Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    29. Listopad 2019. 17:08

Nasty a i starije radjamo pa se svasta natalozi u organizmu do tada. Ja bas gledam po svojim vrijednostima secera sa sistematskih rezultati su u dvadesetima bili daleko bolji.

url=https://lilypie.com]

29. Listopad 2019. 19:18

Točkica kako sad 6.7? do pred godinh dana su preporučali 6.4  Eto kako to mijenjaju. Bas sam bila pricala s kolegicom o tome danas i ona veli da su njima 6.4 rekli na VV pred godinu dana.
    Ja nemam bas jeftin aparatic, odnosno imam onaj koji ima moji stric koji si dalje 5× dnevno inzulin. I isto mi nekad do 0.5 varira. Pa ne bi on vjerojatno imao neki bezvezni jer si po tome dozu poštimava. Oni u tim dijabetičkom udrugama dobe besplatno aparatiće. No kako on veli, svejedno je jel on ima 5.0 ili 5.5 secer jer je njemu cilj biti ispod 7. Zato su i aparatici ispod 6-7 manje tocni pa ako smo na granici to je ok.

Točkica37
    29. Listopad 2019. 19:35

Evo danas nam tak rekli 🤷‍♀️

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    29. Listopad 2019. 19:51

Boze moj svaki mjesec prakticki druga prica. Losa eto na kraju ispada da sve ispod 6 se mi bodemo i dizemo drame. Zalosno da nam daju dijagnoze pp 1 ili 2 izmjerena nataste jer eto kod mene zivi primjer nije bilo dosta pauze od zadnjeg obroka i ujutro bio 5.5 nakon toga 3 vadjenja 4.9 i nize, a sad 5.1 i odmah drame krenu neke. Meni cak ova zadnja gin rekla da ona to 5.1 ni ne dozivljava ko GD. Tako da i tu ovisi kako koji gin tumaci sebi. A ako cemo iskreno 0.1 moze je dozvoljeno odsupanje i laboratorijske dijagnostike. 

Nasty
    29. Listopad 2019. 23:12

Ajme nama s tim njihovim dijagnozama i odstupanjima.. Meni je jednom izmjeren 3,8 i to je sigurno aparatić krivo izmjerio jer mi se to nikad više nije ponovilo.. Stelle dobro veliš da rađamo starije, u ovim našim godinama su prije 50godina žene dobivale unuke🤣 moja pok. baba je rodila 3 djece u 30im i bila najstarija rodilja na poluotoku🤦‍♀️
    Danas sam pojela 3 kom mercy čokse, prvi put nešto sa šećerom nakon onih palačinki s medom prije 2-3 tjedna i nakon 2h šećer 6.. Moram reducirat ove izlete do idućeg profila..al sve sam gora umjesto bolja kako vrijeme ide.. 

Točkica37
    30. Listopad 2019. 06:10

Ajde nasty sitno brojis. 💪💪💪

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

30. Listopad 2019. 07:26

Grizli bas sam citala ne natu neko predavanje s neke konferencije o gestacijskom dijabetesu (nemam link nazalost više) i bas je bilo tamo kako taj ogtt nije najidealniji te da bi se dijagnoza trebala postaviti tek ako tri puta ispada iz tih njihovih granica. I da moulzda ni samo on nije dovoljan za dijagnosticiranje. Tako da su to preporuke,a ginekolozi koji malo razmisljaju o tome ne forsaju stroge dijete jer shvacaju da nije to bas 1+1. No neki se drze preporuka i gotovo... 
    Ja recimo imam povisen antiTPO sto bi znacilo autoimunu bolest stitnjace. TSH mi je 2.1, ostali f-ovi i ultrazvuk idealan. Srecom da imam razumnog doktora i endokrinologicu koji su mi oboje objasnili da nije sve u tim brojkama. Endokrinologicu sam i za gestacijski pitala pa mi je rekla da nikom ne škodi izbjegavati slatko i junk bez obzira imamo li ili ne dijagnozu gd-a. 

Grizli
    30. Listopad 2019. 07:50

Nasty pa nije ti previsok nakon 2h iako svaka cast sto si stala na 3 kom mercya ja bi nastavila niz. 🤣 
    Losa tocno to nisu sve brojevi 1+1. Isto mi ide na zivce sto ako si na kortikosteroidima secer je obavezno malo visi i oni te stave na dijetu, a nije uopce do tebe nego do lijekova koje uzimas recimo. Ja mislim da je njima zbilja najlakse nas prestrasiti imate GD zato morate paziti na kile, hranu bla bla... I onda su sigurni da necemo se zaletat u slatkise, junky food, gazirano itd., jer imamo GD pa cemo pripaziti a oni nemoraju svaku kontrolu naglasavat jedite zdravo. Iao ja znam curu isto smo treudne njen nataste je cijelo vrijeme 5.5-5.8 dakle nema sumnje nego je ocito bas GD trudnica, al frajerica pije gazirane sokove samo cijelu trudnocu jer ju to pita. Meni iskreno dodje da ju sutnem kad ju vidim i kad pocne s time. I jos vrh sretnem ju i ona jede kroasan od marmelade i izjavi da ne jede nista slatko zato je uzela od marmelade a ne cokolade. Bas me zanima njen ogtt, a odugovlaci s njime jer joj se ne da piti glukozu. 😱🙄 
    E ja od kad sam stavila nove baterije na aparatic meni secer sve super ispod 5.5 nakon bilo kojeg jela, osim jutarnjeg koji je 5.2-5.3, a sto je najgore jedino vecera mi je pravi gb obrok s time da nije kuhan. Majke mi ako veceras ne krknem nesto slatko bas ono neki kroasan i kakao pa da vidimo ujutro. 

• thinkpink1
    30. Listopad 2019. 09:38

Jutro curke!
    Ja odradila prvi profil🤪 
    Cak i nije los, osim jedne vrijednosti koja je granicna 1h nakon obroka. 
    Ja sam zamolila dr.da mi napise granicne vrijednosti kako bi se znala ravnat po njima. Kao sto je Tockica rekla, ponovno su nove granicne vrijednosti:
    Nataste <5,1
    1h nakon obroka <7,8
    2h nakon obroka <6,7

Nasty
    30. Listopad 2019. 10:27

Grizli ajme ta žena s gaziranim je maloumna.. baš mi je digla tlak.. Strašno! 
    Thinkpink super za profil!!! Ove dozvoljene vrijednosti poslje jela mi se čine dosta visoke.. Al zato na tašte ne daju nego ispod 5,1 mamicu im.. A meni namjerno 5,2..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.