Ana na zalost neznam info.
Cure koliko mogu biti stari nalazi brisevi i ostalog po novome?
Koliko ja znam ne bi smjeli biti stariji od 6 mjeseci
Ali koliko brisevi koliko hormoni koliko papa?
Mislim da je za sve vrijedi tih 6 mj. S tim da ja nisam trebala ponavljati papu (staru 10 mj) jer sam imala nove nalaze briseva koji su relevantniji nalazi za ulazak u postupak.
Koliko sam shvatila neki doktori traže hormone na početku ciklusa za koji se planira postupak, ali to se onda odrađuje u hodu. U mom slučaju doktor je rekao da nema potrebe za ponavljanjem nalaza jer ovi koje imam nisu stariji od 6 mj.
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
Ana ni ja ne znam nista o st, iz zg sam. U svakom slucaju nadam se da ces saznat sto te zanima. Puno srece u novim postupcima. 😊
Nemasekirancije meni isto nitko nije rekao koliko nalazi smiji biti stari. Ja sam ih radila krajem 1.mj i ne trazi me ponovno. Hormone sam isto tak vadila i kasnije samo da provjerimo stanje al nis vec sigurno 6 mjeseci i nije rekla da moram ponovno. Znam samo da nalazi za hiv i te bolesti ne smiju bit prestari. Al mislim da to sve ovisi od doktora do doktora. Zasto pitas? Moras ponavljat ili te brine dal ces morat ponavljat?
Bok cure, evo još jedne nove :) Nisam čitala sve postove pa se malo ubacujem. Danas odradila prvu inseminaciju. Išla sam poprilično hrabro i optimistično, čak sam rekla na poslu da ću doći do 11. I onda se dogodilo nešto totalno neplanirano. Prvo, užasno je boljelo, stvarno ko da ti netko reže utrobu. Tražila je rupicu, to mi je rekla, inače poznata doktorica u Zg. Uglavnom to je bila takva bol da mi se samo projiciralo na ostatak tijela i onda mi je još i bilo užasno slabo. Ruke su mi trnule, vrtilo mi se, nisam imala zraka, suha suha usta. Čak ni oni u bolnici nicu znali što bi samnom. Pa su ustanovili da nisam doručkovala (jela sam mandarine) i natjerali me da pojedem bananu. Nakon prvog griza sve mandarine i voda kojom su me natakali je izaslo van :D Dakle, uzas!!! Jedva sam došla doma i ostatak dana provela na kauču, grčevi su prestali nakon 3 sata. Po reakcijama doktorice i sestre sam skuzila da sam iznimka, a ne pravilo, ali me svejedno zanima da li je nekom bilo toliko lose?
Jer sad me zbilja strah drugog puta (ako će ga bit), sad znam kaj me čeka!
Trčanje na wc neću ni spominjati :D zbilja zvuči tragikomično sad kad se svega sjetim. Šmugnula sam u wc za doktore koliko mi je bilo teško.
Drugo, vidim općenito na forumima žene barataju informacijama i riječima za koje prvi put čujem. Meni nitko ništa nije rekao, koliko folikula, koliko su veliki, broj spermija...ništa. Nemam nikakav papir, ništa. I vidjela sam negdje da je netko pisao na dan inseminacije da se radi uzv, meni to nitko danas nije radio, odmah sam isla na krevet.
I sad imam pitanje, dali su mi neke mekane tabletice što se mogu piti ili uzimati vaginalno?! pa kao ja trebam vag., tri puta dnevno po dvije. Kad i kako? :D na poslu? na sastancima? na planini vikendom? jel itko dobio tu glupu kuru od 6 tableta u danu?
Za dva tjedna vadim krv, pa pliz samo javite mi gdje idem jer sam danas u tolikom šoku bila da nisam skužila kaj mi je rekla za krv.
Hvala!
Ana ni ja ne znam nista o st, iz zg sam. U svakom slucaju nadam se da ces saznat sto te zanima. Puno srece u novim postupcima. 😊
Nemasekirancije meni isto nitko nije rekao koliko nalazi smiji biti stari. Ja sam ih radila krajem 1.mj i ne trazi me ponovno. Hormone sam isto tak vadila i kasnije samo da provjerimo stanje al nis vec sigurno 6 mjeseci i nije rekla da moram ponovno. Znam samo da nalazi za hiv i te bolesti ne smiju bit prestari. Al mislim da to sve ovisi od doktora do doktora. Zasto pitas? Moras ponavljat ili te brine dal ces morat ponavljat?
Pa mislim da se blizim 6 mj briseva. A zapravo me malo brine isjcedak zuti i svrbez, neznam dali gljivice mogu biti problem za postupak?
Nemasekirancije nisam sigurna mislim da ako sad pocnes koristiti nesto za gljivice da ce nestat do sljedeceg pokusaja. Znam da canesten ima 3 vaginalete i da se preporuca lijecenje 3 dana pa da bi nakon toga trebalo bit sve ok. Mislim sa mozes probat. Ali ako te brine probaj nazvat svoju ginekologicu pa ces vidjet kaj ce ti rec. A za nalaze vjerujen da bi ti rekli da trebas ponavljat.
Swift3 pozdrav i dobro nam dosla. Mene inseminacija boljela al ni priblizno koliko tebe. Bas mi je bilo uzasno za citat kroz kaj si prosla ☹ stvarno se nadam da neces doci do drugog puta 🤞 pa gdje si to radila inseminaciju? Bas mi je cudno da ti nisu nistaa rekli. Ja kod sebe imam sve papire s protokolom, kada koji lijek, koji dan uzv koliko folikula i velicina... bas cudno.🤔 a sto se tice tableta, pretpostavljam da je utrogestan. Ja sam dobila vaginalno po 2 dva puta dnevno al dobivaju cure i vecu dozu. U svakom slucaju procitala sam da ako ih pijes ti moze biti zlo tako da je bolje vaginalno. Malo je nezgodno ako nisi kod kuce da mozes u miru stavit al eto... moramo i to. Meni je rekla da razmak izmedu mora biti oko 12 sati iako mi je to tesko iskombinirat. Budes se vec nekako snasla ti s tri puta 😉 a za krv, ja ti znam da privatno mozes otici u polikliniku Sunce. A mislim da mozes ic trazit i svoju ginekologicu uputnicu pa odes u bolnicu. U svakom slucaju drzim ti fige da ne moras ovo vise prolazit i da vec testic pokaze plus 🤞
Bok cure, evo još jedne nove :) Nisam čitala sve postove pa se malo ubacujem. Danas odradila prvu inseminaciju. Išla sam poprilično hrabro i optimistično, čak sam rekla na poslu da ću doći do 11. I onda se dogodilo nešto totalno neplanirano. Prvo, užasno je boljelo, stvarno ko da ti netko reže utrobu. Tražila je rupicu, to mi je rekla, inače poznata doktorica u Zg. Uglavnom to je bila takva bol da mi se samo projiciralo na ostatak tijela i onda mi je još i bilo užasno slabo. Ruke su mi trnule, vrtilo mi se, nisam imala zraka, suha suha usta. Čak ni oni u bolnici nicu znali što bi samnom. Pa su ustanovili da nisam doručkovala (jela sam mandarine) i natjerali me da pojedem bananu. Nakon prvog griza sve mandarine i voda kojom su me natakali je izaslo van :D Dakle, uzas!!! Jedva sam došla doma i ostatak dana provela na kauču, grčevi su prestali nakon 3 sata. Po reakcijama doktorice i sestre sam skuzila da sam iznimka, a ne pravilo, ali me svejedno zanima da li je nekom bilo toliko lose?
Jer sad me zbilja strah drugog puta (ako će ga bit), sad znam kaj me čeka!
Trčanje na wc neću ni spominjati :D zbilja zvuči tragikomično sad kad se svega sjetim. Šmugnula sam u wc za doktore koliko mi je bilo teško.
Drugo, vidim općenito na forumima žene barataju informacijama i riječima za koje prvi put čujem. Meni nitko ništa nije rekao, koliko folikula, koliko su veliki, broj spermija…ništa. Nemam nikakav papir, ništa. I vidjela sam negdje da je netko pisao na dan inseminacije da se radi uzv, meni to nitko danas nije radio, odmah sam isla na krevet.
I sad imam pitanje, dali su mi neke mekane tabletice što se mogu piti ili uzimati vaginalno?! pa kao ja trebam vag., tri puta dnevno po dvije. Kad i kako? :D na poslu? na sastancima? na planini vikendom? jel itko dobio tu glupu kuru od 6 tableta u danu?
Za dva tjedna vadim krv, pa pliz samo javite mi gdje idem jer sam danas u tolikom šoku bila da nisam skužila kaj mi je rekla za krv.
Hvala!
Hej! Drzin figeza postupak. Mislim da ti je greska sto nisi jela, meni su napomenuli da obavezno jedem radi mucnina. Al gle..proslo je. Ili dr put ih izgnjavi s pitanjima da ti sve kazu ili jedbost promjeni kliniku. Ovo mekano su utrogestani, obavezno razmak svakih 8h. Stavljaj ih u isto vrijeme. Stavljaj vaginalno jer od oralnog ti moze biti jako zlo. Drzi se i drzim fige za plus 😚
Nemasekirancije nisam sigurna mislim da ako sad pocnes koristiti nesto za gljivice da ce nestat do sljedeceg pokusaja. Znam da canesten ima 3 vaginalete i da se preporuca lijecenje 3 dana pa da bi nakon toga trebalo bit sve ok. Mislim sa mozes probat. Ali ako te brine probaj nazvat svoju ginekologicu pa ces vidjet kaj ce ti rec. A za nalaze vjerujen da bi ti rekli da trebas ponavljat.
Ma vec sam stavila plymicol 3 dana prekjucer zadnja vagibaleta. Al eto jucer vidjela zutkasti iscjedak. Isla kod gin al me nije htjela primit (sestra) jer je bila guzva. Mislim da cu ici u pon ujutro opet. Javila sam se svojoj pvt gin, rekla je da dodjem na pregled radi iscjetka. Namjeravam u pon svojoj (jer mi se ne placa pvt opet) i ako ce opet komplicirat sestra cu otici privatnici na pregled i papu. Inace dr je super, al prva crta "obrane" je sestra koja nije susretljiva.
Ma vec sam stavila plymicol 3 dana prekjucer zadnja vagibaleta. Al eto jucer vidjela zutkasti iscjedak. Isla kod gin al me nije htjela primit (sestra) jer je bila guzva. Mislim da cu ici u pon ujutro opet. Javila sam se svojoj pvt gin, rekla je da dodjem na pregled radi iscjetka. Namjeravam u pon svojoj (jer mi se ne placa pvt opet) i ako ce opet komplicirat sestra cu otici privatnici na pregled i papu. Inace dr je super, al prva crta "obrane" je sestra koja nije susretljiva.
Iscjedak ti je mozda od vaginaleta. Mislim da je i meni tak bilo. Ne zelim se urec, al stvarno vec dugo nisam imala tih problema pa se ne sjecam tocno. Vidjet ces jos kak ce ti bit pa ak nebu bolje otidi doktorici. A kod mene ti je obrnuto, sestra izgleda grubo al ok je a ginekologica ovisi kakav joj je dan. Jednom super ljubazna a sljedecih par puta samo kaj te ne zatuce jer si dosao. Uopce ne zelim pricat kakva je bila kad je vidjela da idem privatniku. Mislim da me tad prekrizila. 😂 inace ja danas obavila uzv. 5 folikula se zasad razvija. Jos danas klomifen, sutra pikicu menopura pa u ponedjeljak opet na uzv da vidimo kaj dalje. 😞
Sortiraj odgovore
Najstariji