Koje drugo mjerenje?
Mogla si ti i vola pojes noc prije. Nema ti to veze. Da gusteraca radi kak treba izregulirala bi sama. Jedino sto tijekom trudnoce zaista pada vrijednost secera pa i mene to tjesi
To nije istina. Nase tijelo je "programirano" da spusta secer ispod 6.0 sto znaci da ako jedemo slatko i nismo na tašte ako gusteraca dobro radi secer ce biti ispod 6.0, no ne nuzno ispod njihovoh famoznih 5.2. No na taste (nakon 12h nejedenja i nakon normalne vecere) bi trebao pasti ispod 5.
Ja nemam problema sa secerom no imam u obitelji dijabeticare te se kontroliram. Meni je na prvoj kontroli jutarnji secer bio 4.3 jer sam strogo pazila da 12h budem na taste. Imam svoj aparatic te se cesto ujutro prekontroliram te jutro iza normalne vecere bude oko 4.7-4.9. No jednom sam u 10 navecer zlicom jela Linoladu i ujutro mi je secer bio 5.9. :-O
Zato, svakako bi trebalo 12h prije vadenja krvi biti na taste i dan prije ne bas jest Linoladu na zlicu :-)
I da i ne...al necu sad o tome.
Slatkice moje sto je danas na meniju?
Mi cemo na rucak na rostilj kod kumova i neka salatica i milina. Kako sam se odvikla sad vec od slatkog uopce me ne trazi. Neki dan uzela guc cok mlijeka od klinaca i bilo mi uzas koliko mi je preslatko bilo hehe
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Grizli mislim da ces ti nakon ogtt biti skinuta s dijete, secer mi se cini ok a obzirom da gubis puno kg ne vidim zasto bi te drzali na toj prehrani.
Ja sam 3 dana bila u gostima, totalni kolaps s dijetom, nemoguce mi bilo pridrzavati se menija jer kuhaju uobicajenu hranu a trgovinu nisam imala nigdje u blizini. Danas samo lagana hrana, mogu reci da mi je nedostajalo tih 6 obroka i red koji imam doma
Da luce slazem se...sad se tijelo vec naviklo po manje jest vise puta sto je zapravo i najzdravija varijanta.
Grizli bilo bi milina da te skinu s te dijete. Moji ukucani su se vec polako navikli na int rizu i tijesto heheh
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Jutro zenice, evo i mene slatke k vama. Sve sam procitala sto ste pisale, vidim vi ste vec full u svemu tome 😁👌 Meni je bio na ogttu secer nakon 2 sata 9,6 pa mi je ginekologica rekla da predjem malo na tu dijetu do iduce kontrole, onda si koji dan prije napravim doma profil i da cemo onda dalje vidjeti kako i sto.
Sad trazim sto jesti za rucak - imam puretine, mislila sam to na naglo na masl. ulju, imam paprike, rajcice i tikvice, ne znam sto bih jos uz to. Jel se proso smije jesti? Hvala 😊
Proso nema puno UH ni kcal vrijednost pa je dobra zamjena za tjesteninu kao prilog, ne kao kasa vec kuhan u vodi.
Ja sam za danas ipak odlucila juhicu, leso meso, umak od rajcice i malo int.tjestenine
Bila kod gin jucer zbog nalaz kombiniranog i rekla joj za mjerenja koja sam radila. Zena mi odmah rekla krenite jesti uobicajeno, jer vase kile se samo gube i ako izgubite minjos 1.5kg ici cete u kategoriju pothranjeno, a to nije dobro. Samo mi je rekla da ne jedem bas sad svaki dan kekse, kolace, cokolade i sokove. Voce rekla da mogu sve po porciju cca koliko stane u 1 salicu od 3dcl. Cak rekla da mogu i krumpir i obicnu tjesteninu normalno. Al posto sam si nakupovala integralne to cemo jesti, krumpir i tako nikad nisam ni pojela vise od 2 sta je tih nelih cca 100-200 gr ovisi kako kad. Al da bas i meni pasu ti sitniji i cesci obroci. Jedino sto sam odmah si pojela bila je kuglica sladoleda od ljesnjaka. I meni dosta za iducih 10 dana slatkoga. Ne trazi me previse slatko, a i svidjaju mi se mnogi recepti koje spremam tako da ostajem djelomicno na secernoj. 😁
Grizli nakon ogtt a ces biti sigurna u sve
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ej grizli pojedi za mene mljevene plazme s hladnim mlijekom 🤣
Ja sam taman iz setnje, rucala sam mahune i svinjski kare sa salatom od krastavaca i vrhnja.
Mjerim secer nataste u jutro i namon obroka tj. Rucka 2 h
I za sada su uredni svi..
Jednom tj. Si priustim slasticu neku, uz setnju, guramo lagano. 🙃
url=https://lilypie.com]
Jutro slatke moje 😀
Jucer sam kupila zamjenski secer i kokosovo ulje pa cu napravit kekse od integralnog i zobenih pahuljica, i neku cokoladu bez secera nasla pa cu ubaciti da budu kao krasuljci 😋
Sortiraj odgovore
Najstariji