Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    02. Travanj 2015. 14:55

Bas lijepo sve bebice su zivahne i vesele...ma samo nek je sve u redu...
    Ja jedva cekam da vidim svoju sutra... 

Neko je pisao da ceka 7 tjedana na UZV da vidi bebicu.. To je stvarnoooo dugoo... Ja idem svaka 3 tjedna i nikako mi za docekat..a kamoli 7 tjedana..uf...

Po ovoj tabeli za preracunavanje kilograma ja imam 2 kg manje...sto me zapravo veseli..s obzirom da sam sklona sakupljanju kilograma inace.. No,jos cemo vidjet do kraja...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Aninica
    02. Travanj 2015. 15:00

E a ja nemam pojma ali vidim da je vama taj nuhalni iznad 1. Meni je 0.85 ne znam koliko treba biti i kako to izračunate 1:1500???? Molim ako neka ima volje objasniti ili neki link

Branchi
    02. Travanj 2015. 15:15

ovi svi statisticki podaci ti se temelje na tvojim godinama, tim mjerama i nekim podacima iz krvi.
    bas kako je kosee opisala, mi koji smo stariji, i uz super nuhalni nabor, imamo vecu vjerojatnost da imamo bebicu s downom, ali nama tih 1:1500 nije tak rizicno kao i mladjim curama itd.

ne mozes to sama izracunati nego se zbog toga radi taj kombinirani test gdje se sve to uzme u obzir....ali isto treba uzeti u obzir da je to statistika. znaci ti/ja mozemo biti ona jedna od tih 10.000, 1.500 ili 100. znaci to nista nije 100%. pa taj nalaz od 1:1500 mozes gledati kao super ili kao - joj, sta ako sam ja ta jedna. 
    meni je bitnije ovo da je doktor pregledao, izmjerio i dao svoj osvrt, nego statistika. jer on moze tu uocit neke druge stvari koje ne pokrivaju te statistike (neke druge poremecaje koji su kompleksniji od down-a).

Aninica
    02. Travanj 2015. 15:18

A hvala! Sada sam bas negdje pročitala da je normalno do 4 taj nuhalni! 
    Još me samo malo vrijeđa činjenica da spadam pod starije trudnice 33 su mi

kosee
    02. Travanj 2015. 15:19

Meni je nuhalni 0.9, ne može biti premalen, samo prevelik, dakle idealno bi trebao biti ispod 2.5cm. 

Ovu vjerojatnost ti daje liječnik ako se odlučiš na kombinirani probir na temelju njegovih rezultata (mjerenje nuhalnog nabora + pretrage krvi + podaci o dobi trudnice). 

I ja se grozim da bih do kraja trudnoće mogla imati 75kg, a visoka sam 168cm, ajmeee  Ali inače imam oko 62kg i zapravo bi +13kg bilo sasvim ok. To što se ne mogu zamisliti s tolikom težinom, to je već sasvim druga priča 

Branchi
    02. Travanj 2015. 15:22

ja sam 32 pa sam isto starija i time kao rizicnija hehehe :)
    a sta cu kad ne volim brzat s tim nekim bitnim stvarima :D 
    svi cemo biti okruglice, kaj fali tome, jedva cekam u 8 mjesecu nasukat se malo na plazu hehehe. taman cu onda biti blizu ove maksimalne kilaze :)

kneginja
    02. Travanj 2015. 15:44

čitzam vaše frikiranje kilom dvi gore dolje...bit cete debele...ajme ovo ajem ono...šta vam je žene hahaha trudne ste za boga miloga...jedite kad vam se jede..i ako se malo više zdebljate sta ce vam se desit? naravno da ne treba ic u extreme...ali sad ste u drugom stanju i zaboravite na te gluparije..visina ovolika..ajme kolika ce bit težina...

glavno da vam je beba ok..a kad rodite ako vas bude smeta visak kila...ap-cap na djetu i skidanje :D
    nema sad kukanja...sad ste inkubatori...i ne zakidajte sebe ni dite za nista sta zelite(ukoliko ste zdrave trudnice).

u to ime odo pojest sladoled :D bas mi se da hahahhaha

Sanjarica
    02. Travanj 2015. 15:46

Sad sam vec dosadna i sama sebi.. Ali.  kamo vam pisu ti rezultati od nuhalnog nabora- ti brojevi? Na trudnickoj knjizici,on onoj slicici od UZV ili pak negdje drugdje?!

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

ivanahaha
    02. Travanj 2015. 15:47

Pozz svima, pridruzujemo se jesenskim bebama s terminom 15.10 :) :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.