Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    HarryPotter
    19. Srpanj 2019. 17:22

Kengurica

Slatke trudnice, ako doma imamo aparatic, kako su vam dali upute, kad mjerite. Koliko nakon jela i koliko puta dnevno.

Kengu, ja sam ga na svoju ruku uzela. Nisam dobila striktne mjere da moram mjeriti, samo da se drzim dijete, jel kao nije strasno poviseno, cisto da se pazim
    Jutranji ne mjerim uvijek je 4 i nize, mjerim pol sata prije i 2h nakon obroka rucka il vecere, kad znam da sam "pretjerala'a ima tih dana. Al evo do sada ni jedan secer nije prosao mimo dozvoljene granice, sve drzim pod kontrolom.
    Nekom logikom znaci pol sata prije, i 2 h nakon obroka mjeris. 
    I ako npr.ako jedem tjeste. Taj dan pricekam i 3 h jel ona dize al sporije malo. 

url=https://lilypie.com]

• Kengurica
    19. Srpanj 2019. 17:28

I iznad koliko ne smije biti tako 2h nakon jela? Npr ja sam danas doruckovala jako nezdravo, kruh, maslac i pekmez i nakon 1h na aparticu je bilo 7,6. Da sam bar nakon 2h izmjerila. Uopce sam isla mjeriti jer aam skuzila da kad doruckujem slatko, medolino, pekmez i slicno da kao da mi puls naraste i nekak sam si šumasta, a tata je imao onaj steceni dijabetes pa eto kao da vidim da nije to. Malo sam hipohondar :) Za jedno 3 tj cu na OGTT pa cu biti pametnija, a probat cu ipak pametnije jesti.

Grizli
    19. Srpanj 2019. 17:37

Slatke di ste? Joj Kengu ja ti ne znam rec za granicne vrzijednosti al mislim da nakon 1h mora biti manji od 10,  nakon 2h 8.5! Mislim d aje tako nesto vrijednost. Ako volis marmeladu sa maslacem i kruhom nije to bas tako nezdravo samo gledaj uzet marmeladu bez secera ima sa agavinim sirupom i sl. zasladjivacima.
    Aa ja danas radila juhubod tikvica (fantasticna) od svega 3 namjernice voda, tikvice i zlica vrhnja za kuhanje naravno plus sol i mrva natur vegete. I nakon toga hladna salata od povrca, tjestenine i malo tune. Veceru ne znam sto cu. Sad smazala malu nektarinu pa ne znam sta bi za veceru bilo pametno.

HarryPotter
    19. Srpanj 2019. 17:38

Pa mjeri uvijek 2h iza, nemoj ranije, nakon obroka moze ici do 6.8/9. Cini mi se da to ide pod ciljani raspon do 6.5 je kao idealno. Nek me ispravi Grizli il Luce ako grijesim. Meni se najgore bilo naviknuti na zivot bez tijesta, uzas sam, slatko i ne moram, al kifle, pizzee, piroske, uf.. Al dobro.. Guramo, izdrzat cemo, proslo je sve pa ce i ovo.
    Meni je evo sada 2h iza rize i povrca guk 6.3.sto mi je ok. Sad cu baciti jednu setnju, veceras cu pojesti nes lagano i casa mlijeka i to je to. 

url=https://lilypie.com]

• Kengurica
    19. Srpanj 2019. 17:50

Hvala curke. 

luce35
    19. Srpanj 2019. 18:27

Te vrijednosti 10 i 8.5 su za ogtt i onog finog napitka, nakon normalnog obroka 6.5 je prihvatljivo

Grizli
    19. Srpanj 2019. 18:30

Luce fini napitak 😂😂😂 nisam jos stigla do njega al mu se bas "radujem"! Zato sa napisala da jisam sigurna za vrijednosti jer to znam da je na testiranju al ovako nemam pojma. A daj mi reci to je vrijednost nakon 2h ili 1h?

luce35
    19. Srpanj 2019. 18:36

2 sata nakon jela 6.5 je ok, meni se uvijek vrati i ispod toga, rijetko prodje 4.5 

Grizli
    19. Srpanj 2019. 23:48

Deja meni je dan dva bilo tako dok se nisam navikla. A imam i 6 obroka pa ajde. Ako ti je bas kriz probaj grickat izmedju malo krastavca svjezeg onako bez icega meni je to spas ako me uhvati glad, a ne racuna se kad ga jedemo. 

luce35
    20. Srpanj 2019. 08:23

Jutro, ja  popila bijelu kavu i doruckovala, po povratku s plaze cu jos nesto prigristi, a za rucak jos nemam ideju. Znam samo da nece biti tikvice i patlidzani jer su mi na vrh glave 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.