Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    30. Listopad 2019. 14:55

LoSa84

Thinkpink to je skoro vec slicno ogtt-u… tamo daju 75g glukoze. Nevjerojstno koliko secera unosimo kad ne pratimo…uzas… u svemu ga ima

Upravo to...🤯
    Ja stvarno nikad nisam pazila kad, šta i kolko jedem jer nisam imala potrebe do sad. I sad gledam i ne vjerujem...
    Pratimo preko iste aplikacije, bas olaksa...😊☺️

Grizli
    30. Listopad 2019. 15:34

Thinkpink meni bas izgleda ok tvoj profil vise manje sve ok. Ja sam uzela cornflakes i napravila sa jogurtom obicnim 3.2 %mm i secer mi 2h nakon bio dobar. S time da sam ja odvagnula tih 30 gr koliko je kao porcija i to ima uh isto koliko feta kruha.
    Mene glava zabpli od te zenske sa gaziranim sokovima bas mi ide na nerve jako svako malo me nesto trazi i pita i tako onda usput isprica sve o sebi kako ona full pazi. Dodjem mi da ju nogom u glavu kad bi ju mogla dignut samo. 
    Kako vam se zove ta aplikacija?

• thinkpink1
    30. Listopad 2019. 15:53

Vjerujem ti...ja bi ju isto puknula da dode k pameti! Ako ju uopce ima...🤯
    Ne znam, javila mi opet dr.da bi ona izbacila musli i umjesto njih uvela šnitu integralnog kruha sa bezmasnom šunkom pa da joj javim rezultat.
    Ovo ti je ta aplikacija

30. Listopad 2019. 16:31

Glukoza je jednostavni šećer dok je glikemijski indeks mjera koliko brzo neka hrana diže šećer u krvi. Kod brige o šećeru u krvi najbitnije je unositi što manje ugljikohidrata bez obzira iz kojeg su izvora. Ponekad baš njih ima puno u hrani koju smatramo zdravom. Ako vam za doručak ne treba kruh nemojte ga ni uzimati, uh ima i jogurt i sir pa nema straha da ih neće biti. Isto, ne treba se bojati masti. Prema starim preporukama njih trebaju dijabeticari izbjegavati, prvenstveno zbog predpostavke da oni imaju visak kila pa da se ne debljaju. Danas znamo da masti ne debljaju vec debljaju ugljikohidrati. Unazad 50 godina otkad se ljudi boje masti nikad nije bilo vise pretilih. Masti ne mogu podici secer u krvi no pomazu kod regulacije gladi te hrana s vise masti dulje drzi sitost. Naravno ne govorim o trans mastima vec o prirodnim mastima kao sto su maslinovo ulje, svinjska mast, maslac i sl. 

Grizli
    30. Listopad 2019. 18:00

Joj meni su glavu napunili sa tom sunkom. A ja sunku ne mogu jesti fuj fuj... Mrzim salame opcenito al sunka mi je najgora od svih. Meni je ona ko da jedem sirovo meso. Bljak. I isto me filovali kao za dorucak da to jedem. Kupila i pojela 1 fetu i ostalo mm morao. Umjesto toga ja pojedem mlijecni namaz ili mi mama napravi pastetu od kuhanog mesa ili tune, humus ili tako nesto.
    Ovo za masnocu losa je skroz tocno jer meni su zbog gubitka kila reklo da povecam bas unos mlijecnih proizvoda i mesa, a ostalo ostane iste kolicine. Doduse meni je nutricionistica rekla da mlijeko iako ima uh u sastavu on se najlakse i najbrze razgradjuje puno lakse nego ostali uh, a zasiti te duze nego ostali uh. manje masnoca je vazno u dijabetickoj kad govorimo o potrebi za skidanjem kila, ako osoba nema visak kila onda nema potrebe toliko reducirat masnocu

31. Listopad 2019. 06:48

Ja obozavam humus.Radim ga sama ali od nedavno ga i u Lidlu stalno ima. Za dorucak ja pojedem i proteinski kruh iz Lidla (3-4 snite) i gore maslac. To me zasiti a secer nakon 2h je 4.8. Ili taj kruh s domacim ajvarom. One šunke iz preporuka su mi isto grozne. Bas sam neki dan kupila purecu Delux i toliko je slana da ja osjetim samo okus slanoce, nista drugo. Ionako nisam bas fan salama i sl., mirise mi domaca slanina no npr kuhana u sarmi  Danas mama sarmu radi, bas sam je zgustirala

31. Listopad 2019. 06:55

E da, jucer sam se nasla sa 7 frendica s faksa i 4 smo trudne... od toga 3 imaju dijagnozu gd-a. Sve osim mene... ja nemam dijagnozu no pazim zbog sebe. Al mi bilo smijesno jer su sve tri narucile ili kolac ili kesten pire, ja sam samo kavu pila 

Grizli
    31. Listopad 2019. 06:58

Ja sam prelijena da sama radim humus, pa ga uvijek kupim. Isto uzmem tog iz Lidla 😊. Meni recimo bude ok i vajkrem za promjenu da nije vjecito mlijecni namaz. Svjezi sir, onaj posni i sl. isto ne volim jer mi zgaravicu dize. Nedavno sam jela onaj omegol sa lanenim sjemenkama sam na kruh isto mi je ok. Mislila sam da je bezveze samo to al na kraju meni je dovoljno ukusno da ponekad promjenim meni.
    Ovih dana malo intenzivnije se bavila secerom i odmah mi skocio nataste, a ostali tokom dana svi uredni, često i nizi od toga nataste. Ma ja ne kuzim stvarno. Valjda bi prije spavanja trebala ici trcat da mi ujutro bude ispod 5.
    Nego da cu pitat pa zaboravila Tockice bas me zanima ona neka crnjak informacija za povisen secer sto si presutila. 🤔🤪 Ne znam kako ti to mislis natuknut i ne rec onda. 😕

• Stelle123
    31. Listopad 2019. 09:19

Napravila sam onaj fejk burek s cornflakesom. Pojela sam 120 grama (sadrzi svjezi sir, jaja, jogurt i corn) bas sam napravila profil 0-60-120 da vidim. Znaci 4.7., 7.5. i 5.1. I popila sam casu mlijeka uz to. Losa kesten se preporucuje, al ovaj pire ;)

url=https://lilypie.com]

• thinkpink1
    31. Listopad 2019. 11:43

Evo ja po preporuci pojela dorucak, izbacila musli i pojela integralni kruh i sunku na silu🤪. Istina bog da se muz namucio trazeci ga, jer ja jedem Grizli ko tvoja seka, GF, pa je prošao pol grada da nađe integralni GF. Danas GUK ujutro 0-60-120min=4,2-6,1-5,5 sto mi se cini veliki pomak na bolje ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.