Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vilmica
    03. Kolovoz 2019. 10:11

luce35

Vilmica

luce35

Ja sam bila na profil ponovno 24 sata u bolnici i dr mi je povecao unos kcal jer mi je secer super a i dalje sam na +0 kg. Beba se lijepo razvija no kaze valjalo bi da i ja dobijem koji kg.
    Grozdje i smokve mi je rekao da potpuno izbacim, smanjim UH a povecam kcal kroz povrce i meso.

Super vijesti!
    Ako nije tajna u kojoj si bolnici bila i kakvi su ti dojmovi?

U Kbc Split, sestre super, lijecnici isto, uvjeti su odlicni, 2 trudnice u sobi sa kupaonicom, svaki krevet ima svoj tv, sobe klimatizirane. Zbilja nemam nista za prigovoriti

Jako mi je drago cuti pozitivna iskustva! :)

Točkica37
    03. Kolovoz 2019. 13:31

Prvi put vidjela recept za varivo od sampinjona. Izdinsta se luk krumpir mrkvica i sampinjoni doda se voda zacini i voila. To cu svakako napraviti koji dan.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

mc_zgb
    04. Kolovoz 2019. 23:17

Cure, pitanjce. Kod mjerenja 2h nakon obroka bi normalan secer trebao biti izmedju 5 i 6, jel? Koliko se sjecam, tako mi je ginekologica rekla.
    Ja sam veceras malo sagrijesila, bila sam po svuda danas i navecer sam pojela 2 palacinke s domacim pekmezom. Isla si namjerno vadit secer 2h nakon i bio je 6.2. Mislila sam da ce puno visi biti. Al sam damas bas zbrljavila cijeli dan s prehranom, pa mi se cini da je jos i dobro na kraju sve to. 😀

Točkica37
    05. Kolovoz 2019. 06:02

Mislim da je ok to

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

HarryPotter
    06. Kolovoz 2019. 14:57

Oo slatkicee jeste zivee. 
    ☺️
    Ja sam danas vadila kon. Lab. Nalaz i ok su
    Osim ketona u urinu koji su poviseni, a znak su manjka ugljikohod. Tako da moram povecati dozu istih. Po preporuci ginek. 
    Seceri su mi do 6.5 nakon obroka i 2h.
    Danas su me nasekirali ti ketoni, kad krenes citato, samo ti zlo dodje. Nista popraviti meni, i cekati kontrolu koja je za  6 dana.
    Kako je kod vas stanje 

url=https://lilypie.com]

Frajla
    06. Kolovoz 2019. 15:53

HarryPotter

Oo slatkicee jeste zivee.
    ☺️
    Ja sam danas vadila kon. Lab. Nalaz i ok su
    Osim ketona u urinu koji su poviseni, a znak su manjka ugljikohod. Tako da moram povecati dozu istih. Po preporuci ginek.
    Seceri su mi do 6.5 nakon obroka i 2h.
    Danas su me nasekirali ti ketoni, kad krenes citato, samo ti zlo dodje. Nista popraviti meni, i cekati kontrolu koja je za 6 dana.
    Kako je kod vas stanje

Tak sam je nedavno poludila jer mi je privatnica prvo komentirala da sam previse kg dobila od zadnjeg pregleda  i onda za 2 min gleda nalaz i kaze kak su mi ketoni poviseni i da se ocito izgladnjujem. Neodlucna zena 

Točkica37
    06. Kolovoz 2019. 15:55

Meni su uvijek na tome ketoni pizitivni jer sam stalno gladna

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    06. Kolovoz 2019. 16:29

Harry bitno da je sve ok zapravo. Budes popravila ketone sad sa malo UH. Secer ti je super nakon jela. 

HarryPotter
    06. Kolovoz 2019. 16:56

Grizli

Harry bitno da je sve ok zapravo. Budes popravila ketone sad sa malo UH. Secer ti je super nakon jela.

Jesu grizli, sem jednog jutra kad sam odlucila iskusati srecu s nekim "obicnim" dzemom, i nakon njega i 2 h. Guk nio 8. 3 🙆‍♀️ u smecu je zavrsio, nezz ni sto mi bi..
    Ovako dok se drzim pravila nije iza 6.5..nista povecati unos ugljiko, i lagao.. Kako ovo vrijeme leti to je ludilo.🤣

url=https://lilypie.com]

Grizli
    06. Kolovoz 2019. 20:37

A pa super onda da ti ne luduje secer. A taj dzem sta ces svasta nama pdne napamet u trudnoci privuklo te. Meni je recimo i nakon normalnog obroka oko 5.3 - 5.7, jedino 6.5 mi je bio 2h nakon sta sam pojela komad torte cokoladne iza rucka krumpir i meso. Panicno isla mjeriti jer mi muz kupio onaj aparatic na kraju ispalo 6.5 pa sam odmah isla tu citat sto ste mi pisale za te vrijednosti. Tako da se nadam da ce mi i ogtt biti uredan onda jer kad sam na dijeti mi bude bas nizak secer, al svejedno kombiniram si preharnu za svaki slucaj. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.