Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

Rita_55

Amelie

Rita_55

Pozdrav cure,Da li se aktivna folna iskljucivo pije tko ima mtfhr mutacije,ili se odnosi i naFV Leiden- G/A heterozigot,PAI 1- 4G/4G mutirani homozigot?Nisam sigurna da li da pijem folnu ili iskljucivo aktivni folat?Hvala!😘
    Evo ja sam MTHFR heterozigot za C677C/T i homozigot PAI-I 4G/4G pa pijem 5mg obične folne već duže od 6 mjeseci. Dva ginekologa su mi savjetovala da pijem običnu folnu iako sam prije na svoju ruku uzimala aktivni oblik, jedan od njih iz ugledne klinike u inozemstvu. U nekom trenutku sam išla vaditi homocistein da vidim je li mi povišen i bio je ok. Sada sam ga ponovno vadila jer sam na heparinu i još čekam nalaz. Mislila sam da zbog ovih mutacija baš moram piti aktivni oblik, ali čini se da moj MTHFR ipak dobro obavlja posao.. Ne znam jesam ti kaj pomogla, što je tebi savjetovao ginekolog?
    Ja sam vadila samo pai i Leiden,mthfr nisam…pa stoga ne znam da li da uzimam aktivnu ili ne?!
    Isto tako,cekam odgovor za cijepivo na Covid da li ima kontrandikacije.U postupku sam trenutno pa ako bude uspjesan neki kazu da u trudnoci se nebi trebala cijepiti.
    Eto,ispada da svaki dr ima neko svoje misljenje.
    Danas me hematologica blago otkantala i prebacila da vidim sve sa gin,a on kolko kuzim da nije bas u trombofiliji?!😱😳🥺

Ali ti sad nisi trudna ako sam dobro shvatila? Zato bih se ja na tvom mjestu bas sada i cijepila.. bolje prije ulaska u postupak. Čitala sam nedavno na stranicama RODE preporuke iz Britanije općenito za cijepljenje trudnica.. i oni preporučuju. Ali tu svatko ipak mora odlučiti za sebe. A za folnu isto pitaj liječnika što kaže.. ali da, često bude da ti svatko priča nešto drugo. Zato je bitno naći doktora kojem vjeruješ.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Marita_07

Broj poruka: 222

Prijavi adminu

Amelie

Rita_55

Amelie

Rita_55

Pozdrav cure,Da li se aktivna folna iskljucivo pije tko ima mtfhr mutacije,ili se odnosi i naFV Leiden- G/A heterozigot,PAI 1- 4G/4G mutirani homozigot?Nisam sigurna da li da pijem folnu ili iskljucivo aktivni folat?Hvala!😘
    Evo ja sam MTHFR heterozigot za C677C/T i homozigot PAI-I 4G/4G pa pijem 5mg obične folne već duže od 6 mjeseci. Dva ginekologa su mi savjetovala da pijem običnu folnu iako sam prije na svoju ruku uzimala aktivni oblik, jedan od njih iz ugledne klinike u inozemstvu. U nekom trenutku sam išla vaditi homocistein da vidim je li mi povišen i bio je ok. Sada sam ga ponovno vadila jer sam na heparinu i još čekam nalaz. Mislila sam da zbog ovih mutacija baš moram piti aktivni oblik, ali čini se da moj MTHFR ipak dobro obavlja posao.. Ne znam jesam ti kaj pomogla, što je tebi savjetovao ginekolog?
    Ja sam vadila samo pai i Leiden,mthfr nisam…pa stoga ne znam da li da uzimam aktivnu ili ne?!
    Isto tako,cekam odgovor za cijepivo na Covid da li ima kontrandikacije.U postupku sam trenutno pa ako bude uspjesan neki kazu da u trudnoci se nebi trebala cijepiti.
    Eto,ispada da svaki dr ima neko svoje misljenje.
    Danas me hematologica blago otkantala i prebacila da vidim sve sa gin,a on kolko kuzim da nije bas u trombofiliji?!😱😳🥺
    Ali ti sad nisi trudna ako sam dobro shvatila? Zato bih se ja na tvom mjestu bas sada i cijepila.. bolje prije ulaska u postupak. Čitala sam nedavno na stranicama RODE preporuke iz Britanije općenito za cijepljenje trudnica.. i oni preporučuju. Ali tu svatko ipak mora odlučiti za sebe. A za folnu isto pitaj liječnika što kaže.. ali da, često bude da ti svatko priča nešto drugo. Zato je bitno naći doktora kojem vjeruješ.

U postupku sam,imam jos ET tako da se nebi smjela cijepiti.A ako budem trudna isto tako treba izmotriti sto savjetuju bas i zbog toga sto cu se i morat pikat heparinom.Na 100 muka sam vise....🥺

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

Ina85

Broj poruka: 599

Prijavi adminu

Cao cure imam pitanje. Tek sam na pocetku trudnoce. 4 tt. Pocela sam se pikati heparinom ali doktor je rekao da nastavim i aspirin. Imate li vi iskustva? Sta pijete sve? 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

Bowlica

Broj poruka: 152

Prijavi adminu

Ja sam pila aspirin ali samo dok nisam krenula s heparinom. Pijem vitamine Gravidon A koje imaju jedine probiotik, preporuca se trudnicama koje imaju mucnine i pijem duphastone 3x na dan i fraxiparine pikanje navecer.

Ja 38, M 39
    2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
    Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
    Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine

• xyz

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Ina85

Cao cure imam pitanje. Tek sam na pocetku trudnoce. 4 tt. Pocela sam se pikati heparinom ali doktor je rekao da nastavim i aspirin. Imate li vi iskustva? Sta pijete sve?

Meni je dr rekao da aapirin sprjecava agregaciji trombocita a heparini regulisu br trombocita. Dakle može, i ja sam jedno vrijeme koristila paralelno.

• xyz

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Moje pitanje je sledece. Meni je greskom dijagnostifikovana trombofilija i greskom sam od ET do 6. nedelje trudnoce primala 5000 fragmina. Javila su mi se vaginalna krvarenja. Ginekolog mi je prvobitno iskljucio a nakon 5 dana vratio 2500 fragmina.
    Prijateljica internista posumnja da nemam trombofiliju i krece moja potraga za drugim misljenjem. Naravno dva ljekara potvrde da mutacija koju imam nije dovoljna za tu dijagnozu a naročito ne za terapijsku dozu od 5000. 
    Na kraju i dalje primam 2500, hematolog kaže da ne šteti a da prevenira spontani i da imam dosta godina.
    Ima li neko slična iskustva?
    Ja se i dalje bojim krvarenja 

• marijanica23

Broj poruka: 13

Prijavi adminu

Pozdrav, ja sam danas dobila heparin 0.4 i sestra mi je rekla da se pikam u nogu ili ruke, ne u trbuh, a vidim da se svi u trbuh? Neznam zasto, jel ja mogu ipak u trbuh ili? Inace trudna sam 9 tt.
    Vidim da svi spominjete hematologa, ja nisam kod nijednog, jel se to u trudnoci mora biti ili? I ako imate koga za preporuku? U Petrovoj se inace vodim. Oprostite na glupim pitanjima, prva trudnoca i nemam nikog za pitat.

Omerta

Broj poruka: 1496

Prijavi adminu

JL888

Pozdrav cure, imam pitanje u vezi clexane injekcija nakon preboljenog covida19. Protokol je takav da svim trudnicama daju te injekcije za trombozu, međutim meni su trombociti već na početku bili bliže donjoj granici i sada sam nakon tri doze sam morala vaditi krv da vide kako se to kreće. Nisam uspjela dobiti ginekologicu nakon primljenog nalaza jer je vec bio kraj radnog vremena pa ne znam da li da nastavljam obzirom da su mi vrijednosti trombocita pale ispod normlanih vrijednosti, a injekcije bi trebala nastaviti davati 2 tjedna… Vrijednosti trombocita su mi pale sa 173 na 151 u ta tri dana (3 doze clexane), a normalne vrijednosti su 157-424. Nekako gledam ako ovako nastavim do kraja doze vrijednosti ce mi pasti na vrijednosti oko 70 i nešto… Je li neko imao slično iskustvo? Da se smirim do sutra dok se ne cujem s doktoricom 😁

Imam i ja pitanje. Meni su sad nakon preboljenog covida trombociti skočili na 445. Znači tokom bolesti (28.11.) sam na svoju ruku išla na bolničku obradu.. Trombociti su bili ok - 177. Međutim na kontroli jučer odjednom visoki 439, danas 445.. I kao neka anemija.. Pao hemohlobin, eritrociti, hematokrit itd. Uglavnom dr opče prakse bila zabrinuta oko tolike razlike u nalazima u roku 8,9 dana.. Pa sam danas išla na hitni središnji prijem na sv. Duh.  Tu su mi vadili krv opet, ovo što sam navela nalaz trombocita od 445. A što se tiće anemije dodatno željezo i feritin koji su ok. Onda sam išla po mišljenje kod ginekologa, njihov zaključak razmisliti o uvođenju niskomolekularnog heparina do kraja trudnoće.. Sad sam 22tjedna. I sad čekam još jedno zaključno mišljenje hematologa ili kojeg već doktora.. Znači nisam kolilo znam nikad imala probleme sa tim trombocitima. Ni van trudnoće ni u trudnoći. Iako iza sebe imam dva rana spontana iz 2018. Nitko me nije slao na dodatne pretrage tad. Prije toga sam 2014 iznjela trudnoću do kraja, i 2020 druga zdrava trudnoća.. E sad mene zanima jel se netko još susreo sa sličnim nalazima nakon preboljenja covida.. Jer očito da su to sve posljedice korone. Za ovu možebitnu anemiju ne znam još ako ću išta dobiti.. Ali za ove povišene trombocite pretpostavljam da ću se morati pikati do kraja.. Ili ćemo pratiti situaciju?? 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Ariel

Broj poruka: 592

Prijavi adminu

Pozdrav cure,
    evo ja se samo selim iz raznih grupa. Na zalost pocela sam u grupi "spontani pobacaji", pa sam se sa srecom preselila u "ljetne bebe 2022", sad sam i vas nasla 
    Nakon 2 spontana i jedne biokemijske sam upucena u bolnicu u kliniku (zivim u austriji) gdje su mi izvadili krv i jos uvijek cekam na te rezultate. Ali kako su nam rekli da mozemo i dalje pokusavat, jesmo. U meduvremenu sam ostala trudna i cim sam dobila pozitivan test sam stavljena na terapiju. 
    Lovenox 40 mg (jedna inekcija ujutro u trbuh), prednisolon nycomed 5 mg (ppola tablete ujutro i jedna navecer) te progesteron (vaginalno jedna ujutro i 2 navecer). Sutra imam kontorlu i jako sam uzbudena. Ali zanima me, pikate li se cijelu trudnocu?
    **
    marijanica23 - meni su rekli trbuh ali da ako vise nemam mjesta ili ako cu imat puno masnica po trbuhu neka se prebacim na noge. Za sad imam samo jednu veliku masnicu a pikam se vec skoro 20ak dana. Citali smo upute kako (iako mi je medicinska sestra pokazala). Nasli smo nacin koji meninajbolje odgovara. Ja se legnem na leda i ustipnem kozu na trbuhu maksimalno koliko mogu, suprug me upikne tako da drzi iglu pod 90° i polako to sve radi. Od kak smo tako poceli nemam ni masnice ni nista. Inace dosta me pece to, ali danas npr. nisam ni osjetila. 

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

marijanica23

Pozdrav, ja sam danas dobila heparin 0.4 i sestra mi je rekla da se pikam u nogu ili ruke, ne u trbuh, a vidim da se svi u trbuh? Neznam zasto, jel ja mogu ipak u trbuh ili? Inace trudna sam 9 tt.
    Vidim da svi spominjete hematologa, ja nisam kod nijednog, jel se to u trudnoci mora biti ili? I ako imate koga za preporuku? U Petrovoj se inace vodim. Oprostite na glupim pitanjima, prva trudnoca i nemam nikog za pitat.

Pa iskreno mislim da u trbuh najmanje boli.. probala sam jutros u bedro.. nije islo..ne znam da li kojoj uspjeva neka me uputi gdje tocno ako zna! Moja hematologica mi je rekla da ne vidi razlog da se ne pojam u trbuh do kraja.. bumo vidli kak će ići;) 
    A hematologu mislim da moraš ići.. treba ti redovito raditi krvnu sliku i neke posebne parametre.. nisu to nikakve posebne ni duge kontrole ali 1x mjesečno idem. Sad ću najvjerojatnije samo ići vaditi krv i slati nalaze doktorici i ako sve bude ok neću ju morati ni vidjeti. Ja sam na Rebru. Probaj se naručiti telefonom ili osobno, a potrebna ti je uputnica tvog ginekologa za pregled.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.