Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Naanaa2
    01. Travanj 2015. 19:35

Pozdrav dame moje!

Evo da vam se i ja javim sa svojim izvještajem sa ultrazvuka. Malo sam zabrinuta, iako nemam razloga biti, prema riječima ginekologice i muževom istraživanju po Internetu, ali ne mogu si pomoći. Možda je koja od vas imala sličnu situaciju pa da me malo umiri 

Naime, danas sam trebala imati kombinirani probir, jer se on kao radi između 15. i 18. tjedna. Ja sam danas ušla u 15-ti tjedan prema zadnjoj menstruaciji, ali beba prema veličini i mjerenju opsega glavice i butne kosti odgovara veličini 14+2 tt pa mi nije mogla napraviti kombinirani jer mjere moraju odgovarati veličini između 15-og i 18-og tjedna. Kaže doktorica da to ne znači ništa jer je vjerojatno došlo do začeća kasnije nego smo mislili posebno jer mi ciklusi nisu bili na 28 dana već plus minus koji dan i da su odstupanja u veličini bebe do dva tjedna potpuno normalna. Kod mene je odstupanje od 5 dana što je stvarno normalno, ali je mene to odstupanje baš uplašilo posebno jer smo do sada imali odstupanje od dan ili dva gore ili dolje. Kaže ona da je drugačije mjerenje kada se mjeri posebno opseg glavice, trbuha i butne kosti i mjerenje od glave do crtice. Kao, ovo prvo je realnije i točnije za mjerenje tjedana trudnoće. 

Uglavnom, moram na ultrazvuk opet za tjedan dana jer će tada beba odgovarati mjerama za 15 tjedana i moći će napraviti mjere za kombinirani. 

Svašta sam sad ja tu nadrobila, ne znam da li ste me uspjele pohvatati i shvatiti, ali eto- da li koja od vas ima ili je imala odstupanje u tjednima trudnoće i veličini bebe?

Cvarak
    01. Travanj 2015. 19:53

Ej al zar se kmbinirani ne radi od 11-14 tjedna ?! Ti mozda ides na tril test?! 
    Nije mi bas jasno?!?

Naanaa2
    01. Travanj 2015. 19:58

Meni je doktorica objasnila ovako: od 12 do 15 tt se radi nuhalni, od 15 do 18 kombinirani. Ovisno o rezultatima kombiniranog radi se double, triple i amniocentoza. Kombinirani se može napraviti i ranije, u 12 tjednu, ali se plaća 350 kn. Od 15-og tjedna na dalje je besplatan.

Naanaa2
    01. Travanj 2015. 20:00

Kombinirani se daje na volju trudnici hoće li ga napraviti ili ne. Ali moja doktorica preporuča svima da naprave. Ako se odluči da se neće raditi treba potpisati neki papir da odlučuješ da ga nećeš napraviti.

kneginja
    01. Travanj 2015. 20:19

Naanaa
    nemoj se bedirat vezano za par dana ili cak tjedan odstupanja. ako nisi ziher u sat i dan kad ti je bila ovilacija i kad je popracena osnosima...nema sanse da znas točno koliko si trudna. meni npr dr vodi isto kao i ovdje akko mi je na tickeru...sluzbeno mi je termin 30.9. po zadnjoj mengi...ali istina je da mi je voulacija ziher bila tek 17 dan ciklusa..dakle oplodnja je bila 3 dana kasnije..tako da je moj termin realn 2.10.

dr je rekla da je to točno al ona mora vodit sluzbeno po posljednoj mengi.
    tako da...ne zamaraj se darling..sve je to ok....
    i nekoj radit previse tih testova...nista ne mozes promjenit....uzdaj se da ce sve bit ok....ovi stresovi oko tih ispitivanja..testova...čekanja rezultata...samo nam skode...i stete djetetu ziher....gori je stres od bilo čega

Naanaa2
    01. Travanj 2015. 20:23

Cvarak, prema ovom članku koji si ti postavila se ispostavlja da mi je doktorica radila double test, ali prema nekim člancima koje je prijašnjih dana i danas moj muž našao, i prema onome što je meni rekla doktorica radila mi je kombinirani. .... Ma ne znam više ni sama, pogubila sam se u svim tim testovima. Uglavnom, nuhalni mi je radila u 12 tjednu i bio je u redu, i danas mi je rekla da je nosna kost u redu, dok se kod Down sindroma odmah vidi odstupanje u nosnoj kosti. 

Ali mene ne brine koji je ona meni test radila već ovo odstupanje u veličini bebe.

Naanaa2
    01. Travanj 2015. 20:31

Hvala kneginja na umirujućim riječima. Istina je da zapravo ne znam kad sam točno začela, jer mi ciklus nije na 28 dana. Uvijek je dan dva prije poslije. Znam kad mi je bila zadnja menstruacija. Kako je meni bivši ginekolog rekao (prije nego sam se prebacila kod ove) začeće se dogodilo 31.12. Istina je da smo tada imali odnos, ali mi tada nisu trebali biti plodni dani. Kada su, prema računici, mi bili plodni dani nismo imali odnose jer sam u tim danima bila izrazito umorna i imala blago povišenu temperaturu. Sada kad gledam na to razdoblje možda su baš ti dani bili dani kad sam začela, jer su to bili plodni dani i kad uzmemo u obzir koliko spermiji žive to bi moglo biti to. To bi bilo taman 4-5 dana od procjene začeća bivšeg ginekologa. Da li bi to moglo onda biti to odstupanje od 5 dana?

Naanaa2
    01. Travanj 2015. 20:34

Cvarak, u 12. tjednu je beba odgovarala veličini, odnosno nije mi ništa rekla ali je tada, osim nuhalnog mjerenje bilo od glave do trtice. A danas nije mjerila od glave do trtice nego opseg glavice i veličinu butne kosti. I kako mi je ona rekla, ove druge, pojedinačne mjere su pouzdanije nego glava-trtica.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.