Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martina1931
    18. Svibanj 2025. 19:31

Ja sam bila inducirana radi heparina, u 38tjednu.
    Vinogradska bolnica, Zg

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Paola_32
    18. Svibanj 2025. 21:57

Simbalija, hvala na podijeljenom iskustvu. Dobro je čuti takvu stranu priče jer ja sam dosta uplašena oko svega pa mi baš to dobro dođe. Vidim da ti još malo brojiš, sretno 🥰
    Martina, hvala, to je dobro znati. Ja sam još daleko od toga, ali imat ću na umu da je i to opcija. 😊

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
    Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀

• Paola_32
    19. Svibanj 2025. 19:49

Opet ja s novim pitanjem 😁 evo bockam se tek 6. dan i sve je bilo u redu dosad, ali danas mi se napravila kao neka kvržica, veličine oraha otprilike, znači nije mi koža splasnula nakon injekcije i malo je bolno na dodir. Je li to normalno, o čemu bi mogla biti riječ? 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• Paola_32
    20. Svibanj 2025. 18:21

Odgovorit ću sama sebi za one koji će možda jednom tražiti ako im se isto dogodi. Riječ je bila o hematomu, očito sam nelu žilicu pogodila, samo se nije odmah jučer vidjela modrica, nego tek danas, a jučer je bila samo izbočena kvrga. Prema onome što sam vidjela na ovoj temi, cure su često imale modrice i podljeve pa je sve ok. 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Simbalija
    21. Svibanj 2025. 12:05

Paola da meni znaju doći te male kugličice i podlijevi, ako pogodim nezgodno mjesto. Brzo prođu. Cilj je skupiti što više sala ili kože onda bude ok, meni su krenuli podljevi na trbuhu kad više nisam mogla nabrati kožu, i sad mi dođu na nogu jer naravno tamo isto ne mogu skupiti dovoljno, ali ne boli pa mi je ok. 
    Vidim po iskustvima da u ZGu kako i Martina kaže često induciraju porod prije termina ako si na heparinu ili trudnice sa gestacijskim dijabetesom, u Rijeci je potpuno druga praksa očito. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Paola_32
    22. Svibanj 2025. 13:08

Draga Simbalija, hvala ti. Javi kako je prošao porod ako se sjetiš koji dan kad sve prođe, sretno! 🥰🙏

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• Mimii
    09. Lipanj 2025. 16:12

Pozdrav curke ❤️

Zanima me da li koja koristi istovremeno heparin i prolutex inekcije? 

U prosloj trudnoci ( koja je zavrsila spontanim) pikala sam se sa obje u trbuh samo sam svaki put promijenila mjesto uboda. i bilo je oke. 
    Razmisljam da se mozda sada bodem prolutexom u trbuh a heparinom u bedro. 
    Ima koja iskustvo sa obje? Da li je slobodno obje koristit na istom mjestu? Nije da manje djeluje? Mislim da se nebi trebalo kositi jedno s drugim.

Hvala puno na odgovorimo ❤️

🙍 33🧑‍🦰34
    ; 2021 - missed ab 10 tjedni
    ;2023 - spontani 6 tjedni
    ;2024 - AIH (Inseminacija sv. Duh) ➖
    ;2024 - IVF (sv. Duh) - missed ab. kiretaza 9 tjedni 💔
    ;2025 - FET (sv. Duh) - missed 8 tj.

• Paola_32
    10. Lipanj 2025. 10:02

Draga Mimi, nažalost nemam iskustva s prolutex injekcijama i mislim da bi bilo najbolje to provjeriti s doktorom ili med. sestrom. Meni su u dvije bolnice rekli da preporučuju da se bockam u bedra ili nadlaktice, a ne u trbuh, ali nisam dobila objašnjenje zašto, dok su ovdje neke djevojke skoro cijelu trudnoću koristile samo trbuh i sve je dobro prošlo. 

Oprosti ako pitanje nije primjereno, ali ako sam dobro shvatila, ti si u prošloj trudnoći uzimala heparin i svejedno je bio spontani? 😔 Zna li se možda zašto? Jako mi je žao i želim ti uspješnu trudnoću ovoga puta 🙏

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

• Paola_32
    10. Lipanj 2025. 14:40

Drage cure, je li kojoj od vas Clexane bio zamijenjen Inhixom? U bolnici nemaju Clexane već par tjedana, ja imam recept jer sam išla prvo privatno kod gin., ali ne bih baš plaćala svaki mjesec ako imam pravo na besplatne injekcije pa me zanima je li netko koristio taj drugi i je li sve uspješno prošlo? 

08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

Marchy89
    14. Lipanj 2025. 09:59

Paola_32

Drage cure, je li kojoj od vas Clexane bio zamijenjen Inhixom? U bolnici nemaju Clexane već par tjedana, ja imam recept jer sam išla prvo privatno kod gin., ali ne bih baš plaćala svaki mjesec ako imam pravo na besplatne injekcije pa me zanima je li netko koristio taj drugi i je li sve uspješno prošlo?

Hy! Meni je clexane dosta rano u trudnoci zamijenjen inhixom i sve je ok za sada✌🏻

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.