prvu trudnoću prespavala na DESNOM boku, i na porodu sam legla na desni bok. zamislite čuda, sve je bilo u najboljem redu. dijete se namješta jednako kao i majka. ako vam paše spavati s uzdignutim uzglavljem, na anatomskom madracu, čavlima... spavajte i opustite se. kad bebi ne paše položaj, dat će vam do znanja meškoljenjem ili udarcima.
odstupanja u veličini djeteta su normalna, bitno je da se dijete razvija. bez obzira što znamo dane kada smo imale ovulaciju ipak ne znamo točan trenutak u kojem se začeće desilo. i moja je trudnoća 2 dana manja nego sam mislila. još dva tjedna i pregled u 12tt. malo me strah, ali ne toliko da ću početi paničariti. vidjet ću na pregledu što će mi doktorica reći. do tad ću uživati u osjećaju da je moje tijelo dom jednom malom voljenom biću.
a sad odoh navaliti na čokoladu s lješnjacima, mljac. svima šaljem
Pozdrav svima :)
blago vama koje imate danas pregled, super su izvjestaji :)
ja idem iduci tjedan na standardni pregled i UZV jer ulazim u 16 tjedan. meni isto uvijek uzmu urin, mjere tlak, kile, pregledaju i iduci dan UZV. jedva cekam....
meni su odjednom skocile 2 kile, pa danas pokazuje kilu manje, tak da mislim da sam dobila ipak kilu zasad heheheh.
najvise spavam na ledjima i bokovima, na trbuhu vec duze vrijeme ne, nekak mi nije udobno..
spominjete trudnicke knjizice, vi ih sve imate?
ja nism nista dobila, samo mi je rekao da nosim papire sa sobom....vodim isto kod socijalnog (ali privatno ima UZV koji je ok), jedino sam isla kod kosa na kombinirani i mini anomaly i u 19 tjednu cu ici na konkretniji anomaly. on mi je isto simpa i sve detaljno kaze pa je to super.
Hvala cure na odg... Sad stvarno neznam zasto meni moj gin nista nije rekao o tim dodatnim pretragama.. Sutra rano idem na pregled pa cu ga bas malo ispitat... Inace nije bad neki pricljiv ali...
Sretno Svima na pregedu danas...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Ja moram čekati još 3 tjedna da vidim svoju bebu. I to nakon punih 7 tjedana!!
Ne znam kako ću izdržati. Ne znam kako je, koliko je velika, što radi... Mislim si, da nešto nije u redu, ja se ne bih dobro osjećala. Ali ipak ne vidjeti bebu 7 tjedana je vječnost.
Kad sam rekla mm da bih zamolila doktoricu da mi ipak napravi još jedan uzv u međuvremenu, nafrnjio se da zašto izazivam, da me ne bi tako kasno naručila da ne misli da je sve ok, da kako su prije žene cijelu trudnoću provele bez uzv-a... I onda sam shvatila da je možda u pravu.
Sortiraj odgovore
Najstariji