Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nana.26
    23. Listopad 2019. 17:06

Pozdrav svima,nova sam na temi...
    Trudna sam 17tj,hematom od 5.tt na posteljici
    Prvo mali,potom dolazi do 6cm. Krvarenje u 7tt,te 12,jaka,svjeza crvena krv. Od 8.tt na strogom mirovanju,duphastonu i utrogestanu. Medjutim,da bi stvar bila gora,dolazim na kontorolu u 15.tj kad imam sta i vidit... JOS JEDAN HEMATOM!!! Uza svo mirovanje,terapiju itd. Ovaj put na uscu maternice. Od pocetka trudnoce jaki bolovi u jajnicima,te donji dio ledja(maternica pokusava izgurati hematom te dolazi do kontrakcija,odtud bolovi).  Svaki dan mi je agonija i strah za mog bebaca,nazalost ne mogu uzivati u trudnoci. Upoznata sam sa svime i znam sta me potencijalno ocekuje.. Zanima me da li je ijedna od vas imala isto ili bar slicno iskustvo?  Hvala puno svima... 🙁

• viva
    27. Prosinac 2019. 23:20

Pozz nova sam i trebam Vasa iskustva savjete otkrijem trudnocu u 6sed. I odma kroz dva dana pojave mi se dvije kapi krvi hitno odem na gradinu pregledaju me kazu da sam trudna beba je ok daju mi duphaston i kuci lezi krvi vise nije bilo samo roze iscjedak kroz par dana odem privatno gin. Sve ispricam pregleda me kaze da nema ni stare ni Nove krvi u maternici da je sve uredu ostavi mi terapiju duphastona 3*1 nezna od cega bi moglo biti krvarenje mala je trudnoca 7sed. kuci lezi  cijelo vrijeme iscjedak se povlači roskasti nekad smedji kroz par dana stane odlucim otic po dr misljenje vec mi 10sed. doktorica gin. Me pregleda kaze da je sve uredu otkucaj srca dobar ostavi mi terapiju ali smanji 2*1 ja sva sretna kroz dvije veceri me budi kao da sam se upiskila( da izvinete na izrazu) ustajem i krvava pidzama odem do wc krv kapa bas crvena uspijem stavit peskir i iz mene izlazi loptica zgrusane krvi crveno svjetla i tamna(kao dva jajeta u komadu) ja u soku odma hitna pregledaju me kazu da je beba ok 10-11 sed ostave me do jutra na promatranju i nista negovore krv je stala odma posle toga ugruska  ujutro kontrola pregledaju me i preko stomaka i vaginalno kazu da je beba ok i kaze meni dok bice Jos krvarenja ali posto sad nesmijes nista piti osim  terapije dupheston koju imas ajde kuci u mediju vremenu mi daju infekciju posle pregleda deponprogresteron  i da 2duphaston odma popijem i nadalje 3*2 tab i kuci mirovanje bas niko nista negovori dzaba sto ja pitam kad sam došla kuci tek vidim na nalazu da Pise  retrodecidualni hematom 32*7mm u regresiju ulazim na forum i prvi se put susrecem sa ovim znaci niko mi nista nije rekao moj gin mi zakazao termin sad u ponedeljak 30.12  krvi nema nikako vise od te veceri samo smedji iscjedak MADA SAM UVJEK MUCILA MUKU I SA SEKRETOM I U TRUDNOCI GA IMA BAS curke izvinte sto sam sve opsirno ali sam ocajna  pa pisite sta ko misli i jeli se susreo bas ovako ili slično hvala vam ljubim vas

• viva
    27. Prosinac 2019. 23:24

viva

Pozz nova sam i trebam Vasa iskustva savjete otkrijem trudnocu u 6sed. I odma kroz dva dana pojave mi se dvije kapi krvi hitno odem na gradinu pregledaju me kazu da sam trudna beba je ok daju mi duphaston i kuci lezi krvi vise nije bilo samo roze iscjedak kroz par dana odem privatno gin. Sve ispricam pregleda me kaze da nema ni stare ni Nove krvi u maternici da je sve uredu ostavi mi terapiju duphastona 3*1 nezna od cega bi moglo biti krvarenje mala je trudnoca 7sed. kuci lezi cijelo vrijeme iscjedak se povlači roskasti nekad smedji kroz par dana stane odlucim otic po dr misljenje vec mi 10sed. doktorica gin. Me pregleda kaze da je sve uredu otkucaj srca dobar ostavi mi terapiju ali smanji 2*1 ja sva sretna kroz dvije veceri me budi kao da sam se upiskila( da izvinete na izrazu) ustajem i krvava pidzama odem do wc krv kapa bas crvena uspijem stavit peskir i iz mene izlazi loptica zgrusane krvi crveno svjetla i tamna(kao dva jajeta u komadu) ja u soku odma hitna pregledaju me kazu da je beba ok 10-11 sed ostave me do jutra na promatranju i nista negovore krv je stala odma posle toga ugruska ujutro kontrola pregledaju me i preko stomaka i vaginalno kazu da je beba ok i kaze meni dok bice Jos krvarenja ali posto sad nesmijes nista piti osim terapije dupheston koju imas ajde kuci u mediju vremenu mi daju infekciju posle pregleda deponprogresteron i da 2duphaston odma popijem i nadalje 3*2 tab i kuci mirovanje bas niko nista negovori dzaba sto ja pitam kad sam došla kuci tek vidim na nalazu da Pise retrodecidualni hematom 32*7mm u regresiju ulazim na forum i prvi se put susrecem sa ovim znaci niko mi nista nije rekao moj gin mi zakazao termin sad u ponedeljak 30.12 krvi nema nikako vise od te veceri samo smedji iscjedak MADA SAM UVJEK MUCILA MUKU I SA SEKRETOM I U TRUDNOCI GA IMA BAS curke izvinte sto sam sve opsirno ali sam ocajna pa pisite sta ko misli i jeli se susreo bas ovako ili slično hvala vam ljubim vas

Curke nisam imala bolove nikakve vcr me malo pocelo kao probadat donji dio stomaka ali kod desnog jajnika nista puno malo i prestane par put i nema vise

• krisss
    13. Siječanj 2020. 15:33

Cure u 18 tj trudnoće sam .prije 20 dana sam dobila veliki izljev  ( svijetla ,roskasta krv kao pomiješana sa vodim .. odjurila u hitnu pregledali me sa bebicom sve uredu ... ostala ležati u bolnici i sutradan mi otkrili hematom veličine 4.5x2... krvarila još 5 dana i urađen mi  pregled hematom se smanjio na 1.5x0.5 krvarenje prestalo i pustili me iz bolnice na ležanje kod kuće ... bez savijanja nošenja teških stvari i sl... nakon 4 dana opet prokrvarila prvo svijetla krv na malo tamnija pa tamna po danu ima krvi ali ne toliko da napuni uložak ali ujutro kada ustanem mogla bi se napuniti 2 uloška .... zabrinjava me sto strogo mirujem a krvarenje ne prestaje već 10 dana :( jeli itko bio u istoj situaciji ? 

• angel2705
    24. Veljača 2020. 20:38

krisss

Cure u 18 tj trudnoće sam .prije 20 dana sam dobila veliki izljev ( svijetla ,roskasta krv kao pomiješana sa vodim .. odjurila u hitnu pregledali me sa bebicom sve uredu … ostala ležati u bolnici i sutradan mi otkrili hematom veličine 4.5x2… krvarila još 5 dana i urađen mi pregled hematom se smanjio na 1.5x0.5 krvarenje prestalo i pustili me iz bolnice na ležanje kod kuće … bez savijanja nošenja teških stvari i sl… nakon 4 dana opet prokrvarila prvo svijetla krv na malo tamnija pa tamna po danu ima krvi ali ne toliko da napuni uložak ali ujutro kada ustanem mogla bi se napuniti 2 uloška …. zabrinjava me sto strogo mirujem a krvarenje ne prestaje već 10 dana :( jeli itko bio u istoj situaciji ?

Pozdrav,
    To ti je sve normalno. Meni su u bolnici objasnili da kad imas hematom i strogo mirujes, nakuplja se stara krv unutra i onda kad se dignes i odes na wc, dode do curenja svega toga nakupljenoga. 
    Ja sam prokrvarila u 9 tt. Ispala su mi dva ugruska i nisam poslje toga jedva da je isla svjeza krv, jos mozda kojih 2 sata, nije se ni pola od pola uloska napunilo, no ostavili su me u bolnici radi 2 izgubljene trudnoce. Bila sam u bolnici mjesec dana. Kroz tih mj dana uglavnom nisam krvarila, dva puta mi je malo potekla tamnocrvena(dr. Kazu stara krv)pa je znalo skroz sve prestati te se za 4-5 dana ponovno pojaviti smedi iscjedak i to samo kad bi isla n wc.
    Objasnjavali su mi takoder da je nekim trudnicama cerviks izuzetno prokrvljen pa moze krvarenje biti i od njega.
    Sada sam 14+6 i unazad 4 dana nemam vise bas nikakav iscjedak tako da se nadam da je ta ruzna epizoda iza mene.
    Cula sam iskustva da su zene znale po 2 i pol mj krvariti. Tako da dok je bebica dobro, nema brige

• angel2705
    24. Veljača 2020. 20:41

viva

Pozz nova sam i trebam Vasa iskustva savjete otkrijem trudnocu u 6sed. I odma kroz dva dana pojave mi se dvije kapi krvi hitno odem na gradinu pregledaju me kazu da sam trudna beba je ok daju mi duphaston i kuci lezi krvi vise nije bilo samo roze iscjedak kroz par dana odem privatno gin. Sve ispricam pregleda me kaze da nema ni stare ni Nove krvi u maternici da je sve uredu ostavi mi terapiju duphastona 3*1 nezna od cega bi moglo biti krvarenje mala je trudnoca 7sed. kuci lezi cijelo vrijeme iscjedak se povlači roskasti nekad smedji kroz par dana stane odlucim otic po dr misljenje vec mi 10sed. doktorica gin. Me pregleda kaze da je sve uredu otkucaj srca dobar ostavi mi terapiju ali smanji 2*1 ja sva sretna kroz dvije veceri me budi kao da sam se upiskila( da izvinete na izrazu) ustajem i krvava pidzama odem do wc krv kapa bas crvena uspijem stavit peskir i iz mene izlazi loptica zgrusane krvi crveno svjetla i tamna(kao dva jajeta u komadu) ja u soku odma hitna pregledaju me kazu da je beba ok 10-11 sed ostave me do jutra na promatranju i nista negovore krv je stala odma posle toga ugruska ujutro kontrola pregledaju me i preko stomaka i vaginalno kazu da je beba ok i kaze meni dok bice Jos krvarenja ali posto sad nesmijes nista piti osim terapije dupheston koju imas ajde kuci u mediju vremenu mi daju infekciju posle pregleda deponprogresteron i da 2duphaston odma popijem i nadalje 3*2 tab i kuci mirovanje bas niko nista negovori dzaba sto ja pitam kad sam došla kuci tek vidim na nalazu da Pise retrodecidualni hematom 32*7mm u regresiju ulazim na forum i prvi se put susrecem sa ovim znaci niko mi nista nije rekao moj gin mi zakazao termin sad u ponedeljak 30.12 krvi nema nikako vise od te veceri samo smedji iscjedak MADA SAM UVJEK MUCILA MUKU I SA SEKRETOM I U TRUDNOCI GA IMA BAS curke izvinte sto sam sve opsirno ali sam ocajna pa pisite sta ko misli i jeli se susreo bas ovako ili slično hvala vam ljubim vas

hej,
    Kakva ti je sad situacija? Jel se sve smirilo?

• angel2705
    24. Veljača 2020. 20:45

july0987

Pozdrav cure, žene, majke
    Jel itko od vas imao krvarenje bez hematoma
    Trudna sam 9 tj., U 8. tjednu prokrvarim, na hitnoj sve uredu strogo mirovanje, i daju mi dufaston tablete svaki 8 sati, otidjem kod svoje doktorice, srce kuca, beba super, nema hematoma i dalje mirovanje i tablete
    Ludim u kući i jedva čekam idući pregled da vidim jel sve uredu, zanima me jel to normalno i jel se još kome nešto ovako dogadjalo, stim da svaki drugi dan ima malo više roskastog nego baš boje krvi

Pozdrav, 
    Smijem li pitat jel sve zavrsilo ok? Treba mi nekakvo ohrabrenje

mimmyx
    24. Veljača 2020. 20:55

Pozdrav svima, eto da vas malo utjesim jer znam kako je meni bilo u drugoj trudnoci... Naime ja sam imala bliznacku trudnocu od koje se jedan plod nije razvio te je na tom mjestu iznad glave druge bebice nastao hematom. Bila sam 8 tt kada sam pocela krvariti i kada su ga otkrili, nije bio toliko velik 2,5 cm ali na nezgodnom mjestu gdje se mogao samo apsorbirati. Bila sam 5 dana u bolnici i on je nazalost rastao. Kao terapiju sam dobila duphaston. Najgore je bilo sto imam djecacica od god i pol pa nisam bas mogla mirovati ali hvala Bogu povukao se u 11 tt. 
    Sada sam 31 tjedan i sve je u najboljem redu sa nasom djevojcicom. Zelim vam svima uspjeh i da vi i bebice budete dobro ❤

• branki23
    07. Ožujak 2020. 16:59

Ja sam trenutno u 18 tjednu trudnoce. Pocela sam naglo krvariti, bez ikakvih bolova, u 15 tjednu trudnoce. Jako krvarenje, crvene boje. Zavrsila sam u bolnici, beba je dobro, svjeze crveno krvarenje je prestalo unutar 24 sata. Ali od tada mi svakodnevno izlazi stara krv. Iz bolnice sam izasla nakon 3 dana na svoju volju, jer imam malog decka od 2 godine i nemam nikoga tko se moze brinut za njega od baka i djedova(jer zivim u inozemstvu). Brine me taj iscjedak i jedva cekam svaki pregled kod doktora, da cujem i vidim da je bebi dobro. Svaki odlazak na wc me brine...takoder znam da moram mirovati, ali jednostavno me i drugo dijete treba. Nadam se da ce krvarenje prestat i da ce bebica doci dobro na svijet. Vama svima takoder zelim puno srece s vasim bebicama i da sve dobro zavrsi.

• branki23
    07. Ožujak 2020. 18:28

krisss

Cure u 18 tj trudnoće sam .prije 20 dana sam dobila veliki izljev ( svijetla ,roskasta krv kao pomiješana sa vodim .. odjurila u hitnu pregledali me sa bebicom sve uredu … ostala ležati u bolnici i sutradan mi otkrili hematom veličine 4.5x2… krvarila još 5 dana i urađen mi pregled hematom se smanjio na 1.5x0.5 krvarenje prestalo i pustili me iz bolnice na ležanje kod kuće … bez savijanja nošenja teških stvari i sl… nakon 4 dana opet prokrvarila prvo svijetla krv na malo tamnija pa tamna po danu ima krvi ali ne toliko da napuni uložak ali ujutro kada ustanem mogla bi se napuniti 2 uloška …. zabrinjava me sto strogo mirujem a krvarenje ne prestaje već 10 dana :( jeli itko bio u istoj situaciji ?

Kod mene slicno. Prokrvarila sam prije 20 tak dana, cista svjeza krv. To je trajalo 12h. Od tada (vise od 2 tjedna), svakodnevno stara krv izlazi. Na ultrazvuku, hematom se ni ne vidi vise, ali ginekologa zabrinjava to sto krvarenje tako dugo traje...a nista ne nalaze. Puno srece ti zelim i nadam se da ce uskoro prestati:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.