Pozdrav,
Ja sam cijeli trudnocu i jos 6 tjedana nakon poroda davala sebi fragmin.sveukupno cca 300 injekcija.prva mi je bila nezamisliva...kako cu ja to...a do kraja trudnoce davala sam to ko da idem tren zube oprati.obicno bi davala navecer i u pocetku se striktno toga drzala, a kasnije sat gore sat dolje,nebitno.receno mi je u bolnici da sam injekcijom pokrivena 24 sata, ali da se sigurno nece nista dogoditi ako dam sat kasnije.bitno da je u isto doba dana.
Bola sam se uvijek u trbuh i danas nakon 8 mjeseci na tim mjestima su mi tamne mrlje koje ce sa vremenom proci.nikad nisam uspjela skuziti zasto me nekad nista ne boli nekad boli.
Jedini dan kad sam preskocila je bilo na dan biopsije korionskih resica i dan prije poroda.
Receno mi je da radi fragmina necu moci primiti epidiral, al mi je na porodu receno da su to male doze, preventivne i kako nisam dala zadnja 24 sata,mogu primiti epi.
Pozdrav,ja sam na clexanu 0,4 i na aspirinu protect 100mg od samih početaka. Imam izgubljenu trudnoću u 25 TT, nemam trombofiliju ni ikakve mutacije ali phd prve bebe je pokazao fibroziju korionskih resica na posteljici,što je također jedan znak slabih protoka. Prvu bebu sam izgubila prije 3 godine i od tada nikako nisam mogla ostati trudna. U međuvremenu sam išla na sve pretrage i sve je bilo savršeno ali jednostavno nikako da zatrudnila. Sve dok nisam počela piti aspirin protect i ostala nakon pola kutije trudna. I dan danas ga uzimam uz clexan i evo me u 22tt s nadom da će sad bit sve ok. Moja najveća sreća je što nisam imala problem s tim da dobijem heparin. Doktor mi je odmah to savjetovao.
Cure koje ste na fragminu ili slicnim injekcijama moze pomoc? Dajem si fragmin 2500 jos uvijek u trbuh jer mi je tu jos uvijek najlakse, ali problem je sto zadnjih par dana uopce ne mogu probost kozu s iglom. Mislila sam da je problem u pakiranju pa sam zamjenila al ista stvar i bez obzira gdje dajem bas tesko probijem kozu onda stisnem malo jače i naravno onda mi nakon davanja krene krv kad izvadim iglu. Probala u bedro i nadlakticu al tamo sam odmah pogodila neku zilu ili nesto tako da mi je na bedu masnica bila ogromna, a na ruci me bolilo jos 5 dana mjesto uboda. Zapravo trbuh je jedini dio di imam kakti nesto sitno masnog tkiva ovo drugo moram bost bas u misic pa i boli onda. Jel se kojoj dogodilo da ne moze kozu piknut? Prije sam uspjevala puno lakse i nije mi isla krv, al sad zadnjih dana bas nikako di god ubodem uzas. Danas sam pokusala pobit kozu na 4 mjesta ko da je ekstra elasticna i nece. Imate neki savjet ili rijesenje za to?
Cure koje ste na fragminu ili slicnim injekcijama moze pomoc? Dajem si fragmin 2500 jos uvijek u trbuh jer mi je tu jos uvijek najlakse, ali problem je sto zadnjih par dana uopce ne mogu probost kozu s iglom. Mislila sam da je problem u pakiranju pa sam zamjenila al ista stvar i bez obzira gdje dajem bas tesko probijem kozu onda stisnem malo jače i naravno onda mi nakon davanja krene krv kad izvadim iglu. Probala u bedro i nadlakticu al tamo sam odmah pogodila neku zilu ili nesto tako da mi je na bedu masnica bila ogromna, a na ruci me bolilo jos 5 dana mjesto uboda. Zapravo trbuh je jedini dio di imam kakti nesto sitno masnog tkiva ovo drugo moram bost bas u misic pa i boli onda. Jel se kojoj dogodilo da ne moze kozu piknut? Prije sam uspjevala puno lakse i nije mi isla krv, al sad zadnjih dana bas nikako di god ubodem uzas. Danas sam pokusala pobit kozu na 4 mjesta ko da je ekstra elasticna i nece. Imate neki savjet ili rijesenje za to?
Grizli i meni se to desava sa fragminom, imam oskecaj da su neka pakovanja sa tupim iglama al doslovno... Ja stisnem zube i ubodem , prije sam ledirala al sada za to vise nemam ni volje.
🤣
url=https://lilypie.com]
Ma ja ne mogu ni da zube stisnem. Muz probao kao mene boli pa ne zelim. Pa nakon sto je bas onako krvnicki pritisao kozu da mi je na mjestu di je gurao iglu izgledalo ko da imam jos jedan pupak i nekako uspio probit kozu, al nista nisam mogla dat si injekciju jer je krv pocela frcat okolo igle. Cim jace stisnem kod uboda onda mi krene krv. Ocito je do pakiranja ne znam nemam drugo obrazlozenje jer do prije par dana islo bez problema ko da maslac bodem, a ovo uzas ko bojicom da pokusavam.
pozdrav cure..
pisala sam u trecem mjesecu..ja sam jos trudna :)
heparin ipak nisam dobila..bila sam na andolima do sad..sad sam u 31 tjednu..
sad me hvata strah da ce se dogoditi nesto ove zadnje tjedne..
Mocusa i Red Fox ..kako ste Vi ? ako se dobro sjecam..bile ste isto na pocetku trudnoce..jel sve ok ?
ima koja trudnica da je trudna,sa trombofilijom(kazu da je moja laksi oblik,mthfr i pai),ali bez heparina ?
Pozdrav, evo ja sam svoju trudnocu zavrsila sa 36 tjedana uz dogovoreni carski zbog polozaja zadak, heparin do zadnjeg dana primala + 6 tjedana u babinju. Beba je zaostajala u razvoju kao i prva koju sam izgubila u 37. tjednu. Zato sam porođena ranije. Poslije poroda saznam da beba ima pravi cvor na pupcanoj vrpci i da fali jedna cijela arterija u pupcanoj. Skoro sam i ovo dijete izgubila pored visoko kontrolirane trudnoce i "urednih protoka" (nitko te stvari nije ranije vidio na ultrazvuku). Nije trombofilija bila problem ali drago mi je da sam primala heparin jer je pripomogao boljoj prokrvljenosti..
Dada ne znam di se bockas al pokusaj pod manjim kutem ubost injekciju i polako istiskivat sve, cak i onaj zrak na kraju. Ako prebrzo punu kapilare pa zna ici krv. Ne znam koja ti je doza, moguce da ti je i prejaka.
Danijela ja sam na heparinu koji kupujem jer isto nisam dobila na hzzo. Sad moram na kontrolu i ponavljat nalaze na transfuziologiji pa ce odluciti dal nastavljam ili prekidma terapiju. I bas osjecam strah ako budem bez terapije, a opet jedva cekam prestat se bockat jer sve teze mi je bost u trbuh, a noge i ruke me jako boli. U svakom slucaju sretno i nadam se da ce sve do kraja bit super.
Mocusa drago mi je da je s bebom sve u redu na kraju ispalo. Zao mi je da si dozivjela takav stres nadam se da sad uzivate! Sretno! Jesu ti rekli zbog cega je nastao taj problem sa pupcanom ili je to pula slucajnost?
Mocusa,zao mi je zbog prve bebe :(
hvala Bogu da ste drugu spasili ♥ kako je sad beba,jel napreduje ?
ne znam koliko je opasan prijevremeni porod,ali ja se bas ovaj put bojim :(
uglavnom,heparin mi n daju,cak niti na nacin da mi daju uputnicu da si ga sama kupujem :(
koje mutacije imas ?Grizli,kod kojeg si lijecnika i kako su dali da si sama kupujes ? koje trombofilije imas ?
Nadam se da ti nece ukinuti terapiju i da ce sve biti ok ♥ koji tjedan ssi sad ?cure,zao mi je ako sam pretjerala sa osobnim stvarima i pitanjima,ali bas sam pogubljena :(
Sortiraj odgovore
Najstariji