Eto ja se vratila s pregleda, bio je neki doktor na zamjeni koji kaže da mi je stijenka maternice pretanka i da mi moja doktorica nije trebala dati duphaston. Dakle izgubila sam mjesec dana bezveze
Poslao me ne vađenje svih spolnih hormona jer mi zbog njih očito ništa ne radi kako treba i kaže da će moja doktorica odlučiti kako ćemo dalje. Ja se nadam da neću dugo čekati na nalaz hormona, a sad sam u dilemi da li svojoj doktorici uopće više vjerovati, ona je vidjela da je stijenka 13 mm, a u biti je bila puno puno manje i duphaston nije imao efekta na to sve, trebala je to odmah znat, baš sam ljuta . On je čak spomenuo humanu oplodnju tak da mi se čini da će ovo biti težak put i totalno se osjećam katastrofalno, krivim sama sebe što imam tak glupo tijelo i hormone
Rency, tebi držim fige da što prije ostaneš trudna!
Eto ja se vratila s pregleda, bio je neki doktor na zamjeni koji kaže da mi je stijenka maternice pretanka i da mi moja doktorica nije trebala dati duphaston. Dakle izgubila sam mjesec dana bezveze
Poslao me ne vađenje svih spolnih hormona jer mi zbog njih očito ništa ne radi kako treba i kaže da će moja doktorica odlučiti kako ćemo dalje. Ja se nadam da neću dugo čekati na nalaz hormona, a sad sam u dilemi da li svojoj doktorici uopće više vjerovati, ona je vidjela da je stijenka 13 mm, a u biti je bila puno puno manje i duphaston nije imao efekta na to sve, trebala je to odmah znat, baš sam ljuta . On je čak spomenuo humanu oplodnju tak da mi se čini da će ovo biti težak put i totalno se osjećam katastrofalno, krivim sama sebe što imam tak glupo tijelo i hormone
Rency, tebi držim fige da što prije ostaneš trudna!
Koliki ti je endometrij? Endometrij se mijenja tokom ciklusa I svoj vrhunac postize za vrijeme ovulacije, njegova debljina je izrazito bitna za zacece. Kada dode do trudnoce on nastavlja rasti nakon ovulacije, a u protivnom se smanjuje, na pocetku ciklusa je najtanji I onda postepeno raste sve do ovulacije. Po cemu je on zakljucio da bi trebala ici na humanu? Poremecaj hormona nije nerjesiv, I nemoj sebe uopce kriviti. Ako ce ti biti lakse, imam PCOS, hashimoto, dijabetes, menstruacije su mi dolazile jednom godisnje, spolni hormoni uzas, nizak progesteron, lh fsh inverzija, nemam vise od polovice jednog jajnika, zbog dva tumora koj sam operirala, dobrocudna, ostala sam trudna potpuno prirodno, tada sam samo pila tablete za stitnjacu, za hashimoto, cijelu trudnocu I prije nje sam vukla tumor, koji sam poslije poroda morala operirati, jajnici su mi znali zbogtih neredovitih menstruacija biti dvostruko veci, a endometrij pretanak, sto se to dogodilo da sam uspila zatrudnit tko ce ga znati, Iinace sam prike tih operacija bila na raznoraznim terapijama, s 15 godina sam dobila krivu terapiju, estrogen, nakon 2 mjeseca neprestanog krvarenja koja mi je samo pojacala to sve I dovela do anemije, pila sam cilest, lindynette, dobroston, duphaston...imam zdravog sina od 22 mjeseca, nakon poroda mi je otkrivena hipertenzija kaoi tahikardije kao posljedica hipertireoze, trenutno
sam na terapiji 5 vrsta tableta, od kojih du 3 za visoki tlak, I vjerujem I znam da cu jednog dana imati I curicu, jer sam se uvjerila da nista nije konacno, lijecnici se I dan danas cude, kako sam ostala trudna, jos visekako mi jajnici nisu otkazali u trudnoci, a najvise kako je bebac ziv I zdrav. Vise njih mi je reklo da pprirodnim putem necu ostvariti trudnocu, ali ih je ocito nadmudrio sve. Da te ne gnjavim jos dalje sa svim sto imam, nebitno, htjela sam ti samo reci da ne odustajes I ne gubis nadu I nikako da ne krivis sebe, gledaj naprijed I bori se za svoju mrvu, ja sam sigurna da ce ti uskoro doci, samo hrabro :)
14.06.2014. L ♥
Luki5 hvala na savjetima i motivaciji. Zaista si čudo prirode i dokaz da je sve moguće... Nadam se da ću jednog dana i ja dijelit svoju priču dalje i motivirati druge.
Ako sam dobro zapamtila od cijelog tog stresa, mislim da je rekao da je endometrij 3mm. Kod mene su drugi nalazi uredni, hormoni su problem. A valjda se i to da riješiti nekim putem, vidjet ćemo što nalazi i pretrage kažu...
Trenutno se baš osjećam koma, skupilo mi se svega i isplakala sam se pošteno . Baš sam pod velikim stresom od posla, smrti i bolesti u obitelji, a sad još i to. Inače sam po prirodi osjetljiva i nažalost uvijek sve vidim negativno. Idemo dalje korak po korak, prvo vadit hormone, sutra ujutro zovem bolnice da vidim gdje ću prvo doć na red...
Luki5 hvala na savjetima i motivaciji. Zaista si čudo prirode i dokaz da je sve moguće… Nadam se da ću jednog dana i ja dijelit svoju priču dalje i motivirati druge.
Ako sam dobro zapamtila od cijelog tog stresa, mislim da je rekao da je endometrij 3mm. Kod mene su drugi nalazi uredni, hormoni su problem. A valjda se i to da riješiti nekim putem, vidjet ćemo što nalazi i pretrage kažu…
Trenutno se baš osjećam koma, skupilo mi se svega i isplakala sam se pošteno . Baš sam pod velikim stresom od posla, smrti i bolesti u obitelji, a sad još i to. Inače sam po prirodi osjetljiva i nažalost uvijek sve vidim negativno. Idemo dalje korak po korak, prvo vadit hormone, sutra ujutro zovem bolnice da vidim gdje ću prvo doć na red…
Stres je najvece zlo, zapravo sve od njega krece, koji ti je danciklusa? Ako ti je pocetak ciklusa onda je 3 mm ok. Trebao bi ti izmjeriti endometrij u vrijeme ocekivane ovulacije da bi mogao sa sigurnoscu tvrditi da je pretanak. Koji ti je bio dan ciklusa kada si bila kod te doktorice koja je izmjerila 13 mm? Ako je pregled bio oko ovulacije onda je to super debljina endometrija, u praksi preko 8 mm je odlicno za zacece. Vjerujem da ces uspjeti ostvariti svoju zelju. :)
14.06.2014. L ♥
Nemam ciklusa od prvog mjeseca otkako sam prestala piti kontracepcijske tako da zbilja ne znam, nadam se da se to mijenja i da će se tabletama uspjeti izregulirati, stvoriti dovoljno debeli endometrij i jajnu stanicu... Kod mene bez tableta nema ničega, tako da mi je čudno da me nije odmah slala na vađenje hormona. Al sam u velikom strahu da neću uspjeti ostat trudna, a to mi je najveća želja u životu . Spremna sam odmah i na umjetne oplodnje ako treba. Znam da ne smijem tako razmišljati ali ne mogu si pomoći...
A eto sad idemo korak po korak, prvo hormoni pa ćemo vidjet što i kako dalje... Svakako se javim kad saznam nešto više! Pozdrav
Sortiraj odgovore
Najstariji