Grizli ja ti isto imam problem a niskim tlakom. Tako da pojedem saku kikirikija. U receptu pise 40 grama zobenih i 10 lana. Pa valjda to zadovolji preporucene UH. Danas sam smanjila bas da vidim hoce li bit utjecaja, ali vec sad sam gladna. Danas cu za rucak ispec batak i krumpire, to se dosad dobro pokazalo i nesto malo kiselog kupusa je ostalo od jucer. Za marendu imam sipak ovaj put cu ga ocistit pa izvagat. Popodne idem na neku veceru u restoran vec me pere nervoza sto cu pojest, a sutra profili. Inace, negdje sam citala preporuku da ne bi smjeli vise od 4 jaja tjedno, a meni su sad oni prakticki baza prehrane.
url=https://lilypie.com]
Jutros sam za dorucak jela provjereno, kruha, sira, šunke i jogurta jer sam jucer bila u soku nakon te male porcije rizi-bizija u odnosu kolko inace pojedem. Za uzinu cu grenny smith. Danas za rucak zelje i meseko. Sta cete vi za rucak?
Tockice, imala si neki recept za burek. Obozavam kolu i burek kombinaciju, al nista od toga jos duuugggoooo vremena. U zadnje vrime mi se bas i ne kuha, sutra cu se malo odmorit u bolnici😀
Kod mene u jelovniku pise za zobene 20gr u sirovom obliku, dok u kuhanom ide 60gr. I kod mene u preporuci pise do 4 jaja tjedno.
Losa bome si dobro ubila u pojam gušteraču...
Grizli ima onih integralnih grisina, oni su ti malo slaniji, pa da navuku malo vode na sebe da ti se digne tlak...
Sad se moja gusteraca na mene ljuti Samo da ne otkaže...
Prije se mislilo da jaja dizu kolesterol pa su nekih 10 godina bila na zlu glasu. No prema novim istrazivanjima one ne utjecu na razinu kolesterola te se sad preporucuje njihova konzumacija. U bolnicama dijsbeticari nsjcesce za dorucak dobiju kuhano jaje.
Stelle nisam nikad pravila burek. Jucer sam oravila pitu od jogurta i vrhnja sa pirovim brasnom. Jedino ako na to mislis. Meni burek inace premastan. Ali volim ono sa visnjama kao burek zamotano.mmmm
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Onda da nije Grizli ili netko ko je bio po ovoj temi. A nista nac cu vec neki dijabeticki sa svjezim sirom. Sad sam mjerila 6.4. opet dosta. Sutra cu ili ponovit isto s bobicastim ili provjereno jaja i sunku. U bolnici tu i tamo dobijes jaje, uglavnom fetu sira. Al kad si gladan sve pase ;)
Losa odviknula si tijelo od takve hrane ali na vrijeme ti se šećer spustio..
Meni je jučer također varirao šećer jer sam jela kukuruz i šipak.. Bio mi je 7,2 2 h nakon ručka koji je bio prekasni, nikad gore. Tek nakon šetnje od uru vremena mi se spustio na 5,2. Moram se oprostiti od kukuruza i šipka jer mi baš dižu šećer..
Danas sam na kruškama. Još uvijek jedem od straha zobenu kašu ujutro sa mljevenim lanenim sj. jer sam već tri put od zatvora mislila da ću usput i rodit.. to je bilo strašno. Nekad s tim smažem kuhano jaje za međuobrok ili posni sir. Šunku više ne mogu očima vidit. I kod mene je preporuka 4 jaja tjedno. Ja tako nešto i pojedem, nekad više.
Stelle sretno sutra na profilu..
Ja se još nisam usudila bananu jest. Nekako imam dojam da bi mi skočio šećer u nebesa.
Zobenih i meni piše 30, a kuhanih 60. Pošto ne kuham stavljam otprilike na jednunčašicu jigurta da ne bude pregusto.
Sortiraj odgovore
Najstariji