Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Studeni 2019. 18:04

Krivo si me shvatila Nasty, kad su i jutarnji i ovaj poslije jela konstantno poviseni bez obzira na dijetu daju inzulin jer se kao ne mogu regulirati prehranom. Makar to ovisi i o doktorima, neki to stroze shvacaju pa odmsh inzulin a neki su opusteniji. Puno zena koje imaju pcos imaju inzulinsku rezistenciju a da ni ne znaju te se tek u trudnoci prvi put susretnu s time.

Nasty
    03. Studeni 2019. 18:11

LoSa84

Krivo si me shvatila Nasty, kad su i jutarnji i ovaj poslije jela konstantno poviseni bez obzira na dijetu daju inzulin jer se kao ne mogu regulirati prehranom. Makar to ovisi i o doktorima, neki to stroze shvacaju pa odmsh inzulin a neki su opusteniji. Puno zena koje imaju pcos imaju inzulinsku rezistenciju a da ni ne znaju te se tek u trudnoci prvi put susretnu s time.

Ok sorry, nisam povezala da je to povezano.. Sad mi je lakše. Ja nisam imala pcos ali mi je mpo dr. prema nalazima hormona dijagnosticirala preuranjenu perimenopauzu kao posljedica endometrioze. Tak da ne znam jesam li imala šećer. Kad sam vadila krvnu sliku bio mi je uvijek više prema gornjoj granice a manje prema donjoj. Iako sam uvjek tamanila slatko, ne mogu lagat da nisam. Sad ću stvarno morat pripaziti i ubuduće. 

• Stelle123
    03. Studeni 2019. 18:15

Thinkpink ne sumnjam u tvoju predanost, ali vidjet ces nakon nekog vremena kad pocnes gubit kg da ti nece bit svejedno oko toga. Problem je sto mi se cini da oni ovim dijetama između 2 zla biraju jedno. Dakle 1800 kalorija su potrebe zene u cuvanju trudnoce dakle mirovanje. Nigdi nije ukalkulirano kretanje koje nam je sad prioritet, a da ne kazem onih dodatnih 300 grama za bebu. Je da je spika beba uzme sve sto joj treba, al jel to tako niko na koncu ne slazu se svi s time jer je ginekolozima cilj trudnocu uspjesno dovest do kraja. Posljedicama po majku i dijete nakon porodjaja se bavi netko drugi. Meni su profili u bolnici bili odlicni jer se vara. Sestre izbace kruh, ne konzumiras voce za ruckom/vecerom nego to pojedes kao medjuobrok dakle opet smanjeni unos u odnosu kako doma funkcioniras, jer sam doma na 6 obroka, a ne na tri. S druge strane i ovi kucni profili su shit jer nemas pojma koliko ti apararic odstupa a moze do +- 20 posto. Dakle, mozda mi je na dobivenih 6.7 zapravo 5.5. ili 7.9. To pojma nemam. A samo to da konstatno izbjegnemo sve uh da nam ne bi naraslo zbog kucnog aparatica zapravo moze biti stetno jer zbog pogresnog ocitavanja ne unosimo dovoljno glukoze koja nam pokrece organizam i iz nje tijelo crpi energiju. Kad sam bila u bolnici cure su zbog izbjegavanja obroka nocu upadale u hipoglikemiju. Za veceru bi pojele pola onoga sto dobiju ili bi izbjegle ono sto obavezno ne jedu radi rezultata. To je jos gore i opet nije prava slika.

url=https://lilypie.com]

03. Studeni 2019. 18:19

Ma i ako ti ostane pripazit ces malo i bit ce ok... moze se secer i samo prehranom regulirati. A cesto se jave problemi s tegulacijom secera u perimenopauzi.

Nasty
    03. Studeni 2019. 18:24

Meni čak nije problem preživjet bez slatkog, pravog slatkog.. Al me ubijaju ove preporučene količine hrane, meni je to malo i ti razmaci kao u vojsci +moje nespavanje po noći se nikako ne uklapaju. Ja nekad pojedem malo voća odmah nakon ručka, recimo pola šipka i odmah mi je povišen šećer pa se suzdržavam da ne pojedem više. A najradije bi pojela dva šipka jer mi organizam traži. Pa onda čekam otprilike ta 2 sata pa opet tamanim šipak i naravno ne važem. Imam i drugo voće ali ne mogu prestat gledat u te šipke. 

Nasty
    03. Studeni 2019. 18:29

LoSa84

Ma i ako ti ostane pripazit ces malo i bit ce ok… moze se secer i samo prehranom regulirati. A cesto se jave problemi s tegulacijom secera u perimenopauzi.

Ma da to sam i mislila🤦‍♀️ nije mi dr. u bolnici davala šanse ni za ivf trudnoću a kamoli prirodnu, pa se nekako ipak potajno nadam da mi je ipak dala djelomično pogrešnu dijagnozu jer mi nije pregledala jajnike. Iako kad rodim i prestanem dojiti vraćam se biljnoj preparaturi kojom sam regulirala hormone, pa ću tako pronać nešto i za glukozu. 

03. Studeni 2019. 18:37

Nasty

LoSa84

Ma i ako ti ostane pripazit ces malo i bit ce ok… moze se secer i samo prehranom regulirati. A cesto se jave problemi s tegulacijom secera u perimenopauzi.

Ma da to sam i mislila🤦‍♀️ nije mi dr. u bolnici davala šanse ni za ivf trudnoću a kamoli prirodnu, pa se nekako ipak potajno nadam da mi je ipak dala djelomično pogrešnu dijagnozu jer mi nije pregledala jajnike. Iako kad rodim i prestanem dojiti vraćam se biljnoj preparaturi kojom sam regulirala hormone, pa ću tako pronać nešto i za glukozu.

A meni su svasta dijagnosticirali a ono sto mi je zbilja smetalo su bili sigurni da ne utjece... Evo i nedavno su frendici dijagnosticirali preuranjenu menopauzu u 33.-oj. a sad je trudna 4 mjeseci prirodno 😊

Nasty
    03. Studeni 2019. 18:44

Ajme nekad stvarno ti dr. se previše drže svojih šablona a nekad premalo pristupaju osobi kao individui. Super da si ti to svoje otkrila i riješila.. Sad čekamo svoje bebače i preživjet ćemo sve nedaće.. 

• Stelle123
    03. Studeni 2019. 19:16

I ja imam problem sa sipcima. Zadrzim se na polovici jednog ma koliki bio. A ne mogu vagat jer odmah jedem dok cistim :)

url=https://lilypie.com]

Točkica37
    03. Studeni 2019. 19:28

Meni sveki donjela ciganski grah i ajvar mmmmm

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.