Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LeLa
    20. Ožujak 2019. 10:17

Doris3101

LeLa

Doris3101

LeLa

Pozdrav svima. Nakon 10 godina pokušavanja i 8 potpomognutih konačno sam trudna, danas 13.tjedana i to prirodnim putem. Već u 7 tjednu kreću krvarenja (smeđa krvarenja) , oskudna ali stalno prisutna. Otkriven hematom, propisana je terapija. U 11tjednu doktorica kaže da hematom nema, napravljen Nifty test koji je dobar ali u 12.tjednu krvarenje obilno svježe crveno, a na hitnoj objašnjavaju da se to jednostavno događa. Evo i sada, smeđe kad god se obrišem nakon toaleta. Nekad oskudno, nekad obilnije. Svi kažu mirovati, pratiti, u slučaju svježe krvi javiti se u bolnicu. Već sam luda od svega, u strahu i nadam se da će biti sve ok jer za sada bebi ne smeta krvarenje i raste. Ima li tko bar sličnu situaciju!?

Čestitam na trudnoći 😊
    Bas sam neki dan napisala nekoj curi da sam u toj situaciji istoj kao i vi. I ja paničarim na svaku i gledam crno na sve i isto tako ludim kad vidim krv. Bila to obilnija krvarenja svjetla i tamnija, samo smeđi iscjedak, pa par dana nista i onda se razveselim bit ce sve dobro, ali ipak opet krene i tako u krug. Imala sam i ja nedavno 2 dana obilnu svjezu krv i mislila najgore, no sljedeci dan na pregledu je bilo sve okej. I gibekolog je rekao da bolje da iscuri, pa da ce to tako bit jos neko vrijeme. I ja sam isto zbunjena sa tim kad je svjeza krv, kad je tamnija, ali… A sad do kad ce to trajat ne znam. Vjerujem da opet zavisi od osobe do osobe i koliki je hematom. 🤷‍♀️ eto mirujem za sad mjesec dana, pijem duphastone, i nadam se boljem svaki pzt na pregledu.
    Tako da isto i tebi zelim. Manje sekiranja, vise odmaranja, uzivanja u trudnoci i nadat se da ce cim prike hematom proci. 😊😊

Hvala ti! Trudim se biti pozitivna no nakon svega što sam prošla nije čudna panika. Ipak, treba biti strpljiv i slušati doktore. Koliko tjedana si trudna?

Istina, slazem se. No, uspjela si i vjerujem da ce sve bit u redu sa bebicom 😊
    10 tj. po ginekologu. 🤷‍♀️ Po mom vise 9.

Čestitam i vjerujem da će biti sve ok i vama i meni. Nego, evo smeđe krvarenje se pojačalo i imam lagane bolove, kao menstrualne. Je li i kod vas tako? Nekada samo pritisak. 

Doris3101
    20. Ožujak 2019. 17:31

LeLa

Doris3101

LeLa

Doris3101

LeLa

Pozdrav svima. Nakon 10 godina pokušavanja i 8 potpomognutih konačno sam trudna, danas 13.tjedana i to prirodnim putem. Već u 7 tjednu kreću krvarenja (smeđa krvarenja) , oskudna ali stalno prisutna. Otkriven hematom, propisana je terapija. U 11tjednu doktorica kaže da hematom nema, napravljen Nifty test koji je dobar ali u 12.tjednu krvarenje obilno svježe crveno, a na hitnoj objašnjavaju da se to jednostavno događa. Evo i sada, smeđe kad god se obrišem nakon toaleta. Nekad oskudno, nekad obilnije. Svi kažu mirovati, pratiti, u slučaju svježe krvi javiti se u bolnicu. Već sam luda od svega, u strahu i nadam se da će biti sve ok jer za sada bebi ne smeta krvarenje i raste. Ima li tko bar sličnu situaciju!?

Čestitam na trudnoći 😊
    Bas sam neki dan napisala nekoj curi da sam u toj situaciji istoj kao i vi. I ja paničarim na svaku i gledam crno na sve i isto tako ludim kad vidim krv. Bila to obilnija krvarenja svjetla i tamnija, samo smeđi iscjedak, pa par dana nista i onda se razveselim bit ce sve dobro, ali ipak opet krene i tako u krug. Imala sam i ja nedavno 2 dana obilnu svjezu krv i mislila najgore, no sljedeci dan na pregledu je bilo sve okej. I gibekolog je rekao da bolje da iscuri, pa da ce to tako bit jos neko vrijeme. I ja sam isto zbunjena sa tim kad je svjeza krv, kad je tamnija, ali… A sad do kad ce to trajat ne znam. Vjerujem da opet zavisi od osobe do osobe i koliki je hematom. 🤷‍♀️ eto mirujem za sad mjesec dana, pijem duphastone, i nadam se boljem svaki pzt na pregledu.
    Tako da isto i tebi zelim. Manje sekiranja, vise odmaranja, uzivanja u trudnoci i nadat se da ce cim prike hematom proci. 😊😊

Hvala ti! Trudim se biti pozitivna no nakon svega što sam prošla nije čudna panika. Ipak, treba biti strpljiv i slušati doktore. Koliko tjedana si trudna?

Istina, slazem se. No, uspjela si i vjerujem da ce sve bit u redu sa bebicom 😊
    10 tj. po ginekologu. 🤷‍♀️ Po mom vise 9.

Čestitam i vjerujem da će biti sve ok i vama i meni. Nego, evo smeđe krvarenje se pojačalo i imam lagane bolove, kao menstrualne. Je li i kod vas tako? Nekada samo pritisak.

Ma da, je, zna me bas i cijeli stomak boljet i sa strane i grčevi. Za poludit. Ali neki optimizam je tu. 

• Ally 11
    21. Ožujak 2019. 09:49

Cure evo meni nakon 5 čistih dana bez traga krvarenju, mirovanje i duphstone 3×2 jutros izadje jedan tamni manji ugrusak, nadam se da je to taj hematom sazrio i odvojio se, nema krvarenja niti bolova, et konačno danas idem na kontrolu kod dr pa da vidimo stanje sa hematomom i mojom mrvicom. Nestrpljiva sam. Držite mi fige i javim se 🤗🤗

Mama borac

• Ally 11
    21. Ožujak 2019. 18:57

Cure hematom se smanjio skoro duplo 😊😊ista terapija i dalje još dvije sedmice pa kontrola. Dr nije zabrinut budući da je bebica ojačala i porasla. Hematom je u ušću nekako iza. Znači cure ekstra pozitivne i mirujte i uživajte u tome. Shvatite to ozbiljno ali bez stresa, evo ja danas na pregledu tlak visok eto Šta je stres a svaki dan je bio ok. Znači samo pozitivno i opušteno maksimalno i sve mora biti ok nema deuge. Ljubim vas i sretno i vama.

Mama borac

Doris3101
    25. Ožujak 2019. 09:55

Imam pitanjce, znači, jel se smatra normalno kad je vidljiva blaga smedja krv kod pisanja te malo na ulošku koji dan nista pa malo na papiru, a koji dan malo vise? A da traje vec 7 dana.  Sama sebi stavljam da je bolje da iscuri kako je i ginekolog rekao, no opet me strah da se nesto lose be dogodi a pregled mi je tek za tjedan dana. 

• Ally 11
    26. Ožujak 2019. 10:01

Doris3101

Imam pitanjce, znači, jel se smatra normalno kad je vidljiva blaga smedja krv kod pisanja te malo na ulošku koji dan nista pa malo na papiru, a koji dan malo vise? A da traje vec 7 dana. Sama sebi stavljam da je bolje da iscuri kako je i ginekolog rekao, no opet me strah da se nesto lose be dogodi a pregled mi je tek za tjedan dana.

Doris meni se to dogodilo prije par dana i jučer bas malo na papiru smedje ali sam shvatila da se to desi kad se malo opustim u mirovanju mislim kad Malo zabrljam i odmah se vezem za krevet i dalje ne bude ništa. Meni to dodje kao mala upozorenja, mislim da je ipak najbolje da se hematom apsorbuje nazad a ne da krene krvarenje. Trebamo ipak ispoštovati mirovanje do kraja tj dok se ne riješimo tog vraga hematoma. Ja već psihički pucam od mirovanja ali moramoooo izdrzat 🤗🤗🤗

Mama borac

• floramy88
    31. Ožujak 2019. 16:35

Pozdrav! Evo da se i ja javim sa svojim slučajem pošto vidim da je tema još aktualna. U 6tt sam otisla na prvi pregled i šokirala me gin kad je rekla da imam 3x1 cm hematom iznad ploda. Poslala me na strogo mirovanje i pijem duphaston. Velik mi je šok bio jer uopće nisam krvarila niti me išta boljelo. Kakva je kod vas situacija? Koliko dugo već mirujete i smanjuje li se hematom? 

luce35
    31. Ožujak 2019. 17:55

Meni se hematom smanjio nakon 2 tjedna strogog mirovanja i utrogestana 3x2. Nastavila s utrogestanima s tim da mirujem, nije strogo mirovanje vise i za par dana (2 tjedna od zadnje kontrole) idem na uzv vidjeti situaciju. Nijednom nisam imala sukrvicu ni smedje krvarenje

Doris3101
    31. Ožujak 2019. 18:20

floramy88

Pozdrav! Evo da se i ja javim sa svojim slučajem pošto vidim da je tema još aktualna. U 6tt sam otisla na prvi pregled i šokirala me gin kad je rekla da imam 3x1 cm hematom iznad ploda. Poslala me na strogo mirovanje i pijem duphaston. Velik mi je šok bio jer uopće nisam krvarila niti me išta boljelo. Kakva je kod vas situacija? Koliko dugo već mirujete i smanjuje li se hematom?

Hejhej, ja mirujem vec mjesec dana, i pijem duphastone 3x1 isto toliko. Na zadnjem pregledu nije nista primijetio, no ja vjerujem da je jos tu, jer jos uvojek imam smedji iscjedak, pa nemam, pa imam i tako u krug. Vise cu znat u utorak, kad se nadam da je u potpunosti nestao.

• floramy88
    31. Ožujak 2019. 20:32

Ja mirujem tek 5 dana. Za 2 dana imam pregled. Znači mogu očekivati mirovanje još dok u potpunosti ne nestane. Sumnjam da se povukao već sada. Doris3101 iako ga nema moras jos uvijek mirovati? U kojem si tjednu trudnoće sad? 
    Luce35 kod nas je onda slična situacija. :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.