Prema tekstu 5.5 pise za trudnice koje su prethodno imale dijabetes, za ostale je 5.1 granica. Ja sad ne kuzim... pa nije neka od vas rekla da su im na vv rekli da se do 6.7 2h nakon jela tolerira? Jos je meni bilo cudno jer mi je kolegica rekla da je prije godinu dana bilo 6.4? Prema tome ne kuzim zasto panicarite na 6.7.
Thinkpink tek si pocela :) Za 6-7 tjedana ce ti dosadit. Meni isto vise pase krompir, nakon njega mi skoro nista ne naraste, a on ima ogromni glikemijski indeks. Evo danas nakon rucka 5.0. Ginekolog mi je rekao da ne bi smio ic preko 6.4. odnosno 6.7. kako su Tockici rekli, al 1 sat nakon jela stvarno ne vazem jer tu vrijednost moze i na ogtt testu ici na 10.5., znaci vjerujem oko 8.0 bi bilo ok. Al sto to znaci ne bi smio, sto ako ode ko sto mi ie bilo par puta oko 7 nakon tjestenine, znaci li to inzulin ili sto. Sad trenutno samo se iznerviram i cekam da padne i ne jedem nista jos uru.
url=https://lilypie.com]
Losa problem mi je sto ne znam na sto treba panicarit. Naime, izmjerim nekad 2-3 puta nekad 4, a nekad nijednom. Onako procjenim prema onome sto sam jela, a opet nemam pojma sto su sve trigeri.
url=https://lilypie.com]
Stelle ako dijetom mozes regulirati neces dobiti inzulin, kad bi ti i pod dijetom bio konstantno visok nakon jela bi dobila inzulin. No i inzulin ima svojih ne-dobrih strana. Mislim da u trudnoci u slucaju potrebe daju onaj tkz. kristalični.
😄😄😄iako sam tek pocela, ja sam vojnicki tip, disciplina do bola, kako prvi tako i zadnji dan😂😂😂 Sad ne znam dal je to dobro ili lose...
Meni je dr.spuhavala nakon 1h sto mi je bio granicni 7,8 i bilo je odmah micat namirnice koje ne odgovaraju meni osobno u prehrani. Ko zna kaj bi mi rekla da vidi ovaj granicni nakon 2h😄😄😄
Prema tekstu 5.5 pise za trudnice koje su prethodno imale dijabetes, za ostale je 5.1 granica. Ja sad ne kuzim… pa nije neka od vas rekla da su im na vv rekli da se do 6.7 2h nakon jela tolerira? Jos je meni bilo cudno jer mi je kolegica rekla da je prije godinu dana bilo 6.4? Prema tome ne kuzim zasto panicarite na 6.7.
Sorry 🤪 krivo sam nekaj povezala, sad sam skuzila za vrijednosti...
Losa problem mi je sto ne znam na sto treba panicarit. Naime, izmjerim nekad 2-3 puta nekad 4, a nekad nijednom. Onako procjenim prema onome sto sam jela, a opet nemam pojma sto su sve trigeri.
Ja dam doktorirala u us nesto sto se zove molekularni nutricionizam. Sa biokemijskog i molekularnog aspekta najnormalnije je da nakon normalnog obroka koji sadrzi uh secer poraste do iznad 6, nekad i iznad 7 te da se spusti ispod 5.5. Ako on ostane iznad 8.5 2h nakon jela ili je jutarnji iznad 5.1 , to je problem i tu se mora ukljuciti inzulin. Gestacijski dijabetes znaci da inzulin sporije radi (malo ga blokiraju razne tvari koje izlucuje posteljica) te da se secer moze dici i iznad 8, te ako ne bi pazili na prehranu postoji mogucnost da on duzi period ostane iznad 8 sto moze stetiti bebi. Zbog toga se trudnicama sa gd-om oreporuca ostati u sigurnom podrucju 2h nakon jela, na ispod 7 ili 6.7 ili 6.4 (ovisi o preporuci). Ako je npr 2h nakon jela 6.7 i onda 3h nakon jela 5.5 to je ok... no ako vam je i 3h nakon jela 6.7 to bas nije najidealnije. Onda je bolje paziti da imate i 2h nakon jela ispod 6 npr.
Secerni pik ovisi i o kombinaciji hrane koja se jede pa nekad secer brze nakon hrane poraste, nekad je najvisi 1h nakon jela, nekad moguce i 2h nakon jela. Ovisi jel se unose jednostavni i slozeni seceri, ima li masti i sl. A i ovisi od osobe do osobe.
Losa ako je točno to da kod jutarnjeg šećera iznad 5,1 ide inzulin onda su ga meni trebali dat. Meni nikad na profilima u bolnici na tašte nije bio ispod 5,3. Doma mi je najniži bio 4,8 jutarnji. Ali mi nakon obroka uglavnom ne skače puno. Pa možda zato.
Najviši izmjeren jutarnji mi je bio 5,6.. A to mi se znalo desiti ako jedem navečer voće.
Mene brine da ja ne vučem nekakav šećer otprije trudnoće.. A za koji nisam znala da ga imam.
Sortiraj odgovore
Najstariji