Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    03. Travanj 2019. 12:20

Ja nisam nijednom krvarila a hematom se skroz povukao u 4 tjedna. Bitno je strogo mirovati i uzimati terapiju. 
    Neke cure stalno po malo imaju sukrvicu pa opet sve bude ok 😉

• Ally 11
    04. Travanj 2019. 10:11

Evo me, hematoma nema , ostalo još jako malo jedva vidljivo na uzv da se iscijedi. Dr je rekao da je izašao na način što već 13 dana Imam lagani smedji iscjedak. I rekao je da hematom uopšte nije trebao da me brine jer je u ušću bio i naspram bebe je nebitan i ne ugrožava trudnoću. Bitno je samo da beba i postelja jaca a to se postiže mirovanjem i duphstone tabletama. Eto još dvije sedmice pa punimo 12 sedmica i radimo detaljan pregled. Nadam se dobrim vjestima i držim vam fige, ostanite pozitivne i sretno svima.😍😍🤗🤗

Mama borac

• joja1209
    06. Travanj 2019. 05:50

Pozdrav.
    U 6 tijednu sam trudnoće i prije 4 dana sam dosta prokrvarila na poslu u jutro. Odmah smo otišli na hitnu da vidimo što se događa. Dr je rekla da imam hatom 22mm velicine a da je beba velika svega 2,8 milimetara. Pijem ljek protiv pobačaja dvije tablete po 3 puta dnevno. Curila sam 3,4 dana i sad je skroz prestalo. Bila sam malo i aktivna ali ništa previše. Kontrolu imam 17.04. Dali je moguće da je hematom nesto ili sam pobacila?

• renata.koscec
    06. Travanj 2019. 09:14

Trudna 7+3, imam mali hematom koji je izgleda jucer iscurio. Curkalo je nekoliko dana u obliku smeckastog iscjetka, da bi jucer izasao kao mali izlijev tamne krvi. Kako je ispod trudnoce, ne bi je trebao povuci. Poslije toga jos blgo, jedva vidljiv smedji iscjedak. Kontrola 12.4. Nisam isla ginicu, buduci da sam bila dan prije a povracala sam cijelo jutro i nisam vise imala snage se maknuti. Cekam petak pa kako bude. Pijem duphastone 3×2. 

Lusy1990
    18. Travanj 2019. 08:08

Cao cure, juce sam imala prvi uzv u 8 tj. I pronadjen mi hematom na maternici. Ginekologinja kaze, da je to sasvim normalno, da to ima 90posto njenih pacientka u trudnoci. Dala mi utrogestan 2x2. Ali nije spomenula nikakvo lezanje i mirovanje. Ko sto je vama svima. Nikad nisam krvarila. Sta vi mislite? Da je ipak zovem i pitam za mirovanje? Sad kad citam vase postove sam se isprepadala, jer je ona to meni juce predstavila kao nesto sasvim nebitno i normalno. Hvala na odg

I dalje se nadamo mrvici

• renata.koscec
    18. Travanj 2019. 15:34

Nazovi svakako. Meni je rekao da mirujem, ne strogo doduse ali da ne izvodim vratolomije. Takodjer je bitno gdje se nalazi. Moj je bio ispod trudnoce pa nema opasnosti da je povuce. Iako je iscurio, jos se cijedi i receno mi je da moze jos cijelo prvo tromjesecje tako. 

• Mare2209
    23. Travanj 2019. 15:47

Lusy1990 i ja sam imala hematom, dobila tablete i nije mi ginekologica spominjala strogo mirovanje. Isto sam ju nakon nekog vremena  nakon sta sam procitala kako svi strogo miruju isla pitati jel se strogo mirovanjs podrazumijeva jer mi ga nije spominjala, rekla je da nemam potrebe za strogim mirovanjem, da bas ne radim  fizicki teske stvari ali da nisam ogranicena samo na wc vec da se opustim i da ce sve biti u redu. Kod svake zene je to sve drugacije i vjerujem da moras strogo mirovat da bi ti isto bilo napomenuto :)

• Peppapig
    29. Travanj 2019. 07:14

Bok, nova sam na forumu i molila bih savjet od vas koje ste mozda bile u istoj situaciji. Trudna sam 6 tjedana, iznad ploda je ogroman hematom. Doktor mi je propisao 3x2 Duphaston i da se ponasam normalno, znaci nikakvo strogo mirovanje ali naravno bez pretjerivanja. Jucer sam jako prokrvarila, isla sam na hitnu i receno mi je da se plod najvjerojatnije nece odrzati jer se gestacijska vrecica pocela odljepljivati i stalno krvarim. Lezim, pijem terapiju, ne mrdam. Je li jos koja od vas koja se susrela s odljepljivanjem gest. vrecice? Moze li ishod biti ipak pozitivan bez posljedica za bebu? Hvala.

• Bali1989
    11. Svibanj 2019. 11:27

Pozdrav svima!U 5.sam tjednu,jucer isla na prvi pregled,ustanovljen hematom sa strane oko 2mm,dobila sam Utrogestan 3x1.Dr.kaze da je to vrlo cesto u trudnoci te da u vecini slucajeva plod preraste te izgura hematom van.Nikakve bolove nemam niti krvarenja,smedji iscjedak,sve mi je ok.Na samom pocetku rekla mi je da sam se prerano narucila,da se obicno prvi pregled radi od 6.tjedna na dalje,ali je na kraju dobro ispalo jer se sada hematom rano ustanovio.Rekla je da nema odnosa,fizickih aktivnosti dizanja teskih stvari...Dogovorila sam se za home office jer radim uredski posao pa da ne otvaram odmah cuvanje.Kontrola za 2 tjedna.S obziroma na ovdje opisana iskustva,ugl je valjda bitno sto vise mirovati i sve bude ok.Sretno nam svima :)

• nina17
    18. Svibanj 2019. 15:38

Pozdrav svima,od danas sam nova!
    Trudna sam 10 tjedana sve je bilo uredu do utorka kad sam bila na kontroli i sve je odlicno beba 3 cm srce kuca utrogest 200 vaginalete koristim od samog pocetka zbog spontanog kojeg sam imala prije 2 godine svaku vece po jednu.Zatim srijeda popodne ja pocnem krvarit kao da sam dobila menstruaciju,odmah nazovem doktora i kazem sve i odem kod njega uradio je ultrazvuk beba je tu srce i dalje kuca ali ima hematom i kaze da koristim utrogest jednu ujutro jednu navece tako sam i poslusala i da malo vise lezim ako neprestane krvarenje da dodem u petak.
    I tako dode petak ja opet odem opet beba uredu srce kuca terapija ista ostaje i da nemoram strogo mirovat al vecinu vremena da provodim lezeci s tim da krvarenje nije vise crvena krv nego smeda.
    Mene zanima od cega dode taj hematon dali je to toliko opasno jel treba da strogo lezim bas me strah,poz svima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.