Inducirani porod

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    15. Listopad 2014. 11:58

Baš si se namučila,drago mi je da je sve u redu.Čestitam

• ninna
    18. Listopad 2014. 00:28

Hvala cure…sad cekamo lanu da nam se javi…:) nadam se da je sve proslo sto brze i bezbolnije a mozda je jos 2u1 :)

• mime3
    23. Listopad 2014. 10:35

Drage moje evo da i ja podijelim svoje iskustvo, a i da malo ohrabrim buduce mame! Nakon 7 sati u radaonici gdje sam imala svoje trudove (koji nisu bili dovoljno jaki da se dalje otvorim) dali su mi drip. I nije bilo tako strasno. Normalno da je boli( boli svakako i s dripom i bez njega) ali bilo je podnosljivo. Za uru vrimena sam rodila i meni je to zapravo olaksalo sve. Meni nije bilo strasno, kad bi mogla birati htjela bi da i drugi porod tako prode. Zato samo hrabro, mislite na malog andela koji vac ceka i sve ce biti puno bezbolnije

andrijana.baraban
    23. Listopad 2014. 11:04

Moje iskustvo sa dripom je ovakvo prvi put kad sam išla roditi ni sama nisam znala što me čeka nisam znala što je to drip, bilo je svega od suza jaukanja i traženja da prestane ta bol, hvala bogu nisam gubila svijest i nakon dva i pol sata rodila svog prekrasnog anđela. Dok na drugom i trećem porodu znala sam što me čeka i bez problema sam rodila na drip valjda sam otupila na bol pa me nije ni tako jako bolilo, i eto na godinu ću roditi kako to još ne znam, voljela bi prirodno ali ako nije suđeno može i na taj drip.

sana
    23. Listopad 2014. 11:07

Eto pa d ai ja podijelim svoje iskustvo, nakon 6 sati u predrađaoni sa nepravilnim trudovima (jedan kratak i slab, drugi dug i bolan) smjestili su me u rađaonu i dali mi drip bez pitanja ili objašnjenja. Nisu mi dali epiduralnu makar sam je bila tražila kad sam cula za drip i bilo je vremena ("zaboravili su..."). 2 i pol sata su me "derali" trudovi bes pauza....boljelo je ful!
    Nije bilo naznake da je porod problematican, sve je teklo dobro, mislilm da su išli na drip da ubrzaju sve ili da mi skrate muke....
    Uglavnom sve je proslo dobro i brzo, sveukupno 10 sati od puknuca vodenjaka do poroda (za prvorotku super).

LuKi5
    23. Listopad 2014. 11:08

Inducirani porod bas od pocetka, na datum, bez prijasnjih pravih trudova se ne moze usporedivat s dodavanjem dripa pred kraj kako bi se ubrzao porod. Opet ovisi koja je kolicina dripa u pitanju I sto je sve uz drip zena primila. Jer jedno je imat svoje trudove I onda ih pojacat s dripom, a drugo je kada uopce nemas trudove pa te prikopcaju na drip, daju ti gel, pa ti jos prokinu vodenjak, pojacaju drip I daju jos nesto uz to sve za brze otvaranje I omeksavanje.

14.06.2014. L ♥

mama3x
    23. Listopad 2014. 11:23

Moje iskustvo s dripom je bilo takvo, da sam imala intenzivne trudove, bez neke posebne stanke između njih, ali sam rodila nakon 4,5 sati, tako da mi nije ostalo u sjećanju kao noćna mora, iskreno.
    Međutim, kada sam rađala drugo dijete, bez dripa, zamalo ga nisam rodila doma, jer sam očekivala da ću prije nego rodim satima imati takve trudove. Razlika je enormna.

• valentina.licanin.1
    23. Listopad 2014. 11:25

1. porod = u 3. mjesecu trudnoće bila 4 prsta otvorena, došla u rodilište sa svojim trudovima (koji me nisu boljeli) svake 3 min 4 prsta otvorena. hvala bogu na dripu, dali mi ga u 8:45, u 9:00 počela osjećati jače trudove i u 9:19 rodila
    2. porod = došla rodit sa svojim trudovima svake 2 min, 5 prstiju otvorena, molila da mi daju drip, dali ga u 12:45 i rodila u 13:06
    3. trudnoća...trebam roditi danas, sutra...čekam i mislim opet tražiti drip jer se uz svoje trudove ne otvaram, a uz drip rodim za 15-20 min

andromeda
    23. Listopad 2014. 11:29

Ja sam također dobila drip. Pukao mi je vodenjak, nisam imala svoje trudove i nisam se otvarala pa su mi ga morali dati jer mi je iscurila plodna voda pa nisu mogli dugo čekati zbog rizika od infekcije. Nakon što su mi dali drip krenuli su trudovi, svakih par minuta, u roku od sat ipo vremena sam se otvorila skroz i nekih 15 min kasnije, moj mali pišulinac je već bio vani. Trudovi su bili bolni al ništa strašno, hvala Bogu sve je prošlo dosta brzo.........

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.