Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Granger

Broj poruka: 447

Prijavi adminu

helenamilica

Hvala ti. Na testiranje za trombofiliju su me poslali isključivo jer se plod prestao razvijati u 6. nedjelji i rekli su da baš trombofilija uzrokuje takve vrste spontanih u kojem se plod prestane razvijati od 5. 6. ili dalje sedmica. I ispostavilo se da imam mutacije. Zato me toliko iznenađuje da moram čekati, ali ima smisla i to što kažeš da moraju utvrditi da je trudnoća zdrava.

Vidiš kako zanimljivo i kako opet ta tumačenja ovisi od bolnice do bolnice. S tim da bi u tom slučaju bilo logično da odmah počnu s terapijom. Tko će ga znati. Sigurna sam sa će se sve super riješiti. Želim ti sreću i svakako javi kako je bilo na pregledu. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Tratincica31

Broj poruka: 17

Prijavi adminu

Pozdrav svima, nakon 9 godina (blizanačka trudnoća)❤️💙 dolazi nam pišonja krajem 9.mjeseca💙. U prvoj trudnoći sam koristila fragmin 2500ui, u ovoj 10 000ui. Svakih 12h 5000. Plus aspirin od 100. Doduše imam sistemski lupus te antifosfolipidni sindrom u sumnji. Bez spontanih pobačaja. Trenutno sam u 22 tt. Za sada uredna trudnoća, te uredan nalaz karidiologa za ehokardiogram. Da li su i vama veće bebe zbog fragmina te koliko često idete na preglede kod ginekologa? Vidim da spominjete d dimere, ja to ne vadim, kod mene kažu je bitno samo da trombociti ne padnu previše. 

2013. 37+3 👶💗👶💙
    2022. Baby boy coming 💙🥰

• helenamilica

Broj poruka: 13

Prijavi adminu

Konačno sam dobila Clexane 0,4 (5 plus 3) i hematolog je bio ljut što mi nisu dali uputnicu ranije da počnem sa terpaijom zbog te mutacije faktor II. D-Dimer i dalje normalan a ATPP i dalje povišen (46s). Šta mislite da li mogu biti neke loše posljedice što nisam počela sa terapijom ranije? Jer vidjela sam da hematolog ne želi da me brine ali je ipak bio u čudu što mi nisu dali ranije uputnicu za hematološko liječenje. Trudnoća ultrazvukom potvrđena, danas se vidjela i gestacijska i žumanjčana, što se ovaj put pokazalo ranije nego u prošloj trudnoći. P.S Da li bole te inekcije?

Granger

Prijavi adminu

helenamilica

Konačno sam dobila Clexane 0,4 (5 plus 3) i hematolog je bio ljut što mi nisu dali uputnicu ranije da počnem sa terpaijom zbog te mutacije faktor II. D-Dimer i dalje normalan a ATPP i dalje povišen (46s). Šta mislite da li mogu biti neke loše posljedice što nisam počela sa terapijom ranije? Jer vidjela sam da hematolog ne želi da me brine ali je ipak bio u čudu što mi nisu dali ranije uputnicu za hematološko liječenje. Trudnoća ultrazvukom potvrđena, danas se vidjela i gestacijska i žumanjčana, što se ovaj put pokazalo ranije nego u prošloj trudnoći. P.S Da li bole te inekcije?

Ma ne brini. Nisi prekasno krenula. Većina traži ionako potvrdu trudnoće UZVom da bi dobila terapiju. Ništa ne boli. Igla je skroz tanka i kratka, samo gađaj salo. Jedino ako baš pogodiš žilicu moglo bi malo zapeći, ali ništa strašno. Sretno. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• helenamilica

Broj poruka: 13

Prijavi adminu

I ponovni pobačaj, drugi po redu. Prvi je bi missed u 6 sedmici, otkucaj srca je bio. U ovoj drugoj trudnoći nije bilo ni otkucaja, plod se jednostavno nije razvijao pa je odrađena kiretaža u 7 sedmici. Drugi pobačaj u 6 mjeseci. Ne znam da li je zbog toga što sam kasno počela sa terapijom ili je bila neka genetska greška, ali hematolog je rekao da će u narednoj ipak morati od pozitivnog testa odmah početi sa terapijom i da neće biti vozanja kao ovaj put. Ali, šta je tu je. Idemo dalje...

• veronika.27

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav mame... e ovako prosli mj(5.) Imala sam 2 puta menstruaciju no u 4.mj smo radili na bebi za uskrs... sada u 6.mj imala sam zadnju mengu 4.6. I nakon 15ak dana uradila clear blue test koji je bio negativan dan dva nako  toga uradim 4 trakice koje su bile sve pozitivne ali se blijedo vidjela crtica ja sva sretna kad iduci dan nakon testa ja dobijem mengu ako bi se to tako moglo nazvat krv je onako puna sluzi i svjeze blijeda nako rozikasta ginekologinju sam zvala kaze nakon krvarenja ponovi test... zanimaju me vasa iskustva da li ste imali slicno jel kasnije sve bilo ok

Granger

Prijavi adminu

helenamilica

I ponovni pobačaj, drugi po redu. Prvi je bi missed u 6 sedmici, otkucaj srca je bio. U ovoj drugoj trudnoći nije bilo ni otkucaja, plod se jednostavno nije razvijao pa je odrađena kiretaža u 7 sedmici. Drugi pobačaj u 6 mjeseci. Ne znam da li je zbog toga što sam kasno počela sa terapijom ili je bila neka genetska greška, ali hematolog je rekao da će u narednoj ipak morati od pozitivnog testa odmah početi sa terapijom i da neće biti vozanja kao ovaj put. Ali, šta je tu je. Idemo dalje…

Baš mi je žao to čuti. Moja hematologinja bi ti rekla da nisi počela prekasno jer ona tako radi sa svim trudnicama, no to uvijek ovisi od liječnika do liječnika. 
    Sljedeći put pokušat ćeš od plusa kako ti je rekao ginekolog, super što je takav. Razlog može biti i kromosomska greška, a i ne treba, može biti i nešto drugo. Jednom sam baš ovdje na forumu, samo se ne sjećam na kojoj temi, naišla na curu koja je uspjevala zatrudniti, ali nikako održati trudnoću s time da nije imala trombofiliju. Na kraju je uspjela s kombinacijom nekih ljekova uključujući i heparin.
    Oporavi se i kreni dalje. Zapravo nema riječi koje te mogu utješiti pa neću ni pametovati, ali sigurna sam da ćeš dočekati svoju željenu bebu. Samo bez odustajanja. ❤️

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Mikica212

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Pozdrav cure! Trudnoca broj 3 se dogodila. Prve dvije izgubljene. Radila raznorazna testiranja,neki oblik trombofilije prisutan,ostalo sve uredno. Trenutno sam trusna 5 tjedana. Narucena za 2 tjedna tek na vadjenje krvi jer doktorica u Osijeku kaze da to "nije neki poseban oblik trombofilije" i cudi se zbog cega sam izgubila prve dvije trudnoce a nalazi uredni. Piti andol 100 dok ne dodjem na red. Ima li koja slicno iskustvo i da li postoji sansa da ce ovo biti treca sreca? 😏 hvala 

01/21 - missed hb 10+1 (tablete + kiretaža)
    09/21 - missed hb 10+6 (kiretaža)10/22 - missed hb 15 tj (kiretaža)

• Tina2501

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

JazzSoul

JazzSoul

Pozdrav svima…
    Evo trudna po 4i put..
    Dvije dvojajčane blizanačke (prirodnim putem).
    Prvi izgubljen rano,drugi kiretaža oko 16og tj. 2006
    Pa rodila zdravu curicu 2011
    Druga blizanačka-jedno srce stalo u 18 tj. 2015
    ..i dok sam ležala na obradi i davila se u suzama jer moja visokorizična trudnoća nije popracena nikakvim posebnim nadzorom niti pretragom -osim što sam se vodila pod visokorizičnu- došla mi je jedna draga doktorica u dezurstvu i doslovno šapnula: “izborite se za uputnicu za trombofiliju!!”
    Tisuću upitnika , nikad čula !! Amo google i surfanje cijelu noć..bilo je ili to ili plakat (i kombinacija)..i sutra u ambulanti dušu sam isplakala doktoru za uputnicu..”da odakle mi to..da nema šanse da ja to imam..da imoćanka sam,a one to nemaju !!”
    Meni nije bio smješan,al nisam se dala..izborila sam se za uputnicu..
    Cekala nalaz mjesec dana..
    Stigao..
    4G/4G homo.divljeg tipa, visoki D-dimeri..doslovno mi je rekao: “upss,a sta cemo sada !! Desilo se !!,al znas..ta pretraga kosta zdravstvo 3500kn (eto..toliko kosta život u Lijepoj Našoj)
    Hitno zaprimljena nazad u bolnicu..komisija..odobren mi Fragmin 5000..
    Trudnoca sama po sebi uzas-nosis zivo i mrtvo..umires od straha..i dusa te boli buljit u svaki novi uzv..gledas u onu malu kicmicu koja nestaje i savija se..njima jedan od miljon,a tebi sve na svijetu…
    Druga curica se rodila ..sve je proslo ok..
    Prekjucer nakon sto sam se osjecala jaaako cudno..budna nocima,spavam popodne..struje mi munje kroz nogu,ostajem bez daha..reko ma nema sanse da smo uspjeli iz prve..
    Odem po test,nisam ni uronila vrh-modri se plusić..
    Pomislim -ma test ne valja ,prosle su dvije sekunde..
    Odjurim vadit betu (znaci oplodnja je bila 12.05.) beta 30.05.1337 ?!! 😱
    Poucena iskustvom nazovem Vili i predivnu i prekrasnu dr.Latin,primila me odmah..
    Na UZV 3 tockice..krenile iz desnog jajnika iz dvije ŽV pa im nije bilo dosta pa se jedan još podjelio u jednojajcane 😂🙏🏻
    Znam da je rano..jako rano (menga je bila 01.05.) i da jos moze svasta ispasti od toga svega,al to je moja treca viseplodna trudnoca prirodnim putem iz prve !!
    I kaze ona meni da se odem raspitat u bolnicu (u pon tek idem po uputnicu) za program Fragmina i da li sam u njemu..

Oprostite sto ovako upadam 3 godine poslije, ali nesto istrazujem pa me zaintrigirala vasa priča :) Pa me samo zanima rasplet cijele price. Da li ste nakraju rodili trojceke?? :)) 

Sunny_🐣

Broj poruka: 2088

Prijavi adminu

Cure kako su vama prosli porodi dok ste na heparinu? Odnosno da li su vam ginekolozi spominjali ista u vezi poroda? Ja sam sad u 32tt i gin mi je na pregledu spomenuo da bi isao na inducirani sa max 40tt ako dotad ne krene samo od sebe. Ako sam ga dobro shvatila oni preferiraju inducirani kod heparinki cim sve izgleda zrelo za porod jer tako lakse mogu kontrolirat kad ide zadnja injekcija heparina. Ako ipak samo krene onda nije moguca epiduralna ako je zadnja injekcija bila prije manje od 24h. Ne znam dal je taj inducirani samo zbog eventualne epiduralne ili ima i drugih razloga da se ide na induc?

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.