Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    23. Prosinac 2019. 16:32

Tockica ja ne znam zasto ti aparatici svi pokazuju toliko vise. Al bolje, više smo na oprezu onda. barem ja jesam. Jer mi je to neko zvono u glavi iako znam da krv mi je vrijednost uvijek bila dosta manja. 
    Kod mene za blagdane je plan da pijem limunadu, ujutro i vecera budu obroci po GD, al koji kolacic cu si dopustiti. Jucer sam pojela 3 kolacica i 2h poslije uredno 6.1 tako da cu si ova 3 dana priustit te izlete, a onda opet do 31.12 popodne dijeta.
    Meni je veci problem sto me hvata moja slatka faza pecenja kolaca. 

• thinkpink1
    23. Prosinac 2019. 19:30

Blago vama, ja se ne usudim jest kolacice😋 mislim si ak mi skoci od integralne rize ili zdravih musli bez onih ikakvih dodataka, kako bi mi tek onda skočio nakon malo kolacica...radije cu malo stisnut pa imat mirnu glavu. Napunio muz friz sa onim pudinzina od vanilije i cokolade, pa cu samo njega dozirano, jedan dnevno😊 
    Cak sam isprobala onu foru sa limunadom sto Grizli prakticira, al meni to nista ne pomaze...nismo svi za sve ocito...
    S obzirom da moram mirovat, nista od pripreme, a inace svaki bozic napecem hrpu kolaca i 2 vrste torti, za svakog skoro njemu omiljeni kolac, a ima nas 9🙈🙊i bude bas gozba za badnju veceru kod nas. Jednostavno uzivam u kuhanju, pripremanju, pecenju kolaca, a jos mi je veci gust kad vidim da je svima fino...☺️

Grizli
    23. Prosinac 2019. 19:52

Thinkpink ako sam dobro zapamtila tebi je problematican secer kasnije, a meni je samo nataste. Mislim nije to samo, al ja sam sretna dokle god je on ujutro 5.0-5.2 na aparaticu. Da bar poatoji neko univerzalno rijesenje za sve nas pa da mozemo sve uzivati. Nadam se da ce ti bar pudinzi donjet to malo slatkisa.
    Joj ja isto obozavam pec kolace, kuhat vise manje, al koolaci... Napravim ih isto brdo al sad mislim da cu sutra jos za seku jedan GF i to ce biti to. Opasno je i za moju dusu bez obzora na fin secer 2h nakon. 

Točkica37
    24. Prosinac 2019. 07:40

Meni su svi bili problematicni ali imam shemu u kojoj se drze pod kontrolom.  Imala sam ona dva izleta sto se sjecate da mi.je.poludio cukar i to ne jedem nikako vise ali brz problema smijem pojest za obrok komad kolaca/ torte i super bude nakon 2 sata. 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    24. Prosinac 2019. 12:01

Grizli koja memorija ☺️ Tocno tako.
    Ma to je sve u glavi i neki obicaji, da se za bozic i blagdane nakrcamo kolacima, ko da ih ne možemo jesti tokom godine...Ipak znamo prioritete i sta nam je najvažnije. Makar nas ima svakakvih, i nedisipliniranih trudnica i ginica koji na neke nalaze samo odmahnu rukom, jer im se ne da objasnjavat ili uputit dalje. Evo, poznanica trudna malo vise od mene, ima granicni OGTT da joj ginic na to nije ni odreagirao ili samo rekao da se malo pridrzava dijete. I sad mene pita sta da napravi?

• Stelle123
    24. Prosinac 2019. 13:54

Obzirom da sam ja onako malo poremecena pa umisljam i istrazujem razno razne bolesti, nogu rec da skoro svaka koju sam guglala moze biti povezana s gestacijskim u majke. Ono ispada da ja secer najgora moguca dijagnoza.

url=https://lilypie.com]

Grizli
    24. Prosinac 2019. 14:04

Stella ja kad sam prvi put dobila dijagnozu skamenila sam se. Onako secer je zlo zla ispada i to me prestrasilo. I svi mi brojali sta to citam al na krjau mi drago jer sam zbog straha od toga svega sto sam procitala se ipak veliku vecinu vremena pazila.
    Meni danas moja gin rekla da zadnjih mjesec dana sad ne moram bas striktno paziti vise, da ne pretjeram s kolacima al da niti ne osjecam griznju ako pojedem kojega. Da sad vise to kao ni ne moze utjecat na bebu osim da se zbuca, al da ni to ne bi trebala jer moj secer je veci nakon gladi nego nakon kolaca. I rekla je da ni ona nema objasnjenje za to i da samo redovito jedem i uravnotezeno.
    Curke sto je u planu danas za rucak? Kod nas je bakalar na redu. 

Točkica37
    24. Prosinac 2019. 15:31

Stelle123

Obzirom da sam ja onako malo poremecena pa umisljam i istrazujem razno razne bolesti, nogu rec da skoro svaka koju sam guglala moze biti povezana s gestacijskim u majke. Ono ispada da ja secer najgora moguca dijagnoza.

Da. Nekontrolirani secer. Kod svih nas je potpuno u kontrolim savrsen nam je tak da...

Grizli mi smo lignje i krumpir u pecnici i francusku salatu. Malom one przene riblje stapice.  I nakon te spize smo jos kokaca i secer 5.4. Perfetto!

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• ivaaa4
    24. Prosinac 2019. 15:40

Kod nas pastrva punjena češnjakom i peršinon i krumpir salata :) evo u pećnici se peku muffini bez brašna i šećera. Vidjet ću kakvi će ispasti :) jesu vama rekli da pratite šećer stalno? Meni nitko to nije rekao,ja sam samo GUK profile radila. 
    Nekako si i ja računam da sam u 37.tjednu pa valjda ne može nešto strašno bebaču biti ako malo zastranim :)

• Stelle123
    24. Prosinac 2019. 16:38

Da ali, ja sam za svoj problem saznala u 23. tjednu, a vecina razvoja u bebe je do tada vec gotova. Pretpostavljam da tad posteljica pocinje smetat, al ne znaci da mi je do tada bio idealan i nije vrludao. Osim ovoga na taste jer sam njega vise puta provjeravala. Jos kad se sjetim da sam od 12-16 tjedna nabila 3-4 kila i ubijala se u lubenici🤕

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.