Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    21. Prosinac 2019. 14:07

Stelle odlicno!!!👌👌👌👌
    Jel su te poslali na kontrolni OGTT nakon babinja ili dijabetologu?

• Stelle123
    21. Prosinac 2019. 14:12

Ma vraga. Morat cu ic do dr. opce prakse s njom popricat da vidim sta dalje. Mislila sam nakon onog pregleda u ginekologa sa 6. tjedana.

url=https://lilypie.com]

Točkica37
    21. Prosinac 2019. 16:57

Think ti si radila one koje sama mjeris ili?  

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    21. Prosinac 2019. 18:32

Tockice tocno tak😊 Između kontrola svaki puta moram odabrati 2 dana nasumicno sa razmacima od 10 dana, upisivati mjerenje nataste i nakon obroka 1h i 2h, zavrsno sa drugim danom ujutro nataste.
    Stelle samo ti napravi obradu zbog sebe, na otpusnim pismima rijetko kome napisu da se jave dijabetologu nakon 6 tjedana od poroda, a trebali bi...

• Stelle123
    21. Prosinac 2019. 19:19

Ma bas sam citala kako vani odmah po rodjenju vade bebi secer i prate prva dva dana da ne bi doslo do hipoglikemije. Moj je samo spava u rodilistu i to nisi ga moga probudit, moga je bit i u komi ne bi nitko skuzija. U nas je to sve ofrlje. Svakako mislim poradit na ovome, tj. nastavit s prehranom cim se izvucem iz ovih babinjaca i vidim da on ok napreduje. Pisma su im katastrofa, bas sam nasla svoje s prvog poroda, lijepo je bilo sve objasnjeno.

url=https://lilypie.com]

• ivaaa4
    22. Prosinac 2019. 23:36

Pozdrav svima!
    Nova sam ovdje na forumu ali dosta sam čitala ovdje i hvatala razne savjete :) Trenutno sam trudna 36+0 i dijagnosticiran mi je gestacijski dijabetes prije 3 mjeseca. Svi GUK profili su uredni pa sam sad mirna što se tiče pikanja. 
    Zadnjih par dana znam popustiti i pojedem izvan dijete(jakoooo mi nedostaje slatki) i onda se osjećam loše jer sam popustila. Vidim da i vi nekad zgriješite pa mi je malo lakše :) 
    Što ćete za Božić, ja ne znam kako ću s tim kilačima na stolu :( ima li netko neki jednostavni recept? :)

Točkica37
    23. Prosinac 2019. 03:57

Bok iva. I meni je tesko se odhrvati slatkisima. Ja onako po malo si copnem koji kolacic. Recimo cheesecake cu raditi prilagoden sebi, dakle sa puno manje secera tj vjerovatno stavim steviju. Probaj raditi kolace bez brasna, to je najgori UH, nek ti biskvit budu jaja cokolada i tako... gore neki sir, ili slatko vrhnje i smanjit udio secera. Ja sam bila rafila neato ala bobanica, i pekmez od stevije u sredini.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    23. Prosinac 2019. 15:11

Evo super mi profili. I kupila sam ima 2 tj novi aparatic i taj dan zapisala vrijednosti doma i danas sa nalaza sa Vv razlikuju se dosta... 
    Na taste doma 4.9 / Vv 4.0
    Ono skoro stupanj. Od 0.5 do 0.9 su odstupanja sva 4 mjerenja. Kuzim da se vise krvi da za analizu za Vv , mora se epruvetica ispuniti pa imaju veci uzorak nego jedna kapljica doma, al ono svejedno...

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    23. Prosinac 2019. 16:03

Bravo za nalaz Tockice!👌👌
    Ako se mozes kontrolirat, svaki dan za blagdane si priuštit kolacic...nagradi se😋
    Kakav aparatic si kupila? Opet i tebi pokazuje skoro 20% vise na aparaticu, nego realno i pravo stanje...🤔 Al opet si mislim, bolje da mi pokazuje vise nego da razbijam glavu dal je stvarno toliko ili za kolko je manja prava vrijednost GUK-a🤔

Točkica37
    23. Prosinac 2019. 16:22

Papam ja svaki dan malo kolacica hahhahah.  Dodite na cheesecake, radila sa stevijom.i malo onog kokosovog secera. Jel vi sta pravite? Zamrla nam grupica, nitko vise nis ne pise heheh. Mislim drago mi je da je svima sve super 😊
    I bolje da aparatic pokazuje vise nego nize. 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.