Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    11. Kolovoz 2019. 08:33

A i mene ta hrana ide na zivce... uglavnom za picetak izbaci sve slatko sem voca bijelo brasno i sve sokove...a onda laganini istrazuj neke recepte i slicno. I meni je muka od smisljanja sta cu jest i svede se na isto... od razenog kruha mi se riga i uooce mi je problem naci nor.alan crni kruh

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    11. Kolovoz 2019. 08:35

I mene lagana groznic tresla par dana kad sam se skidala sa slatkog

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Omerta
    11. Kolovoz 2019. 08:37

Mene gin isto poslala na vadjenje secera s obzirom da sam joj rekla da mi je prije trudnoce bio 5.1 pa kao to je u trudnoci gornja granica. Tako da me sad bas zanima sta ce biti.. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Točkica37
    11. Kolovoz 2019. 08:40

Ma bit ce ti ok omerta...seceri padaju malo u 2 tromjesecju

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Frau_Mund6
    11. Kolovoz 2019. 08:46

Hmhm da vidis. Prvu trudnocu sam pocela sa hrpom voca, slatko bas i nisam jela, a secer mi je bio 5.1 i nikako dole. Do kraja trudnoce sam jela za uzinu pol jabuke 😈 ludila sam. Bila sam gladna i zivcana! Jos sam se svadala sa zenama na vv, skinula sam 2 kg od 6 mj do kraja trudnoce. Htjele su me stavit na inzulin, to sam rekla da necu uzimat! Na kraju dijete nije bilo veliko, porod izvrstan! 

url=https://lilypie.com]

Točkica37
    11. Kolovoz 2019. 08:52

Ja sam ti skinula u drugoj 10kg... sad vec 6 kg... kaj da ti velim...isto stalno gladna ... al morat cu i paziti poslije trudnoce da ne krenem prozdirat slatko...

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Stelle123
    11. Kolovoz 2019. 09:44

Omerta jel te poslalo na OGTT ili samo glukozu na taste? Koliko sam primijetila ti nesto i ne dobi vas u trudnoci, a u prvom tromjesecu secer se spusti jer gusteraca reagira na hormone. I ja sam prije znala imat vrijednosti oko 5 na taste, a sad u prvom tromjesecu ispod 5. Ali imala sam nagli skok od 13 do 17 tjedna dobila 3.5 kg pa mi je rekao da pripazim, a sad u 4 tjedna 1.2 kg sto je onako skolski. Nije mi problem lezat, mirovat i sl., ali nedaj mi hranu i ja sam mrtva. A bit trudna na pocetku lita, kad sladoledi zovu na sve strane ajme. Al eto nakon sto mi je rekao da mi je beba veca od prosjeka (iako je i prva bila) moram stat na balun i prije OGTT testa. Iako sam ja primjetila da kad god sam vadila secer a bila na dijeti da je bio veci nego kad sam normalno jela. Od jucer u svakom slucaju gladujem.

Omerta
    11. Kolovoz 2019. 10:01

Tek smo doseili nazad u Hr (prije 2 tjedna) tako da jos nisam nista od toga obavila. Gore u Danskoj mi nisu provjeravali secer. Po njima ni ne moras na OGTT ako ti je glukoza ok i nemas u obitelji nikog sa dijabetesom. Imam samo te vrijednosti od prije trudnoce. Bila sam sad neki dan na pregledu kod gin pa mi je rekla neka vadim tu glukozu. Sto se tice kila, da, ne dobivam bas, nisam ni u prvoj trudnoci u ovim tjednima..inace sam mrsavica, uvijek tako oko 45-46kg (na 162). Slatko mi je uvijek bilo porok, ali otkad sam veganka, ima malo manje izbora za mene sto se tice slatkog pa mislim da ne pretjerujem. 
    Moze li se secer/dijabetes povezano sa konstantnom gladju? Ili recimo pojedes sto god i za par minuta opet glad? Imam to vec godinama, ali prepisujem to po simptomima svom laringofaringealnom refluksu.

• Stelle123
    11. Kolovoz 2019. 15:43

Omerta ne cudim se za Dansku da ne kontroliraju secer jer tamo i ne mos pojest nista sto ne valja😂

Omerta
    11. Kolovoz 2019. 15:54

O kako ne?? To ti samo mislis.. kad odes u pekaru nema cega nema. Ipak rijetko vidim pretile ljude, aktivnost im je svagdje na prvom mjestu, svukud biciklima po zimi/ljeti. Al obozovaju onaj svoj tamni (kakti) zdravi kruh kojeg jedu u svakakvim kombinacijama. Zdravstvo je takvo da su malo opusteniji po pitanju nekih pretraga, trudnoce i bolesti opcenito. Do 12 og tjedna jedva da te i dozivljavaju,  tek tada se ide na prvi uzv osim ako imas kakvih komplikacija ili problema iz proslih trudnoca.

No kako god, sad smo nazad tu i za sad je sve ok. Ovaj tjedan cu obavit taj secer pa da sam mirna (ako ne bude povisen).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.