Pozdrav drage cure ako koga ima aktivnog na ovoj temi. Zbog 2 spontana i potvrđene nasljedne trombofilije tj mutacije faktor II,mthfr i pai, dobila sam preporuku doktora u bolnici za clexane terapijom pri ostvarivanju sljedece trudnoce. Jeli to znaci da cu dobiti terapiju u bolnici cim zatrudnim ili moram ici na nekakvu komisiju? Doktor je ginekolog u bolnici te sam tamo odradila pregled,proslo je od toga 10mjeseci te se sad spremam za iduci pokusaj pa zelim znati sto me ceka.hvala!
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
url=https://lilypie.com]
Pozdrav drage cure ako koga ima aktivnog na ovoj temi. Zbog 2 spontana i potvrđene nasljedne trombofilije tj mutacije faktor II,mthfr i pai, dobila sam preporuku doktora u bolnici za clexane terapijom pri ostvarivanju sljedece trudnoce. Jeli to znaci da cu dobiti terapiju u bolnici cim zatrudnim ili moram ici na nekakvu komisiju? Doktor je ginekolog u bolnici te sam tamo odradila pregled,proslo je od toga 10mjeseci te se sad spremam za iduci pokusaj pa zelim znati sto me ceka.hvala!
Pozdrav!
I ja imam potvrđen faktor II, on je kljucan, ove druge dvije su sporedne.
Temeljem njega ces bez brige dobiti inekcije. Mislim da ne postoje klasicne komisije, meni je uvijek doktor u bolnici napisao nalaz koje inekcije koristiti i isti dan bi mi ih sestra dala.
Sad vezano uz taj početak, tu se prakse razlikuju. Moj primarni ginekolog ne šalje u bolnicu prije nego ima potvrđene otkucaje srca. On tvrdi da prije ne treba (e sad, dal je tako) ... No u svakom slučaju me uvijek naručio vrlo rano na pregled da to što prije potvrdimo. Tada sam dobila uputnicu za bolnicu gdje su mi prepisali cleksanse. Tamo sam došla za dan dva na red i krenula s terapijom.
Ali velim ,to ne mora nužno biti svugdje takva praksa. Uglavnom u bolnici ti prepisuju inekcije, ne može to tvoj primarni.
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Moj privatni ginekolog mi je napisao tu preporuku za injekcije nakon spontanih i rekao da treba krenuti odmah ako oprt zatrudnim. Imam otvoreni uputnicu d1 ako se ne varam sta spada pod humanu reprodukciju i mislim da je to za injekcije. Mozda najbolje da tovem direktno bolnicu kad dode do trudnoce,u meduvremenu sam se preselila pa sam i u drugoj zupaniji. Valjda ce uvažiti nalaz od druge bolnice. Znaci taj faktor II stvarno zahtijeva terapiju? Ides li kod hematologa inace?ja nisam bila kod hematologa uopce,skroz sam se zanemarila nekako…imam čudovišnih prve uredne trudnoce,zato mi je to sve neshvatljivo kako sam u 6 mjeseci imala dva spontana.
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
Moj privatni ginekolog mi je napisao tu preporuku za injekcije nakon spontanih i rekao da treba krenuti odmah ako oprt zatrudnim. Imam otvoreni uputnicu d1 ako se ne varam sta spada pod humanu reprodukciju i mislim da je to za injekcije. Mozda najbolje da tovem direktno bolnicu kad dode do trudnoce,u meduvremenu sam se preselila pa sam i u drugoj zupaniji. Valjda ce uvažiti nalaz od druge bolnice. Znaci taj faktor II stvarno zahtijeva terapiju? Ides li kod hematologa inace?ja nisam bila kod hematologa uopce,skroz sam se zanemarila nekako…imam čudovišnih prve uredne trudnoce,zato mi je to sve neshvatljivo kako sam u 6 mjeseci imala dva spontana.
Ja sam ti u prvoj i drugoj isla kod hematologa koji u pravilu nije nista drugo napisao nego sad ovaj u bolnici.
Ja sam s tim krenula 2018 godine, tada je to bilo malo kompliciranije...sad mislim da vec i sami ginekolozi (u bolnici) po defoltu prepisuju te injekcije bez problema, a pogotovo na takav nalaz.
Niti su mi u ovoj trudnoci radili poradi toga neke ekstra krvne nalaze, a ja imam u anamnezi i dubinksu vensku trombozu. Mislim da jednostavno smatraju da sam tim injekcijama zašticena i to je to.
Buduci da ti vec imas otvorenu uputnicu u bolnici, po plusu jednostavno odeš pa ćeš vidjeti što će ti reci.
Velim, ovo je praksa mog primarnog ginekologa da čeka otkucaje i onda šalje uputnicu. Srecom za sad se nije pokazalo da je npr. To bilo prekasno...
Pitala si za faktor II.
Da on je nakon faktora V. najjaci gen za trombofiliju.
Još je samo pitanje imaš li heterozigot ili homozigot.
Ona ostala dva su zanemarivi jer ih vec svi imaju.
Hvala puno na pomoci.heterozigot sam za II
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji