Mi smo nekidan nesto kao ricet, ubacila lecu, grah i slani grah. Stavi ako imas pola zlicice side bikarbone ili lovorov list jer sprijece nadutost i neces ispustat vjetrove 😂😂.
Halloouuu secerne... Nadam se da sve imate fini plan za ruckove. Ja odlucila za rucak napraviti nabujak od tikvica i paprike. Dobila domaće, a imam kuhane piletine iz juhe pa mi mama dala ideju. Pomjesat jaja, zobeno brasno, sitno narezat piletinu i papriku, naribat tikvice, maslinovo i sol. Dodat malo vode i sve to izlit u vatrostalnu i pec u pecnici. Ona to cesto radi sa svim mogucim povrćem koje ne treba dugo kuhanje tako da danas ce to biti na redu.
A za desert imam jedan divan seka ga pravi jer ne smije gluten ni secer. Ide 8 jaja, 200 gr gorke cokolade i 1 zlica agavinog sirupa. Cokolada se otopi i pusti da se prohladi. Izmiksa se bjelanjak sa mrvicom soli u snijeg. Zutanjci se onda miksaju dok se ne zapjene i onda se u njih doda agavin sirup i miksa da se sjedini, pa se doda cokolada i dobro izmiksa. Nakon toga se sa zlicom dodaje i mjesa malo po malo bjelanjak. Bude jako tekuce i pjenasto. U vatrostalnu se stavi pek papir i izlije se unutra. To sve skupa se stavi u pleh sa vodom i pec na 180 30 minuta. Moja seka je jos izblendala borovnice i malo ih kuhala da ispari voda pa da se dobije sirup i to smo prelili preko, a kome je falilo secera prelili su jos malo agavinog sirupa. Desert je fantastican. Dodje onako kao brownie samo lagan i pjenast.
Mi imamo od jucer juhicu i meso, samo prilog trebam smisliti i salata uz to.
Javljam da su keksici ispali savrseno, ne podizu secer i super idu s jogurtom. Jednostavno se naprave pa necu vise traziti kupovne.
Danas smo za rucak imali int.tjesteninu s tikvicama i sirom 😀
Ooj zene, kod mene danas pureci medaljoni i tona povrca 🙃
Ja sam Luce jela one dijabeticne, cak i par obicnih keksica kao i sladoled, i mjerila sam secer i ne utjece mi na njega nikako. Naravno ne svaki dan, al priustim si.
Za veceru cu malo krekera, zrnatoga sira i nesto jos, ugl. Jede se, ne zalim se.
🤣
url=https://lilypie.com]
Ja sam bila na profil ponovno 24 sata u bolnici i dr mi je povecao unos kcal jer mi je secer super a i dalje sam na +0 kg. Beba se lijepo razvija no kaze valjalo bi da i ja dobijem koji kg.
Grozdje i smokve mi je rekao da potpuno izbacim, smanjim UH a povecam kcal kroz povrce i meso.
Ja sam bila na profil ponovno 24 sata u bolnici i dr mi je povecao unos kcal jer mi je secer super a i dalje sam na +0 kg. Beba se lijepo razvija no kaze valjalo bi da i ja dobijem koji kg.
Grozdje i smokve mi je rekao da potpuno izbacim, smanjim UH a povecam kcal kroz povrce i meso.
Super vijesti!
Ako nije tajna u kojoj si bolnici bila i kakvi su ti dojmovi?
Super vijesti!
Ako nije tajna u kojoj si bolnici bila i kakvi su ti dojmovi?
U Kbc Split, sestre super, lijecnici isto, uvjeti su odlicni, 2 trudnice u sobi sa kupaonicom, svaki krevet ima svoj tv, sobe klimatizirane. Zbilja nemam nista za prigovoriti
Sortiraj odgovore
Najstariji