Hm, mi dajemo Biogaju kapi s vitaminom D, ali me zanima baš vaše iskustvo s običnim vitamin D kapima, jer čitam da vam se bebice muče s njima... pedijatar je rekao da malome dajemo kapi još mjesec dana, a onda kupimo običan vitamin D (kapi), ali zaboravila sam ga pitati mogu li uzrokovati grčeve... ili ako ste primijetile kada ste zamijenile koje kapi ne izazivaju grčeve??? MalaMuca-jesi probala te kapi? Je li malenoj bolje, ima li grčeva?
Biogaia su kapi i za imunitet i regulaciju probave....mi smo curki davali do godine dana starosti i nikad bolestine nije kupila. Ako bi imala proljev za dva dana bi se smirio, isto tako ih mozes dati kad dobije zatvor, smiju ih i odrasli koristiti...stvarno su super 😃
Jakovu su se smirili grcevi, ali isto tako ima dana kada se jos uvijek jave, doduse puuuno slabiji nego inace na srecu. A onda nosenje pomogne i tak. Kod njega nisam primjetila da mu d3 smetaju kao sto su Lani smetale tako da ih ne budem zamjenjivala, osim mozda s tim nekim novim proizvodom koji ima d vitamin i probiotik u sebi.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Moja beba je punih misec dana od 18.00 (točna ko urica) do 21.00 užasno vrištala, neutješno, i odjednom je to prestalo kad je imala nekih 2,5 mj, doslovno preko noći.
Puno je pomagala ona bijela buka, skinula sam s youtubea, zove se sounds of the womb, zvukovi maternice; to bi slušali na najjače, i ljuljuškali se u stolici za ljuljanje. I bilo je bolje kad bi joj skinuli čarapice, ili čak svu robu ako je bilo toplije. Sad ste me zamislili sa tim D3 kapima, jer se zadnjih desetak dana počela meškoljit od 5 ujutro, pa stenje, i čujem kako joj crijeva igraju, i puno prdi. Možda bi trebalo isprobat te neke druge kapi
Moja mala će sutra napunit 7 dana, već 2, 3 dana navečer i kroz noć ima problema s vjetrovima (grčevima). Patronažna tvrdi da nisu grčevi jer je kao premala, ali čitajući po netu i knjigama ja ne vidim razliku između vjetrova i grčeva. Možda sam ja glupa, al simptomi mi djeluju isti - počne glasno plakati, grči nogice pa ih otpušta, jako se zacrveni (to je od plakanja) i prdi. Ima dosta vjetrova i često prdi, osjeti se i čuje da joj crijeva rade, povremeno bude i stolice, no ne svaki put (stolicu ima 3,4 puta na dan). Isprva smo je lakše smirili, no sinoć smo muž i ja od 3 i pol ujutro do 9 ujutro smirivali. Hodali s njom, masirali joj leđa, pričali joj, pokušavali što više utješiti, al čim bi stali ide opet.
Jel ima nešto što bi joj pomoglo a da se može primjeniti s obzirom da joj je tek prvi tjedan? Masiranje trbuha još ne bi radili jer joj pupak nije otpao pa ni ne možemo, vježbice s nogama isto još ne bih zbog kukova (u rodilištu mi je rečeno da ne radimo nikakve vježbe do prve kontrole kod pedijatra).
Znam da je sve to normalni dio sazrijevanja crijeva i da skoro svaka beba to prolazi, al znate i same koliko je bolno gledati dijete kako pati.
Moja mala će sutra napunit 7 dana, već 2, 3 dana navečer i kroz noć ima problema s vjetrovima (grčevima). Patronažna tvrdi da nisu grčevi jer je kao premala, ali čitajući po netu i knjigama ja ne vidim razliku između vjetrova i grčeva. Možda sam ja glupa, al simptomi mi djeluju isti - počne glasno plakati, grči nogice pa ih otpušta, jako se zacrveni (to je od plakanja) i prdi. Ima dosta vjetrova i često prdi, osjeti se i čuje da joj crijeva rade, povremeno bude i stolice, no ne svaki put (stolicu ima 3,4 puta na dan). Isprva smo je lakše smirili, no sinoć smo muž i ja od 3 i pol ujutro do 9 ujutro smirivali. Hodali s njom, masirali joj leđa, pričali joj, pokušavali što više utješiti, al čim bi stali ide opet.
Jel ima nešto što bi joj pomoglo a da se može primjeniti s obzirom da joj je tek prvi tjedan? Masiranje trbuha još ne bi radili jer joj pupak nije otpao pa ni ne možemo, vježbice s nogama isto još ne bih zbog kukova (u rodilištu mi je rečeno da ne radimo nikakve vježbe do prve kontrole kod pedijatra).
Znam da je sve to normalni dio sazrijevanja crijeva i da skoro svaka beba to prolazi, al znate i same koliko je bolno gledati dijete kako pati.
Neka se što više podrigne poslije hranjenja, nezz jel dojiš, ako da, možeš ju slobodno i više puta tokom podoja podignuti da podrigne.. trbuščić možete grijati, dodatnom pelenicom ispod bodya..
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji