Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Paola_32
    14. Lipanj 2025. 17:38

Marchy, hvala na odgovoru, jako mi je drago da je tako 🤗 Kako inače podnosiš terapiju? Meni taj Clexane užasno peče svaki put, nadam se da možda Inhixa nešto manje. 

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

Nikkitta
    14. Lipanj 2025. 21:40

Mimii ja sam od transfera do 12 tt bila na Prolutexu (čak 2 injekcije dnevno) i na Clexanima (1 injekcija dnevno). Prolutex u 9 ujutro i 21h, Clexane u 18h. Kasnije sam pomaknula Clexane na 17 jer sam imala užasne glavobolje i migrene od njega. Bola sam samo trbuh sukladno uputama. Jednostavno stalno mijenjala strane, nakon Prolutexa se ne smije lediti jer je uljani sadržaj, nakon Clexana sam ledila jer su pekle ko đava. Inače, nakon zadnje op. u Francuskoj sam pikala Lovenox u bedra, i to mi je bila puno bolnija varijanta. Sretno!

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Marchy89
    20. Lipanj 2025. 08:34

Paola_32

Marchy, hvala na odgovoru, jako mi je drago da je tako 🤗 Kako inače podnosiš terapiju? Meni taj Clexane užasno peče svaki put, nadam se da možda Inhixa nešto manje.

Kako kada, nekad malo pecka, nekad ne..ne znam o cemu ovisi🤷🏼‍♀️ također, na nekim mjestima igla prođe kao kroz putar, a na nekim koža tvrda ko đon pa tamo vise i sam ubod boli tako da sad vec cim prislonim uglu vec procjenim kako ce biti pa ako vidim da ne ide teže, mijenjam mjesto..

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god

• Paola_32
    26. Lipanj 2025. 14:26

Marchy, mene tako isto boli kad igla ne prolazi, ali obavezno me peče ubrizgana tekućina, još se nije dogodilo da je ne bih osjetila i traje još nekoliko minuta nakon uboda pa srećom prođe. Samo da bude sve ok, nekako ćemo i to istrpjeti. 🙏😊
    Cure, ja uskoro moram krenuti i s Aspirinom ili Andolom uz heparin. Mene gin. ne šalje uopće na vađenje krvi. Nije mi baš svejedno uzimati lijekove bez ikakvih kontrola pa sam mislila privatno otići. Vidjela sam da ste neke redovito išle kod hematologa. Imate li preporuku za dobrog privatnog hematologa (Varaždin, Zagreb) i što sve obaviti od vađenja krvi - kks i koagulaciju? Također ne znam je li bolje uzeti Andol ili Aspirin, tko je uzimao, javite iskustva. Meni su dali na izbor, kao svejedno je, a ja sam naravno neodlučna. 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• Nova30
    23. Srpanj 2025. 19:12

Pozdrav, imam potvrđene dvije mutacije: PAI-1 5g/4g heterozigot i MTHFR heterozigot.
    Ginekologinja je rekla da će mi nakon potvrde iduće trudnoće dati uputnicu s kojom ću se javiti u bolnicu kako bi mi se prepisala terapija - heparin/aspirin/andol.
    Zanima me, jeste li terapiju s heparinom započele odmah nakon potvrde trudnoće ili tek nakon otkucaja srca?

Imala sam već 2 spontana pobačaja, jedan u 7., a drugi u 8. tjednu, i niti jednom nisam dočekala otkucaje srca jer se plod, skoro pa odmah, prestao razvijati.

• Nova30
    23. Srpanj 2025. 19:31

Zanima me koje prenatalne tablete uzimate?
    Ja uzimam Novalac prenatal jer one sadrže aktivnu folnu kiselinu, no ne znam je li količina, koja se nalazi u tim tabletama, dovoljna.

• Paola_32
    24. Srpanj 2025. 14:20

Dobrodošla Nova30, ja sam dobila heparin nakon potvrđenih otkucaja, ali baš iz razloga da to bude što prije, otišla sam privatniku (u Polikliniku Pronatal kod prof. Đelmiša). Oni su mi odmah prepisali terapiju kad se srce vidjelo i krenula sam s tim od 6 tjedna trudnoće, sama sam platila nekoliko kutija. Kad sam došla na red u bolnicu, tamo sad dobivam terapiju preko njih besplatno, ali da sam čekala bolnicu, bila bih već 8 tjedan pa evo kako sam to ja riješila.
    Cure koje ste uzimale andol ili aspirin uz heparin, do kojeg tjedna ste ga koristile? 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• m_rosie
    24. Srpanj 2025. 15:01

Ja sam počela s terapijom čim sam ušla u 6-ti tjedan, ginekolog je potvrdio da je trudnoća u maternici i odmah sam počela s terapijom. Bila sam 6+1.

Ja sam samo na terapiji fragminom 5000 i idem jednom mjesečno u hematologa, na zadnjem pregledu je rekao da ćemo po potrebi povećati dozu na 7500. I vidjela sam da mi je već počeo pisati na nalazima prekinuti terapiju cca 12 sati prije poroda. I onda nakon poroda nastaviti sukladno krvarenju. Ja sam mislila da se nakon poroda više netreba bockati, ali eto očito ću morati.

• m_rosie
    24. Srpanj 2025. 15:07

Nova30

Zanima me koje prenatalne tablete uzimate?
    Ja uzimam Novalac prenatal jer one sadrže aktivnu folnu kiselinu, no ne znam je li količina, koja se nalazi u tim tabletama, dovoljna.

Počela sam s Novalac prenatalnim malo više od mjesec dana prije nego sam ostala trudna. Prije otprilike mjesec ipol sam uvela običnu folnu. Jedan dan novalac, drugi obična folna. Doktor je htio da uvedem običnu folnu, jer da nema potrebe za toliko vitamina koje ima novalac, a folna je bitna. Inače sam imala problem s anemijom i novalac mi je odlično podigao željezo, bolje od tableta. Tako da nastavljam i nakon poroda uzimati novalac, zbog željeza.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.