Thinkpink, si nosila na vv profile ili u bolnicu? Napisi rezultate. Ja nakon 1h nikad.ne mjerim pa taj mi valjda skoci tko zna koliko.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Joj ti njihovi 1h, 2h... ok mi je za glukozu koju popijes na taste i ona ide drito u krv pa da se mora izregulirat u roku sat-dva. No kad se jede normalna hrana, probava ovisi o tome sto se jede pa ako je neki sami secer on se brzo apsorbira. No ukoliko je secer npr pomijesan s mastima i proteinima ne apsorbira se secer bas odmah te do povisenja secera ne dolazi do max nakon 1h vec npr nakon 2h. Tako da... sve je to relativno. A nismo ni svi isti nit nam apsorpcija hrane radi isto.
Ja nemam gd dijagnozu i nikad mi secer ujutro nije iznad 4.8 ujutro (obicno je 4.4) ni iznad nekih 5 npr 3h nakon jela, no 2h nakon jela sam vidjela i 7 nakon sto sam se najela paste. Isto je i kod mog muza bilo koji je zdrav. Kod ne trudnih se nakon jela do 7.8 smatra normalnim. Jednom prije trudnoce sam popila čašu cole i nakon nekih sat vremena mi šećer bio 9.0. Drugi dan sam išla doktorici, ujutro mi bio šećer 4.4 i ona mi samo relkla da više ne pijem te gluposti i da je to normalno. Od poslije nisam colu vise nikad okusila.
Grizli ja isto znam curu koja ima 100+ kg, u prosloj trudnoci je imala gd no uopce ne prati šećer te redovno pojede krafnu, kolač i sl.... veli da je baš to traži. Sad ce uskoro na ogtt. Njoj se baš mora reći da pripazi da bi se osvijestila.
Thinkpink, si nosila na vv profile ili u bolnicu? Napisi rezultate. Ja nakon 1h nikad.ne mjerim pa taj mi valjda skoci tko zna koliko.
Nisam nosila u bolnicu. Rekla je da ih sama doma napravim. Procjenila je da neću nista vise nauciti na edukaciji na vv od onoga sta znam, dala mi svoje upute i s obzirom da dosta radim s dijabeticarima, imam podlogu na tu temu. Rekla je ukoliko necu moci izregulirat s prehranom da cu ici u bolnicu, bez edukacija i tih cudesa, direktno na dogovor jer sam potencijalna za inzulin, s obzirom da meni guk divlja nakon 2h od obroka, ovaj nataste mi je uvijek dobar, na donjoj granici ili ispod donje granice. Sljedeci profil ponavljam nakon 10 dana ukoliko ne smatra da ga treba ranije ponoviti. Bas sam joj poslal vrijednosti na mail pa cu vidjet dal ostajemo na dosadasnjem dogovoru ili cu morati ponoviti ranije.
Evo mojih vijednosti:
29.10.
Nataste 4,4
1h nakon dorucka 7,8
2h nakon dorucka 6,4
1h nakon rucka 5,3
2h nakon rucka 5,2
1h nakon vecere 4,8
2h nakoj vecere 6,0
Nataste (30.10.) 4,4
Nisam nosila u bolnicu. Rekla je da ih sama doma napravim. Procjenila je da neću nista vise nauciti na edukaciji na vv od onoga sta znam, dala mi svoje upute i s obzirom da dosta radim s dijabeticarima, imam podlogu na tu temu. Rekla je ukoliko necu moci izregulirat s prehranom da cu ici u bolnicu, bez edukacija i tih cudesa, direktno na dogovor jer sam potencijalna za inzulin, s obzirom da meni guk divlja nakon 2h od obroka, ovaj nataste mi je uvijek dobar, na donjoj granici ili ispod donje granice. Sljedeci profil ponavljam nakon 10 dana ukoliko ne smatra da ga treba ranije ponoviti. Bas sam joj poslal vrijednosti na mail pa cu vidjet dal ostajemo na dosadasnjem dogovoru ili cu morati ponoviti ranije.
Evo mojih vijednosti:
29.10.
Nataste 4,4
1h nakon dorucka 7,8
2h nakon dorucka 6,4
1h nakon rucka 5,3
2h nakon rucka 5,2
1h nakon vecere 4,8
2h nakoj vecere 6,0
Nataste (30.10.) 4,4
Meni ti se to čini ok jer ionako ti je nakon doručka skočio nakon 2h se vratio u normalu pa prema tome inzilun radi. Jesi doručkovala puno UH?
Baš me zanima što će ti doktorica reći :-)
Ma.ovo je ko grom profil .
Btw znam da vam ovo nece bit drago cuti, ali jucer je rekla da se ne zna sto sve secer na taste5.1 moze napraviti organizmu u trudnoci i da oni nece to pustiti kao normalno. I jos jedan crnjak koji nit necu napisati jer nas je sve scimala uzas koza jedna.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Tocno to... ne znaju sto moze napraviti pa zato to sve strogo gledaju. No ja sam bas isla radove citati i jako je mala vjerojatnost da tako malo povisene razine jako stete, osim na povisenu kilazu bebe. Mslformacije i sl. su zabiljezene kod zena koje bas imaju dijabetes koji nije pod kontrolom. Znaci vrijednosti ujutro iznad 7 pa i više. No te doktorice moraju plašit da bi žene koje to sve ignoriraju ipsk malo pripazile 😊 Nekima se čini normalno dobit 20+ kg i prežderavst se svaki dan.
To je i poanta da ne znaju, pa za sve kojima su prilipetali tu dijagnozu, a da dijete bude imalo zdravstveni problem povezuju s time. Ipak moram na kontrolu profila iduci tjedan u bolnicu, sto i nije lose bar ce mi sve pretrage napraviti. Inace, uzv i mjere su ok nema nekih odstupanja. Sad smo na 2400 g, cini se da cemo doc do 4 kg.
url=https://lilypie.com]
I bas cu ponit aparatic i izmjerit s njihovim i svojim. Zanima me odstupanje.
url=https://lilypie.com]
Evo odgovorila mi dr. Zanimalo ju sta sam doruckovala da mi je vrijednost nakon 1h granicna. Napisla sam joj sta sam sve pojela i popila jucer, te da sam izbacila taj jedan sok koji pijem uz dorucak, a popravljao mi probavu. Danas bez tog soka GUK mi bio
1h nakon dorucka 7,5
2h nakon dorucka 6,4
Losa za dorucak sam popila sok od šljiva (iz DM-a) jer mi pomagao pri probavi, musli (oko 30gr), jogurt (oko 240gr) i posni sir (oko 30gr). Danas sam izbacila taj sok, s obzirom da sadrzi 16gr UH u 100ml (ja popila 2,5dcl), i evo vec je bolja vrijednost nakon 1h.
Curke, kad si mjerite secer na aparatic, ne znam dal sve znate, ali prvu kapljicu krvi treba uvijek obrisati i tek onda kapnuti na trakicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji