Krivo sam napisala, natkoljenice, a ne potkoljenice.
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Hvala m_rosie na odgovoru. Ma na to sam i mislila jer zajednički naziv za sve te vrste je heparin, a kad se tema tako zove onda uvijek napišem samo heparin. Ja sam dvije kutije dobila na recept kod privatnog ginekologa, sama sam platila, a tek za dva tjedna idem u bolnicu na odjel ginekologije i budem onda pitala za trbuh. Vidjela sam upute i vidim da piše kako se može u trbuh i to pod kutom od 90, ali meni je sestra rekla kako oni izbjegavaju trbuh i da si dam u nadlakticu ili potkoljenice i to pod kutom od 45. Kako za sad nisam bila kod nekog drugog stručnjaka, sad slušam njih, ali budem svakako provjerila. Evo ne znam zašto mi je rekla da izbjegavaju trbuh, vidim da je hrpa cura tako radila i sigurno bi mi bilo lakše nego u ruku, zapravo nemam pojma može li osoba sama sebi tamo dati injekciju. 😁
Ne znam, očito svugdje drugačije znaju reći 🤦🏻♀️ eto, meni su na odjelu ginekologije rekli slobodno u stomak 🤷🏻♀️ ja se isto pod 90° bockam, tako i piše u uputama, a tako sam i clexane u bolnici dobivala. Mislim da nije bitno iz kojeg se razloga bocka, princip bi trebao biti isti. A ako se dobro sjećam za djecu piše pod 45°. Možete naći na internetu upute za fragmin, baš imaju slike kako se pravilno bockati. Ja sam isto mislila kad mi stomak pomodri da se bockam u natkoljenicu, ali sam čitala po nekim forumima da dosta žena dobije podljeve od bockanja u natkoljenicu 🤦🏻♀️ a mislim da je nemoguće sam se u ruku bockati, jer bi trebalo stisnuti. Tako da ću ja nastaviti u stomak dok god mogu 🤦🏻♀️
Hvala m_rosie na odgovoru. Ma na to sam i mislila jer zajednički naziv za sve te vrste je heparin, a kad se tema tako zove onda uvijek napišem samo heparin. Ja sam dvije kutije dobila na recept kod privatnog ginekologa, sama sam platila, a tek za dva tjedna idem u bolnicu na odjel ginekologije i budem onda pitala za trbuh. Vidjela sam upute i vidim da piše kako se može u trbuh i to pod kutom od 90, ali meni je sestra rekla kako oni izbjegavaju trbuh i da si dam u nadlakticu ili potkoljenice i to pod kutom od 45. Kako za sad nisam bila kod nekog drugog stručnjaka, sad slušam njih, ali budem svakako provjerila. Evo ne znam zašto mi je rekla da izbjegavaju trbuh, vidim da je hrpa cura tako radila i sigurno bi mi bilo lakše nego u ruku, zapravo nemam pojma može li osoba sama sebi tamo dati injekciju. 😁
Draga Paola, ja sam se cijelu trudnoću pikala isključivo u trbuh i uglavnom pod nekim kutem manjim od 90. Jednom sam probala natkoljenicu i nikad više. Apsorpcija je najbolja - za heparin) ako se injekcija daje u masno tkivo, a njega sam najlakše prstima nakupila na trbuhu. Opusti se, gdje god na tijelu da primiš masnoću i injektiraš to je okej. 😉
👸37 (trombofilija)
🤴37
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Drage Granger i m_rosie, hvala puno na podijeljenom iskustvu! 🥰
Svakako ću onda i ja dati u trbuh, tu se i meni čini najjednostavnije stisnuti masno tkivo jer ga imam i bez previše tiskanja 😁
Hvala i sretno svima! 🤞
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Meni je ovo već treća trudnoca u kojoj se pikam...cleksan 0.8
U pravilu se do pola negdje pikam u trbuh, onda kad se dosta zaokruži se prebacim na nogu.
Iskreno davno sam prestala pratiti stupnjeve pod kojima se ubadam i slično ... Doslovno se upiknem i to je to...
Čim krenem ubod na prvom milimetru osjetim jel mjesto ok, jer ima mjesta na kojem me pocinje boljeti pa malo pomaknem...i nađem neko na kojem ubod niti ne osjetim.jucer sam baš pogodila neki di nisam ništa osjetila još sam gledala dal slucajno nisam negdje van pustila 😂 tako da samo bez panike...bitno da to ciniš redovito
Hvala Dea, a kakvu vrstu trombofilije imaš da su ti dali dozu 0.8? Meni su propisali 0.4 i tek nakon 12 tjedna trebam uvesti andol ili aspirin. Još se soc. gin. čudila da joj se mala doza čini za aps koji imam, ali naravno ona poštuje stav specijalista.
Jeste li dobile neke posebne upute kad smo na heparinu, što treba izbjegavati? Meni su odmah otvorili komplikacije i sad sam dosta u strahu oko svega. Nisam stigla ništa pitati, a tek za dva tjedna idem na pregled u bolnicu. Smijemo li mi nešto lagano vježbati, ići na depilaciju šećernom pastom npr.? Kakva je situacija s britvicom, ja se nekad znam porezati ako imam urasle dlačice pa sad ne znam kako s tim u slučaju ove terapije. Znam da sam preoprezna, ali sve je išlo tako brzo, ja sam bila sretna da sam dobila terapiju s obzirom na prijašnji spontani, ali nitko mi ništa nije rekao od mjera opreza.
Družite se normalno ili sad izbjegavajte veća okupljanja? Trebam imati godišnjicu mature pa ne znam što ću s tim.
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Dea, jako mi je drago čuti da je već treća trudnoća, to je baš utješno i daje veliku nadu nama početnicima 😊
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Dea, jako mi je drago čuti da je već treća trudnoća, to je baš utješno i daje veliku nadu nama početnicima 😊
Da, prve dvije su bile neuspješne, dobila sam dubinsku vensku trombozu i to je bio znak da idemo u smjeru trombofilije.
Dokazan faktor II, homozigot. Onda imam dvije uspješne.
A doza ima veze i za kilažom, a tu fala Bogu imam viška 🤭
Drago mi je da je bilo uspješno i važno da su otkrili o čemu je riječ.
A jasno da, ma ja sam dosta niska, imam možda samo dvije tri kile više nego treba pa vjerojatno su gledali onda i to. Hvala 😊
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Ja sam se pikala u trbuh do nekog 34tt trudnoće, onda više nisam mogla navući špekeca ili kože jer mi je sve zategnuto pa se sad pikam u noge. Moram priznati da me noge više bole iako stvarno ne obraćam previše pažnju, ubod traje tri sekunde i uopće ne pratim kut uboda.
Što se tiče drugih pitanja, nisam mijenjala navike u trudnoći, radila sam do nekog 25tt, vježbam i dalje (i trenutno), brijem se, idem okolo na okupljanja.. heparin mi je samo nešto dodatno u kolekciji lijekova i dodataka, ne smatram ga preprekom za ništa, čak niti za porod mi nisu ništa posebno rekli, osim da napomenem da se bodem.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Sortiraj odgovore
Najstariji