Ja sam danas sve fino jela po planu i mjerila si secer. Jutarnji 4.6 , 2h nakon dorucka 4.7 (omlet 2 jaja, rok paprika, kava s mlijekom i listic sira za topljenje), 2h nakon rucka 4.7 (tanjur variva s kiselim zeljem i grahom, komad suhog mesa, snita proteinskog kruha) i 2h nakon vecere 4.7 (tanjur variva kao za rucak, 4 cevapcica od jucerasnjeg rostilja, snita proteinskog kruha). Za međuobrok ujutro salata od kiselog zelja, bučinog ulja i koštica, a popodne 2 mandarine + za vecernji obrok 2 mandarine. Ipak me se gustersca nije odrekla
Odlicno losa. Meni je danas jako muka pa sam stalno nesto zvakala u nepravilni razmacima kako bi mi bilo manje muka i stapice jela i svasta nesto pa mi nije bas bajan cukar. Valjda ce mi sutra biti bolje pa cu moci po ps u papati.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Losa odlican secer ti danas. A bas si svasta jela 👍
Nego cure mozd malo bedasto pitanje ali za vadjenje krvi nataste kao moramo biti 12h, najmanje 8h. A dal se vi toga i doma pridrzavate. Meni nikad ne prodje 12h, eventualno nategnutih 8h prije mjerenja secera nataste. Jel mozda i zbog toga ponekad mi doma secer nataste 5.2-5.3? Posebno mi tako bude ako imamo kakvu kasnu veceru s firmom ja pazim sto jedem al opet kad ti 2h kontinuirano jedes svako malo nesto jel bi onda ipak bolje bilo sa tom pauzom od 12h.
Grizli meni nakon nekih 6 h secer bude ispod 5 bez obzira sto jedem. Ja cesto oko 10 jedem neku mandarinu i sl. te ujutro u 6 mjerim srcer i bude ok. Isto ako sam na nekoj festi i sl. znam jesti kasno pa bude ujutro ok. A i jucer sam kod mame one uzase vecerala pa je ujutro secer bio ok. Mene vise muci ovaj nakon jela jer mi skace. Sjecam se da sam slusala neko predavanje da se kod nekih ljudi bas ujutro secer dize. Pokusala sam nac detalje na netu i na ovom linku imas malo pa mozes dalje googlat https://my.clevelandclinic.org/health/articles/11443-blood-sugar-hidden-causes-of-high-blood-sugar-levels-in-the-morning
Ma kakvi meni ako jedem obilato za veceru secer ujutro bude povisen. Dok tokom dana cak i ako pretjeram sa porcijama on uvijek pada. Evo recimo danas nakon juhe sa mrkvom i pastom, pastu i gulas svinjski secer 4.5 nakon 2h. A jutarnji mi bude oko 5.0 najcesce, al bas moram pojest jogurt ili nesto skroz light za veceru i razmak mi bude oko 8h. Cim je neki obrok po GD ili nesto kolicinaki puno za veceru secer mi skace ovaj nataste. Tnx za tekst ovo mi zvuci zanimljivo za proucavat sad. Inace se jako znojim tokom noci i bas nemirno spavam od kad sam trudna pa si mi dala za zamislit se.
Puno stvari oko secera, a posebno gd-a nije jasno ni doktorima. No oni se moraju drzati nekih preporuka koje mozda i nisu najidelnije za sve te se i cesto mijenjaju. Posebno one za dijagnozu gd-a, razlicite su u razlicitim drzavama. Zato i vele da je suvremeno tretiranje dijabetesa, bilo onog normalnog ili trudnickog, zacetak personalizirane medicine. Svatko od nas zapravo mora sam pronaci sto moze jesti da mu secer bude ok.
Danas nisam ni mjerila pečer, samo ovaj na tašte mi je bio 5,2. Meni je slično kao tebi Grizli. Doduše malo gora verzija.. Losa i meni se čini ovaj tekst zabimljiv..
Točkice jesi li sigurna za šipak? Možda mi je kukuruz bio okidač. Mislim za ručak sam pojela grilanu piletinu, meksičku mješavinu povrća (kukuruz, luk, mahune i dvi vrste paprike) i pola šipka. Ali sam prije toga jela dijabetičke kekse a nije prošlo 2 sata i bila sam pregladnila. Baš ću ga sutra opet jest za međuobrok samog i izmjeriti.
Ali kad sam vidila ono 7,2 ne znam dali se usudim jest više taj šipak. Mogla bi ja i brz njega preživiz. Ovaj što ga imam je baš sladak. Nakon kruške, jabuke i mandarine mi je ok. Čak mi malo skoči i od šumskog voća. I od šipka mi je znao bit viši, al ovo me zadnje ipak malo prepalo jer nisam bog zna što jela..
Stelle123 kako je na profilu? Ima li što novo u bolnici? Što ti kažu za bebača?
Jutro.grizli ja idto recimo oko 21 sam malo jabukr pojela pa mi je u 6 ujutro super secer. Nezz...vakjda individualno... sutra se bockam za profile pa u petak nosi mm na Vv bas me zanima da li ce pokazati odstupanja od mog aparatica. Stelle javi nam se kako je.
Nasty sta sam rekla za sipak hm🤔
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji