Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    28. Listopad 2019. 06:26

Grizli ako ti nakon 75 ml glukoze secer bio ispod 5 nece ti ni od jednog kinder buena podivljat. Ja doruckovala pitu s porilukom i kavica sa mrvicom meda.  Ovo za ujutro sto pricate nije bas najmjerodavnija prica, ipak treba 2 ili 3 sata nakon jela zmjerit ako zelimo vidjet situaciju.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Nasty
    28. Listopad 2019. 07:26

Točkice da slažem se, najmjerodavnije je mjeriti nakon 2h, al meni recimo neprimjerena hrana navečer diže i ovaj šećer na tašte. 

Točkica37
    28. Listopad 2019. 07:31

Ma daj. Meni su objasnili da to bas i nema veze jer je prevelika razlika preko noci...da i jedes u 22 do 7 ujutro je puno sati . Znam da kad sam drugog rodila mi je dosla patronazna i kao mjerit ce mi secer, ja rek nemojte ubila se prek noci od nutele, kaze ona nema ti to veze i izmjeri i fakat mrak secer tak da neam pojma, nisam pametna uopce. Uostalom sve sto mi treba dizat secer mi ne dize, kolaci, krumpir bla bla al zato zovene pahuljice i cimet, e tu padnem na testu pa vise nis ne kuzim.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    28. Listopad 2019. 07:36

Joj nisam jutros mjerila secer slaba baterija u uređenju pa kad upalim pise samo Lo. 😔 Nema veze ocito je to neki znak od gore. 
    Meni isto ako navecer ne jedem po dijebetickoj ujutro mi nataste obavezno iznad 5.1. Cak mi tokom dana 2h nakon obroka i to konkretnog bude manji nego nataste. Mm zeza da mojoj gusteraci pase kad da se zalaufa a ne hladni pogon.
    Kako vi stojite sa cornflakes? Ja to skoro nikad ne jedem, al vise ne znam sto ujutro jesti pa sam danas probala malo tih cornica baciti u mlijeko. Pise na njima low suger, al znam da kukuruz samo po sebi ga dize. Stavila sam porciju tako da bude jednaka kolicina UH kao kod 1 snite kruha. Morat cu u medjuveremnu osposobiti aparatic da provjerim. 

Nasty
    28. Listopad 2019. 07:40

O da kako ne, meni ovisi itekako.. Inače sam na ogtt testu imala samo zaj na tašte povišen, ostale uredne. Nekad mi je čak ovaj poslje ručka niži nego jutarnji na tašte, često mi je isti..recimo 5,3. na zadnjem profilu mi je bio prije ručka, poslje ručka i na tašte u 6h. A večetnji je bio nešto viši. tipa 5,6. 

Nasty
    28. Listopad 2019. 07:43

Voće navečer mi recimo diže taj jutarnji šećer. Nedavno mjerila i bio 6. Nakon par dana dijete mi se izregulira i taj jutarnji. Ne znam zašto je kod mene to tako. Obično ženama skoči nakon obroka i vrati se u normalu nakon par sati. 

Nasty
    28. Listopad 2019. 07:46

Nisam jela cornflakes odavno.. Mislim da i meni kukuruz nikako ne paše. Meni se zaštopala probava pa ujutro stavim u kefir ili jogurt zobene, lan i koju suhu šljivu ili malo cimeta i ako imam malo šumskog voća.. 

Točkica37
    28. Listopad 2019. 07:58

Nisam cornflakes jela. Imas i one skroz bez cukra ali su one zaravo ugljikohidrati sami...mah...sve se treba probati pa vidjeti svakome ocito nekaj drugo dize

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Nasty
    28. Listopad 2019. 08:19

I chia sjemenke su super.. Za puding.. Ja ih ubacim u jogurt, a prije sam ih znala namočiti navečer i u bademovo nezašećereno ili neko slično mlijeko, da nabubre do ujutro stavila bi malo voća.. Pa se i to može ujutro iako mi je draže kad se malo zasladi nečim.. 

• Stelle123
    28. Listopad 2019. 09:58

Jucer i danas sam skroz isto marendala i dobila skroz razlicite rezultate jucer 6.3., a danas 5.7. U svakom slzcaju taj na taste mi nije nikad isao preko 5, pa ni jutros. Ovaj nakon jela me zahebaje. Kako kad, niti ovisi o aktivnosti niti ima veze s mozgom. I ja sam kupila conflakes bez secera i mislim napravit onaj fake burek. Zadnjih dana sam bas gladna, jedva cekam pregled u sridu da vidim kakvo je stanje.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.